Sponsorworld - CIA  5-2
S
. Stefan Johannesson 2, Stefan Billborn, Johan Pellas, Daniel Frank. C. Jonas Larsson, Andreas Lejdegård.

Sponsorworld blev första lag att nå kvartsfinal. Man besegrade CIA med 5-2 i en trevlig match. Stefan var namnet till en början i SW. Billborn gjorde 1-0 och Johannesson 2-0. I detta läge såg SW segersäkra ut och vips så både reducerade (Jonas Larsson) och kvitterade (Andreas Lejdegård) CIA vilket innebar att 2-2 blev halvtidssiffror. I andra ryckte Sponsorworld ifrån till 5-2 efter mål av Johan Pellas, Daniel Frank (snygg klack) och Johannesson igen. Denna gång orkade inte CIA svara.
MATCHENS LIRARE: DANIEL FRANK, SPONSORWORLD

Aftonbladet - Tip TV/IMG  3-3 (7-6 efter straffar)

A
. Krister Svensson 2, Pontus Ogebjer. Straffmål: Pontus Ogebjer, Marcus Nyberg, Krister Svensson, Jon Hansson. T. Erik Sylvén, Johan Apel, Per Tellander. Straffmål: Per Tellander, Per Jonsson, Dennis Söderhäll.

Aftonbladet borde vara en het kandidat till Svenska Dagbladets bragdguld efter dagens upphämtning mot Tip TV/IMG. Det var nämligen så att Tip TV/IMG spelade stor fotboll under den första kvarten. Erik Sylvén stötte in en retur redan i den första minuten till 1-0 och Johan Apel gjorde 2-0 i den femte minuten. Sedan spädde matchens bästa spelare, Per Tellander, på till 3-0 efter tio minuter och i detta läge kändes matchen nästan klar. Bladets kämpar gav alltså inte upp och firma Ogebjer & Svensson hade en egen liten show. Först lirade Pontus Ogebjer fram nyförvärvet Krister Svensson som reducerade till 1-3. I anfallet efter var rollerna ombytta och 2-3 blev halvtidsresultat. Andra halvlek bjöd på stor dramatik och båda lagen rensade bort bollen på egen mållinje och det fanns massor av målchanser som kunde ha resulterat. Tip TV/IMG hade den absolut hetaste när Johan Apel gjorde en patenterad dragning vid kortlinjen och lirade fram annars så målfarlige Erik Sylvén som dock missade. Med två minuter kvar slog Ogebjer en hörna och upp på den gick Svensson och nickade in slutresultatet 3-3. Det här var Aftonbladets bästa match för i år. Straffar fick tillgripas och Tip TV/IMG inledde enligt följande: Johan Apel miss, Pontus Ogebjer 4-3, Per Tellander 4-4, Marcus Nyberg 5-4, Per Jonsson 5-5, Krister Svensson 6-5, Dennis Söderhäll 6-6, Jan Öhman miss, Erik Sylvén miss och Jon Hansson 7-6. Vild glädje utbröt i Bladet som även för två år sedan var jättedödare i cupen då man nådde semifinal. Så Tip TV/IMG borde ha varit varnat.
MATCHENS LIRARE: KRISTER SVENSSON, AFTONBLADET

Studion - MarknadsTaktik  0-8
M
. Mikael Örnliden 2, Pelle Ericsson 2, Stefan Karlsson, Pelle Norling, Jonas Boström, Freddy Hägglund.

Årets upplaga av MarknadsTaktik ser ruskigt bra ut och hösten kan nog bli en sevärd historia. Idag spelade man fulländat taktiskt, kontrade sylvasst och hade nära en 100%-ig utdelning. Det var nämligen Studion som hade bollen mest men skapade ingenting sista tredjedelen och när man väl kom fram stod Mats Sohlberg i vägen. I tredje minuten gjorde Mikael Örnliden turligt 1-0 och minuten senare gjorde äntligen Stefan Karlsson 2-0. Att leda med 2-0 utan att förta sig brukar innebära att det bara rullar på. Studion jagade sedan ett reduceringsmål resten av halvleken men det enda mål som kom var genom MT:s Pelle Ericsson. Mot slutet misströstade Studion och MT kunde gå ifrån till hela 8-0, där ett 5-2 resultat hade speglat matchbilden bättre. Sohlberg gjorde årets straffräddning i slutsekunderna med sina backhopparbyxor.
MATCHENS LIRARE: MATS SOHLBERG, MARKNADSTAKTIK

Eurosport - Brindfors  1-4
E
. Jimmy Olsson. B. Peter Borsos 2, Peter Nyholm 2.

