Serie A 11:e omgången 2000

BOW reklam – JCDecaux    3 – 2
B. Peter Kisfaludy 2, Stefan Söderström.
J. Henrik Evers, Thomas Nilsson.

BOW reklam gjorde det omöjliga och svarade för en stor skräll. Man har ju hört talas om att en boxare kan vara uträknad till nio men komma upp och till sist vinna matchen. Det här var något liknande. BOW inledde ju med att vinna tre raka och toppade serien innan man förlorade sju matcher i följd. För BOW gällde det att vinna eller försvinna ner i Premier League. För JCDecaux, som vi kallat för topplag under hela säsongen, har helt plötsligt ställt till det för sig och inför denna match var det slutspel eller ej som gällde. Redan efter tre minuter så slog Henrik Evers (214 landskamper i Basket) till vid första bollberöringen när han nickade in bollen. Minuten senare prickskjuter Stefan Söderström krysset efter fint spel. I den femte minuten så gör Thomas Nilsson 1-2 för JCDecaux. Vilken matchöppning. Dramatiken fortsatte resten av matchen. JCDecaux förde spelet men BOW:s kontringar var giftiga. BOW hade en utsida av stolpen och en ribba från kvittering men sedan var det en gåta att JCDecaux inte ryckte ifrån. Vi räknade till hela tre helt rena frilägen samt lika många två mot en och tre mot två lägen. Henrik Strömblad i BOW:s mål gjorde något av sitt livs match och vad tror ni då hände. Jo Peter Kisfaludy kunde via stolpen rulla in 2-2 med fem minuter kvar. Ett kryss räckte ju för att båda lagen skulle klara sina mål men på en kontring med tre kvar lyckades Peter Kisfaludy med ett riktigt konststycke. Hårt trängd av en back och ur en omöjlig vinkel lyckades han lobba in bollen över målvakten, bollen gick in vid stolproten och hoppade retfullt in i nätmaskorna. BOW hade vänt 1-2 till 3-2 i slutminuterna trots att man var uträknade. Vilken bragd. Nu hänger man kvar i Serie A. Köp en lott. För JCDecaux är det bara att bita i det sura äpplet. Man har ju egentligen ett lag som kan vinna hela skiten.
MATCHENS LIRARE: PETER KISFALUDY, BOW REKLAM.

AGO Reklam – Studion    4 – 2
A. Per Apelgren 2, Fredrik Sträng, Mattias Samuelsson.  S. Stefan Eriksson, Kristian Jältsäter.

Serieledarna AGO Reklam ökade på poängmarginalen till tvåan i serien efter en 4-2 seger mot Studion. Det var annars Studion som inledde piggast och hade några fräsande skott utanför innan Per Apelgren gjorde 1-0 i den sjunde minuten. Studion kvitterade med två kvar av halvleken genom Stefan Eriksson till 1-1. I andra halvleken var det ett långt ställningskrig men efter tio minuter avgjordes matchen. Först gjorde Fredrik Sträng 2-1 och Apelgren 3-1. Peter Nordqvist var en mycket spelskicklig bekantskap. När så Mattias Samuelsson satte dit 4-1 var matchen klar. Kristian Jältsäter reducerade på straff i slutminuterna vilket betydde att han delade skytteligatiteln i Reklamserien 2000, grattis.
MATCHENS LIRARE:   PER APELGREN,   AGO REKLAM.

Argumentor – Stromberg Media Group    3 – 0
A. Johan Pellas 2, Stefan Billborn.

I en helt avgörande rysare om vilket lag som skulle åka ur möttes Argumentor och Stromberg Media Group. Argumentor kämpade och slet samt hade tre segervapen. Stefan Svensson spikade igen kassen fullständigt och var omutlig samt höll nollan. Thomas Sunesson höll i bollen och var en stor playmaker. Där framme sprang Johan Pellas och var ständigt farlig samt bokfördes för två mål. Trean satte Stefan Billborn dit med vänstern. Grattis Argumentor. Kom igen SMG.
MATCHENS LIRARE: JOHAN PELLAS, ARGUMENTOR.

