Sponsorworld - Aftonbladet  6-2
S:
Johan Pellas 3, Thomas Sunesson 2, David Nordbeck. A: Thomas Hanusek 2.

Sponsorworld blev första lag att nå semifinal i Reklamseriecupen 2001. Dagens motståndare var skrällgänget Aftonbladet, som var enda framme i semifinal 1998. Bladet började väldigt inspererat och redan efter tre minuter tryckte Thomas Hanusek in 0-1 från 25 meter rätt upp i nättaket. Efter detta fick Aftonbladet blodad tand och har väl aldrig setts bättre. Matchen böljade fram och tillbaka och efter tio minuter pricksköt samme Hanusek även 2-0 med ett skott med vänstern rätt upp i krysset. SW arbetade sig mer och mer in i matchen där Thomas Sunesson hade ett skott i ribbans överkant och ett i stolpens utsida. Sedan storspelade verkligen målvakten Markus Letteman med sina härliga trädgårdshandskar. David Nordbeck reducerade till slut efter en kvart och med minuten kvar att spela av halvleken kunde Sunesson kvittera. I andra halvlek var SW det bättre laget och kunde till sist vinna med 6-2. Johan Pellas satte tre och Sunesson ett till. Bladet såg verkligen bra ut och vi hoppas få se en fin avslutning på hösten så att man lämnar jumboplatsen. Det ser ut som Sponsorworld får en spännande höstavslutning.
MATCHENS LIRARE: MARKUS LETTEMAN, AFTONBLADET.

MarknadsTaktik - Brindfors  2-0
M:
Freddy Hägglund, Mikael Örnliden.

MarknadsTaktik och Brindfors bjöd på en mycket underhållande match som böljade fram och tillbaka. MT var bättre i första halvlek av naturliga skäl och att MT bara ledde med 1-0 efter mål av Freddy Hägglund på en retur får Brindfors tacka sin målvakt Markus Bergkvist för. Hela laget kämpade givetvis väldigt bra. När Mikael Örnliden gjorde 2-0 i början på andra trodde vi att matchen var körd men Brindfors bjöd upp till en mycket bra sista kvart och en reducering hängde i luften. Lars Axelsson helvolley i ribb-krysset och ut var en av de skönaste skotten i årets serie. Sedan hade Erik Karlsson en stolpträff men till sist fick Pelle Ericsson hålla nollan när man kom undan med blotta förskräckelsen. MarknadsTaktik vann dock rättvist. Detta var en underhållande historia.
MATCHENS LIRARE: LARS AXELSSON, BRINDFORS.

BOW Reklam - Spoon SC  3-1
B:
Hasse Pettersson 2, Olle Jeansson. S: Olle Källström.

BOW reklam reste sig på nio precis som ifjol och spelade en fotboll som vi inte trodde dom var mäktiga till. Debutanten Hasse Pettersson var planens kung i första halvlek och gjorde också ett mycket vackert mål efter sex minuter med en viljeladdad målgest som följd. Detta tände BOW och efter en kvart kunde Olle Jeansson rättvist göra 2-0, som också blev halvtidsresultat. Matchen var lite tuffare än en vanlig Reklamseriematch men gubbarna på plan ville ha det så och ingen gnällde för att det smällde lite extra. Spelet var mycket juste och knappt någon frispark blåstes. BOW hade en stolpe i första men Spoon SC hade två. I andra halvleks inledning var Spoon mycket bra och man verkligen jagade en reducering. I detta läge av matchen klev Henrik Strömblad in som en räddande ängel med sitt storspel. Ingen kunde sedan hindra Olle Källström att göra 1-2 med tio kvar. Spoon fortsatte att trycka på samtidigt som BOW började knäa betänkligt. Med sex minuter kvar avgjordes fighten när Pettersson på en kontring kunde göra 3-1 och BOW är i semifinal. För båda lagen väntar nu en sevärd höstspurt. Skall Spoon gå till slutspel i den rekordjämna tabellen och skall BOW hänga kvar i årets serie? Ifjol grejade man kontraktet i sista omgången.
MATCHENS LIRARE: HASSE PETTERSSON, BOW REKLAM.

Text & Rubrik - MindShare  4-2
T:
Claes Looft 2, Björn Westberg, Alexander Rauscher. M: Niclas Johansson, Kenneth Danielsson.

Text & Rubrik blev fjärde lag att nå semifinal. Idag satte man gasen i botten direkt och efter en kvart hade man skaffat sig en solklar 3-0 ledning efter mål av Claes Looft, Björn Westberg (fint triangelspel innan) och Alexander Rauscher på halvvolley efter fint nickpass från Tor Sundberg. Sedan dog matchen men Claes Looft ville att det skulle bli lite roligt igen så med åtta minuter kvar försökte han slå en tunnel som sista man men det gick inte och istället reducerade Niclas Johansson. Looft gjorde dock 4-1 sekunderna senare. MindShare reducerade en gång till genom Kenneth Danielsson samt missade ett friläge i anfallet efter men närmare kom man inte.
MATCHENS LIRARE: ALEXANDER RAUSCHER, TEXT & RUBRIK