Serie A 10:e omgången 2000

BOW reklam – Eriksson Reklam      3 –10
B. Olle Jeansson 2, Jonas Goude.  E. Mikael Örnliden 3, Freddy Hägglund 2, Mikael Brunell 2, Jonas Boström 2.

Eriksson Reklam starka formkurva håller i sig och idag tog man ett stort steg närmare en slutspelsplats när man besegrade BOW reklam på T.Ö. (Teknisk Överlägsenhet). BOW missade ett jätteläge att ta ledningen men i mitten på halvleken så gjorde Freddy Hägglund två påpassliga mål, vilket innebar att han nu gjort 300 seriemål!! 2-0 blev sedan 4-0 i paus som sedan blev 7-0 efter åtta minuter på andra. BOW som nu förlorat sju raka seriematcher var ju bra i den förra matchen men nu var man decimerat manskap. Dom som var där kämpade föredömligt och bl.a. Michael Eklund jobbade för två. BOW gjorde allt för att undvika tvåsiffrigt. Den finurliga anfallsduon Jonas Goude och Olle Jeansson svarade för tre mål tillsammans sista tio. Efter 19.28 kom till sist tian genom tvåmålsskytten Mikael Brunell. Två mål gjorde även Jonas Boström men värst var Mikael Örnliden som bokfördes för tre.
MATCHENS LIRARE: MICHAEL EKLUND, BOW REKLAM.

Text & Rubrik – Svea    3 – 5
T. Martin Berggren, Jonas Persson, Alexander Rauscher.  S. Mårten Forsell 2, Michael Kjell, Daniel Eskilsson, Jens Lundström.

Svea kämpade som vildar för att nå slutspel och sög till sist musten ur serieledarna Text & Rubrik. Det var annars T & R som gjorde 1-0 redan i den andra matchminuten efter nick av Martin Berggren som vågade sätta dit huvudet på inlägget som var lika hårt som ett skott. Varje gång Svea kvitterade så tog T & R ledningen direkt. Det stod 2-1 i paus och vid ställningen 3-2 var T & R nära att gå ifrån. Michael Kjell gjorde först 3-3 innan Daniel Eskilsson nickade in 4-3 med fem kvar och vilt jubel bröt ut. Den här gången var det inte T & R som gjorde nästa mål utan Jens Lundström satte dit 5-3 efter fint spel. T & R var slutkörda och orkade in gå upp och kvittera. Tvåmålsskytten Mårten Forsell sprang som en galärslav.
MATCHENS LIRARE: MÅRTEN FORSELL, SVEA.

AGO Reklam – Brindfors    7 – 4
A. Michel Gordin 4, Per Apelgen 2, Mattias Samuelsson.  B. Anders Knutsson 2, Christer Erbe, Lars Axelsson.

AGO Reklam gick upp som serieledare med en seriematch kvar. Dagens möte med Brindfors blev en trevlig match i härlig anda. Det började med att Anders Knutsson gav Brindfors ledningen redan i den andra matchminuten på nick. - Mitt första mål för i år, sa Knutsson. Än värre var Michel Gordin som nu gjorde sin första match för i år och vid den första bollkontakten på detta millennium kvitterade han. När så Gordin ur dövinkel gjorde 2-1 var det för bra för att vara sant. – Nu går det väl inte att snacka med honom idag, jämrades det från avbytarbänken. Innan halvtidsvilan hade Brindfors en trippelchans men Harry Orava briljerade. Den andra halvlekens inledning blev en sprakande målorgie. Först gjorde (ja vem tror ni), jo just det, Michel Gordin 3-1 och då trodde vi att AGO skulle segla ifrån. Men bara minuten senare hade först Christer Erbe reducerat, därefter klackade Lars Axelsson in bollen som bara han i hela Reklamserien kan göra och helt plötsligt stod det 3-3 på anslagstavlan. I mitten på halvleken så stötte Per Apelgren först in 4-3 på volley och följde sedan upp med ett direktskott efter hörna till 5-3. Anders Knutsson fördubblade sedan sin målskörd när han reducerade sekunderna senare. Matchen avgjordes dock med tre kvar när Mattias Samuelsson elegant ökade till 6-4. Samuelsson kommer mer till sin rätt som back och är riktigt giftig när han kommer bakifrån. Gordin avslutade sedan med att fastställa slutresultatet 7-4 med sitt fjärde mål.
MATCHENS LIRARE: MICHEL GORDIN, AGO REKLAM.

