Slutspel 2000 - FINAL

AGO Reklam – Text & Rubrik   1-2
A. Mikael Lindqvist  T. Johan Karlsson, Tor Sundberg

Årets final mellan Text & Rubrik och AGO Reklam var en repris på fjolårets. Den enda skillnaden var att nu var det inte AGO utan T & R som hade en cupfinal i benen. Det inleddes med att AGO tog ett klart grepp om matchen och efter tio minuter kom också rättvisa 1-0 genom Mikael Lindqvist. AGO fortsatte målmedvetet sin offensiv och såväl avbytare, hejarklack som spelarna ute på plan såg oerhört laddade ut. Med fem kvar av första halvlek så hände något som aldrig tidigare hänt i Reklamseriens historia och som jag aldrig sett någon gång. AGO:s Kent ”Kexet” Svensson skjuter ett skott som tar i den vänstra stolpen, går sedan upp i ribban, vidare ner i den högra stolpen och ut!! Ja, ni läste rätt. T & R blev räddade av gong-gongen i första ronden. I andra halvleks sjätte minut så skjuter Johan Karlsson från en svår vinkel rätt upp i nättaket till 1-1 och matchen bytte karaktär direkt. Det blev en tufft ställningskrig ute på planen och spelarna satsar lite extra i närkamperna mot vad som är brukligt. Domaren Rune Larsson har hög toleransnivå och matchen är nu helt jämn. Båda lagen skapar få målchanser och när uret visar femton minuter så slår David Schwieler ett fint inlägg till en helt omarkerad Tor Sundberg som nickar in 2-1 och vilt jubel uppstår bland de gula. AGO som hade matchen i sin hand satsar allt för att kvittera och i slutet blir det Hahwaii-spel. Med femton sekunder kvar kommer Per Apelgren och Magnus Laurin i ett jätteläge, båda har fina avslutslägen. Samtliga runt centercourten vädrade kvittering men det blev nog ett pass för mycket och till sist räddade vikarierande målvakten Björn Westberg. Fredrik Meyer läste spelet mycket bra i denna situation och AGO hinner inte ens slå hörnan. Text & Rubrik har gjort det omöjliga och som första lag tagit dubbeln, grattis. Seriesegrarna AGO föll med flaggan i topp men får trösta sig med att hela laget åker på en solsemester på torsdag och kommer troligtvis laddade till säsongen 2000.
MATCHENS LIRARE: FREDRIK MEYER, TEXT & RUBRIK

Match om 3:e pris

Eriksson Reklam – Svea   0-3
S. Mårten Forsell 2, Jens Lundström.

Match om 3:e prismatcherna brukar ju vara mellan två förlorare och den startar dessutom 06:00. Dagens lag, som var Svea och Eriksson Reklam, är dock två pålitliga team och de visade upp ett mycket bra spel. Full fart framåt och mängder av målchanser skapades. De båda målvakterna Magnus Wihlborg och Mats Sohlberg spikade igen kassarna fullständigt. Närmast var Thomas Svensson med ett ribbskott. Med en knapp minut kvar av första kunde matchens store spelare Mårten Forsell göra 1-0. Andra halvlek var bara fem minuter gammal när Forsell även gjorde 2-0. E.R. försökte men fick inte in bollen, då när Forsell lirade fram Jens Lundström till 3-0 var saken klar. Grattis till tredjeplatsen, Svea. Höstens lag Eriksson Reklam skall ha all heder för årets säsong.
MATCHENS LIRARE: MÅRTEN FORSELL, SVEA