Eurosport – Svea     4 – 3
E. Lennart Claesson, Torbjörn Sahlin, Johan Fröberg, Håkan Olofsson.  S. Mårten Forsell, Jens Lundström, Daniel Eskilsson.

Eurosport avslutade sin sejour i Serie A på bästa tänkbara sätt. Med två vinster. Förra veckans storseger över Stromberg Media Group följdes upp med en 4-3 seger över Svea. Svea började bäst och redan efter någon minut springer Mårten Forsell ifrån och gör vackert 1-0 bakom den debuterande målvakten Frederic Pavlidis. Eurosport arbetar sig in i matchen och jobbar verkligen för varandra. Svea sticker upp ibland men är inte Pavlidis i vägen så är stolparna det (två stycken). I slutet på första kommer sedan den välförtjänta kvitteringen ditsparkad av Lennart Claesson (vem annars). Andra halvlek är den första lik och få målchanser skapas men sedan blixtrar det till. Jens Lundström kommer loss på kanten och sätter 2-1 för Svea högt ur liten vinkel och då återstår det sju minuter. Nittio sekunder senare så leder Eurosport med 3-2 efter mål av Johan Fröberg och Torbjörn Sahlin. Svea krigar till sig en kvittering två minuter senare. Men i den sista minuten avgör Håkan Olofsson matchen till Eurosports fördel efter skott från liten vinkel. Lagkaptenen Åke Johansson gladdes åt segern och sades sig veta vem som skall stå nästa år. Jo just det, Frederic Pavlidis. Bäst på plan var annars spelfördelaren och målskytten Torbjörn Sahlin. Vi får tacka Eurosport och hoppas att de tar sig tillbaka till Serie A så fort som möjligt. För Svea väntar slutspel för första gången sedan 1997.
MATCHENS LIRARE: TORBJÖRN SAHLIN, EUROSPORT.

Eriksson Reklam – Brindfors      8 – 1
E. Mikael Örnliden 3, Jonas Boström, Peter Gustavsson, Pelle Ericsson, Mikael Brunell, Freddy Hägglund. B. Lars Axelsson

Brindfors tog tidigt ledningen när Lars Axelsson ur dålig vinkel lyckades med konststycket att sätta dit bollen. Sedan såg man att formstarka Eriksson Reklam hade mer att spela för. Mikael Örnliden gjorde både 1-1 och 2-1 innan Jonas Boström fastställde halvtidsresultatet 3-1 med ett mål i sista minuten. På tio minuter i andra gick E.R. från 3-1 till 7-1 innan Mikael Örnliden satte spiken i kistan till 8-1. Därmed delar Örnliden skytteligasegern i Reklamserien, grattis. För tredjeplacerade (hoppsan) Eriksson Reklam väntar nu ett spännande slutspel. Brindfors har en bra och ganska stor trupp men har inte fått till det i år. Kom igen.
MATCHENS LIRARE: MIKAEL ÖRNLIDEN, ERIKSSON REKLAM.

Text & Rubrik – AC Café      1 – 2
T. Martin Berggren.  A. Nicolai Nystrand 2.

AC Café var tvungna att vinna för att nå slutspel och kämpade som aldrig förr. Det var bra fart i första med ett litet plus till Text & Rubrik. Det var lite överraskande att Cafét tog ledningen genom Nicolai Nystarnd i sista minuten. I andra halvlek fortsatte det höga tempot och efter tolv minuter kvitterade Martin Berggren till sist. Peder Edvinsson hade nämligen gjort två fina parader i anfallen före. Matchens avslutning blev nervös och dramatisk men till sist hände det underbara för Caféts del när matchhjälten Nicolai Nystrand gjorde sitt andra mål med fyra kvar och 2-1 stod sig tiden ut. – Det här är inte sant, sa Mathias Tauberman (lagkapten för JCDecaux). Nu missar vi slutspelet. Reklamserien uppskattar intresset av att åka och titta på en annan match i serien kl 07.15.
MATCHENS LIRARE: NICOLAI NYSTRAND, AC CAFÈ.