Studion – Argumentor    6 – 3
S. Roger Jonsson 2, Tommy Bramsgård, Kristian Jältsäter, Stefan Eriksson, Jörgen Svidén. A. Stefan Svensson, Mathias Stegrud, Johan Pellas.

Studion har en mycket bra trupp i blandad ålder vilket är trevligt. När dom som idag mönstrar fyra aktiva div IV-spelare är dom mycket svårstoppade. Argumentor hade inte mycket att hämta men slet hela matchen vilket dom skall ha en eloge för. Studion gick fram till en pausledning på 4-0 och när man gjorde 5-0 i början på andra hade man visat upp fem olika målskyttar, starkt. Argumentor hyfsade till siffrorna när bl.a. Stefan Svensson sköt från 20 meter i mål, Mathias Stegrud satte dit en och Johan Pellas nickade in 3-5. Tvåmålsskytten Roger Jonsson fastställde slutsiffrorna 6-3 vilket är trevliga siffror för US Open.
MATCHENS LIRARE: ROGER JONSSON, STUDION.

JCDecaux – AC Café      3 – 5
J. Johan Wallberg, Niclas Bergh, Johan Lidberg.  A. Gustave Gaudras 2, Nicolai Nystrand, Martin Theander, Richard Hagenstam.

AC Café gjorde en mycket stark insats när man på ett taktiskt sätt manövrerade ut topplaget JCDecaux. Efter en mållös och jämn inledning blixtrade det till i målprotokollet i mitten på första halvlek och fyra mål producerades på lika många minuter. Nicolai Nystrand klackade in 1-0. Johan Wallberg och snabbe, pigge samt starke Niclas Bergh såg till att 1-0 blev 1-2 som sedermera blev 2-2 genom Martin Theander. I början på andra hade JCDecaux en dubbelstolpe varpå Cafét kontrade in både 3-2 och 4-2. Gustave Gaudras, som f.ö. upplever en ny storhetstid som fotbollspelare, vann först ett hopslag innan han tvåfotade bort både back och målvakt för att sedan mycket elegant rulla in sitt andra mål för dagen och matchens 5-2. JCDecaux reducerade omgående men man kom inte närmare.
MATCHENS LIRARE: GUSTAVE GAUDRAS, AC CAFÈ.

Stromberg Media Group – Eurosport     2 –10
S. Dejan Eklund, Roy Henriksson.  E. Torbjörn Sahlin 3, Lennart Claesson 3, Frederic Pavlidis 2, Johan Fröberg, Håkan Olofsson.

Som en blixt från klar himmel inträffade det otroliga. Det uträknade ¨cuplaget¨ Eurosport har ju gått kräftgång i Serie A och intager ju som bekant jumboplatsen. Häng med här. Mellan den fjärde och tionde matchminuten formligen exploderade det ljusblå. 1-0 Torbjörn Sahlin (den starke), 2-0 Frederic Pavlidis (den snabbe), 3-0 Johan Fröberg (debutanten), 4-0 Lennart Claesson (skyttekungen) och 5-0 Håkan Olofsson (den kloke). Vilken urladdning. Snacka om att bli tagna på sängen. Stromberg Media Group var som paralyserade. Efter några lugna minuter så kom svallvåg nummer två i början på andra och 5-1 blev 8-1. Ett tag trodde vi att SMG, som spelade upp sig efter hand, skulle klara T.Ö. Men efter 18.39 så gjorde tremålsskytten Torbjörn Sahlin 10-2. Lennart Claesson blev även han tremålsskytt och Frederic Pavlidis gjorde två. Helt plötsligt kan Eurosport hänga kvar. Det gäller att vinna mot Svea medan BOW reklam och Argumentor förlorar. Tänk vad en seger kan vara bra.
MATCHENS LIRARE: HÅKAN OLOFSSON, EUROSPORT.