Slutspel 2000 - Kvartsfinaler

Svea – AC Café      4 – 2
S. Petter Wåhlén, Michael Kjell, Jens Lundström, Mårten Forsell.
A. Richard Hagenstam, Per Olsson.

Matchen mellan Svea och AC Café kommer att gå till historien som en av de mest offensiva, sevärda och frejdiga matcher som någonsin spelats i en nervös kvartsfinal. Det var full fart framåt och speciellt den första halvleken bjöd på show. Häng med här! Efter nittio sekunder så skjuter Per Olsson stolpe, stolpe ut och returen går utanför. Nittio sekunder senare gör Richard Hagenstam 0-1 och Cafét ser oerhört inspirerade ut. Svea ger svar på tal omgående och sekunderna senare kvitterar Petter Wåhlén. Sedan har Cafét två fina avslut innan Svea skaffar sig två fina lägen varav det ena går i stolpen. Cafét får hörna och pigge Per Olsson klackar på volley in 1-2 ungefär som Anders Grönhagen gjorde i en match i slutet på 70-talet om nu någon minns det. I detta läge hade det bara gått elva minuter, otroligt. Men det är inte slut än. I den tolfte minuten får Svea ett friläge men formstarka och duktige Peder Edvinsson gör likt en handbollsmålvakt en reflexräddning och får upp näven. Lite senare har Cafét ett liknande läge och nu är det dags för Magnus Wihlborg att briljera. I andra halvlek har Cafét ett ganska stort bollinnehav inledningsvis samtidigt som Svea kryper hem lite så där lagom. Då händer det något matchavgörande. Precis som Cafét såg ut som ett semifinallag så avlossar Michael Kjell ett långskott som tar på en motståndare och ändrar riktning så att målvakten blir helt ställd, 2-2. Svea får helt plötsligt nya krafter och hade Jens Lundström och Mårten Forsell spelat hockey hade Hardy Åström rekryterat dom både till Djurgården och  Landslaget som torpeder. Nu blev spelet öppet igen och mitt i halvleken har Cafét ett gyllene läge när dom slår en crossboll till Nicolai Nystrand som istället för att nicka in bollen i ett fint läge så nickar han till en ännu friare Albin Wiberg som nickar utanför i öppet läge, vilken chans. Med sex minuter kvar spelar Forsell fram Lundström som fläker sig fram och stöter in 3-2. Cafét tvingas på storoffensiven för att nå en kvittering och chanser finns men med tre kvar avgörs matchen när Forsell dräper in 4-2. Vilken match.
MATCHENS LIRARE: MÅRTEN FORSELL, SVEA.

Eriksson Reklam – Studion     2 – 0
E. Jonas Boström 2.

Härmed utnämner jag Eriksson Reklam till höstens lag hur det än går i fortsättningen. Efter två omgångar låg man sist med 0 poäng och 3-17 i målskillnad. I den fjärde omgången vände man 2-4 till 5-4 sista tre minuterna och hade man inte gjort det hade man missat slutspelet. Efter sex matcher låg man tia med fyra förluster. Sedan kom vändningen och inte sedan i mitten på juni har man förlorat, otroligt. Idag tog man fram all slutspelsrutin som man bara har. Laget backade hem lite sådär lagom och kontrade giftigt. Första halvleks stora kung var fightern Jonas Boström. I den tolfte minuten gjorde han 1-0 via stolpen och i den sjuttonde slet han sig fri trots hård bevakning med viljan att bollen skall bara in och så blev det. 2-0 skrevs halvtidssiffrorna. Under första minuten på andra hade E.R. två frilägen som Magnus Wester förtjänstfullt avvärjde. Då, helt plötsligt, började Studion inse att man kunde förlora. Man skruvade upp tempot och den följande kvarten tog man ett bastant grepp om matchen och bollarna ven runt stolpe och ribba. De som inte gjorde det tog den vikarierande målvakten Pelle Ericsson. Pelle växte till en jätte och formligen spikade igen kassen. I detta läge i matchen fick inte ens E.R. till några kontringar. Sista fem fortsatte Studion elda på men nu fick E.R. till några kontringar och kunde vid två tillfällen avgjort matchen. Sekunderna tickade dock iväg och till sist gick Eriksson Reklam segrande ur striden med 2-0. Vilken kämpamatch. Rutinen avgjorde.
MATCHENS LIRARE: PELLE ERICSSON,   ERIKSSON REKLAM.

AGO Reklam – Tip TV         4 – 2
A. Michel Gordin 3, Bo Hennings.
T. Daniel Sjöberg, Billy Lansdowne.

AGO Reklam. De regerande cupmästarna, vice mästarna och 2000-års seriesegrare fick ge allt och lite till för att överleva till semifinalen. Med den meritlistan på motståndarna var det en bragd av Tip Tv att göra matchen så jämn. Matchen inleddes i ett virvlande tempo och redan efter fyra minuter så gjorde Michel Gordin 1-0. Sedan hade AGO en stolpe innan Tip Tv presenterade sig ordentligt. Man hade två riktiga dundrare i stolpen innan typsikt nog AGO gjorde 2-0. Det var ännu en gång Gordin som lät sin härliga vänster tala, pang rätt upp i krysset. Innan paus reducerade Daniel Sjöberg när han touchade in Christer Påhlssons mycket eleganta hörna. I andra halvlek var det ett stort ställningskrig. Vissa spelare klarade inte av Reklamserieandan och vid två tillfällen fick båda lagen dubbelutvisningar för interna uppgörelser, svagt. Hade det blivit ytterligare ett sådant tillfälle hade båda lagen åkt ur. Men det lugnade ner sig betydligt, bra. Bo Hennings gjorde 3-1 innan Billy Lansdowne, ja ni läste rätt, elegant chippade in 2-3 i ett friläge med sex kvar. Nu blev det verkligen nerv i matchen. Lansdowne hade en fin kvitteringschans men nicken gick utanför och med fyra kvar avgjorde Gordin matchen när han formligen dundrade in 4-2 med sträckt vänstervrist. Vilken holmgång. Det var starkt av Tip TV att bjuda så bra motstånd och vi ser fram emot nästa år.
MATCHENS LIRARE: MICHEL GORDIN, AGO REKLAM.

Text & Rubrik – Fältman & Malmén       4 – 0
T. Jonas Persson 2, Tor Sundberg, David Schwieler.

Om den förra kvartsfinalen var lite väl tuff så var matchen mellan Text & Rubrik och Fältman & Malmén den helt motsatta. Dessa lags samtliga spelare förstår vad det går ut på. Ingen frispark och härlig stämning bland spelarna. Full fart och bollen gick som på ett snöre mellan lirarna efter backen. F & M hade ett ganska stort bollinnehav och det hade vi inte väntat oss. Man var tyvärr ineffektiva framför mål. Efter jämna första tolv minuter så gjorde Tor Sundberg 1-0 (mållös i tre raka) och Jonas Persson 2-0. I andra halvlek så satsade F & M allt för att gå ikapp och chanser saknades inte. Vikarierande målvakten Martin Berggren gjorde två-tre giftiga räddningar innan T & R kontrade in 3-0. F & M skapade ytterligare chanser varpå T & R kontrade in slutresultatet 4-0. Det var rättvist att T & R vann men 4-0 borde kanske varit 4-2 eller 4-3. Bra match gubbar.
MATCHENS LIRARE: MARTIN BERGGREN, TEXT & RUBRIK.