Serieledarna i Serie A, Brindfors, krönte en oerhört fin vårsäsong med att gå vidare till kvartsfinal i cupen. Både Brindfors och Eurosport startade i ett ganska högt tempo där båda lagen gick på storoffensiven med en positiv fotboll. Hade det inte varit så att två av serien absolut bästa målvakter, Mikael Olsson och Markus Bergkvist, storspelat hade flera mål rasat in på bägge sidor. Efter tio minuter händer en överraskande sak. Peter Borsos tar tag i bollen på halva plan, sätter upp ett bolltempo som vi inte trodde han var mäktig, drar 3-4 man innan han fri med målvakten elegant rullar in 1-0. Av rena glädjefnattet skjuter Borsos in 2-0 i nättaket minuten efter. Efter den kraftansträngningen fanns det inte mycket kräm kvar i benen på honom. Tempot bedarrade kraftigt och spelet var jämnt. Eurosport är sedan på väg in i matchen igen och jagar en redcuering men en storspelande Markus Bergkvist gör 2-3 kanonräddningar. Speciellt minns vi en reflexräddning med ena handen. När så Peter Nyholm kontrar in 3-0 i mitten på andra kändes saken klar. Eurosport gör ett sista ryck och man får in rättvist 1-3 och har bud på fler. Debutanten Nyholm gör sedan sitt andra mål och matchens 4-1. Det var spiken.
MATCHENS LIRARE: MARKUS BERGKVIST, BRINDFORS

BOW Reklam - Svea   8-3
B
. Peter Kisfaludy 3, Christian Hosenfeld 2, Michael Eklund, Olle Jeansson, Stefan Söderström . S. Jens Lundström 3.

BOW Reklam är inne i en positiv spiral för tillfället. Dagens match mot Svea innehöll det mesta, speciellt under första halvleken. Christian "Hosen" Hosenfeld gjorde årsdebut och då fick BOW en extra dimension i sitt spel. Det var Hosen som kastade ett inkast som till sist blev ett självmål till 1-0 och det var Hosen som elegant frispelade en frisk Peter Kisfaludy till 2-0. Vi har ju hört att det finns pojken med guldbyxorna men nu har en ny hjälte trätt fram; "Gubben med de silverfärgade dojjorna". Dom sitter nämligen på Michael Eklund som idag tryckte in sitt femte mål för säsongen och då är det bara juni. Eklunds 3-0-mål efter blott sex minuter betydde ledning i den interna skytteligan. BOW såg i detta läge ut att gå emot en enkel seger men man skall aldrig räkna bort Svea. Inget försvar i världen kan slappna av så länge Jens Lundström finns i motståndarlaget. Det var också Lundström som reducerade på en lite billig straff och Svea jagade ytterligare där målchanser inte saknades. Henrik Strömblad fick göra sitt yttersta för att freda sin kasse. Helt utan förvarning kontrade BOW och Kisfaludy ryckte förbi två försvarare, ja ni läste rätt, och avslutade med att skjuta 4-1 i nättaket. Sedan var det BOW:s tur att få en billig straff men den missade Kisfaludy. Istället för 5-1 till BOW kontrade Lundström in 2-4 i slutminuten av första med ett skott i krysset. Andra halvlekens inledning blev ett ställningskrig och nästa mål var viktigt. Det gjorde tremålskytten Kisfaludy med nio kvar och nu var matchen körd. Resten blev Hawaii-betonat där tankarna var på midsommarafton i morgon. Det hela slutade till sist 8-3. Trevlig sommar!
MATCHENS LIRARE: PETER KISFALUDY, BOW REKLAM

Spoon SC - Fältman & Malmén  3-1
S
. Per Olsson, Marcus Hallberg, Richard Hagenstam. F. Andreas Krantz.

Två av vårens plusvarianter, Spoon SC (serie A) och Fältman & Malmén (Premier League), möttes i höstens första match. De yttre förutsättningarna var perfekta. Det hade regnat på natten och gruset var fuktigt. Solen sken och det var vindstilla samt värmebölja. Matchen var helt jämn i första halvlek där F & M var klart närmast både ett och två ledningsmål. Stolpen var i vägen den ena gången och Peder Edvinsson den andra gången. Spoon skapade ingenting framåt. Andra halvlek började med att Per Olsson slog in en retur och därmed fick Spoon det viktiga första målet. F & M tvingades på storoffensiven varpå Marcus Hallberg kontrade in 2-0. Teknikern Andreas Krantz reducerade men när Richard Hagenstam satte dit 3-1 hade F & M inget motvapen för Edvinsson spikade igen.
MATCHENS LIRARE: PEDER EDVINSSON, SPOON SC.

Text & Rubrik - AGO Reklam  4-3
T
. Ludvig Grimlund 3, Patrik Raune. F. Mats Hallman, Jonas Sundkvist, Per Apelgren.

De senaste årens två dominerande lag, Text & Rubrik och AGO Reklam, drabbade samman redan i 8-delen av årets upplaga av Reklamseriecupen (fri lottning). Text & Rubrik hade en sådan där dag när nästan inget lag kan rubba dem var än motståndarna ställer upp med för spelare. Pappa Lars Grimlund kastar i den sjunde minuten ett inkast till sin son Ludvig Grimlund som på volley dräper in 1-0. När så ¨lill-Grimlund¨ nicklobbar in 2-0 efter en kvart är T & R verkligen på gång. Mats Hallman reducerar men stabile Patrik Raune fastställer halvtidsresultatet 3-1 precis innan paus. T & R fortsätter sin offensiv med säkring bakåt (hur det nu går till) i andra halvlek och årsdebuterande Ludvig Grimlind sätter dit hela 4-1. Jonas Sundkvist reducerar till 2-4 men det känns som T & R är närmare 5-2 än ytterligare en reducering men det blir inga mål på ett tag. Matchen får sedan nytt liv när Per Apelgren reducerar med fyra minuter kvar. T & R håller faktiskt undan utan några större besvär. Vilken kanonmatch T & R.
MATCHENS LIRARE: LUDVIG GRIMLUND, TEXT & RUBRIK.

Carat Sverige - MindShare  0-5 (WO)