Slutspel 2000 - Semifinaler

Text & Rubrik – Eriksson Reklam     3-0
T. Alexander Rauscher 2, Tor Sundberg.

15 grader varmt, sydliga vindar, fint fuktigt grus, elljus, nykritat och mycket syre i luften. Då passade titelförsvararna Text & Rubrik på att göra sin bästa match i höst eller rent av den bästa i år och det vill inte säga lite eftersom det är T & R vi talar om. Man vann med helt rättvisa 3-0 mot höstens lag, Eriksson Reklam. T & R inledde med att känna på sina motståndare genom att hålla bollen inom laget i c:a fem minuter. Sedan började man gå till anfall och skapade två-tre fina lägen. Vid ett tillfälle fick Morgan Hägglund rädda på mållinjen. Efter en kvart så dök helt plöstligt matchens chans upp och det var E.R. som fick den. Den delade skytteligavinnaren Mikael Örnliden sköt över två meter från mållinjen i ett öppet mål. Micke var, till hans försvar, något trängd. Minuten senare gjorde Alexander Rauscher 1-0 för T & R på en tredje retur. T & R spelade bra och gubbarna sprang, passade och bytte ideligen positioner. E.R. såg stillastående ut. I andra var matchbilden likadan och utgången var klar på långa vägar. I den tionde minuten skjuter T & R i stolpen. Minuten senare har maratonskytteligaledaren Freddy Hägglund ett gyllene läge men nickar utanför. Med sju kvar så klackar Rauscher in 2-0 efter retur från en av många idioträddningar av Mats Sohlberg, som var strålande. Med fyra kvar gör T & R ett drömanfall och till sist är Tor Sundberg fri och sätter upp slutresultatet i nättaket. Vilken match. Text & Rubrik är åter i final mot AGO Reklam. Man spelar också Reklamseriecupfinalen i matchen innan, puh!
MATCHENS LIRARE: DAVID SCHWIELER, TEXT & RUBRIK.

AGO Reklam – Svea    4-2
A. Per Apelgren 2, Mikael Lindqvist, Kent Svensson. S. Daniel Eskilsson, Jens Lundström.

AGO Reklam är åter i final i Reklamserien. Idag var man mycket taggade i början på båda halvlekarna vilket till sist fällde avgörandet. Redan efter två minuter hade Mikael Lindqvist förpassat bollen in i nätmaskorna efter fint spel. AGO fortsatte i stor stil men kom av sig när Daniel Eskilsson nickade in en frispark i femte minuten. Resten av halvleken var jämn men under några minuter (efter en kvart) hettade det till vid flera tillfällen. Först hade Per Apelgren ett drömläge varpå Mikael Lindqvist missade hårfint. Jens Lundström i Svea var även han ytterst nära nätkänning vid två tillfällen. AGO:s start på andra var magnifik. Först hade man friläge redan efter 10 sekunder som dock Magnus Wihlborg avvärjde. Efter två minuter slog Per Apelgren in en retur till 2-1 och bara minuten senare hade samme man lite tur när han i gröten framför mål kunde göra 3-1 efter en stolpretur. Där kunde kanske Svea fått frispark efter knuff (liten kollision) på målvakten i momentet precis innan. AGO hade fått en drömstart och Svea tvingade gå på offensiven och jaga. När det såg som mörkast ut blev Jens Lundström fälld. På den efterföljande straffen gör han inget misstag vilket innebar 3-2 med tio kvar och det var match igen. Svea hade två fina lägen till kvittering men när Mikael Lindqvist blev fälld innanför straffområdet med tre kvar och domaren pekade på straffpunkten var det nära till seger. Kent Svensson gjorde heller inget misstag och spikade slutsiffrorna till 4-2. Det blir alltså repris på fjolårsfinalen. Den enda skillnaden är att nu är det Text & Rubik som har en cupfinal i benen när finalen startar. När AGO Reklam var nya i Reklamserien fick dom titeln seriens charmlag. Det har de tappat lite. Vissa spelare gnäller på varandra lite väl mycket. Internt kanske det inte är något problem men som utomstående låter det inte trevligt. Lycka till i finalen.
MATCHENS LIRARE: MARCUS BERG, AGO REKLAM.