Sponsorworld - MarknadsTaktik  2-1
S:
Mattias Ringwald, Johan Pellas. M: Jonas Boström

Det blir final i Reklamseriecupen för Sponsorworld efter det att man i en mycket bra fotbollsmatch vunnit en rysare mot MarknadsTaktik. Matchen inleddes i ett otroligt högt tempo där båda lagen och domaren höjde toleransnivån både ett och två snäpp mot det vanliga, vilket givetvis dessa lag klarade av. Spelet böljade fram och tillbaka. Matchens första stora målchans hade Mikael Örnliden men nicken från nära håll tog i ribbans överkant. Minuterna senare hade David Nordbeck, Johan Pellas och Mattias Ringwald ett fint triangelspel där den sistnämnde gjorde 1-0. SW fick en positiv injektion där både Johan Wilny och Pellas hade fräsande skott tätt utanför målramen. MT vred sig så småningom ur bryggan och började spela mycket bra en period. I slutet av första och i början av andra hängde ett mål i luften och det kom till slut när Jonas Boström kvitterade fem mniuter in på andra rundan. Matchen stod nu och vägde men MT måste vila sig lite efter de senaste minuternas kraftansträngning. SW fick på nytt grepp om matchen och stabile Mattias Ringwald hade på bara några minuter tre giftiga avslut. När man började fundera lite på vid vilket mål straffarna skulle avgöras fick Johan Pellas bollen. Felvänd mot mål och trots hård bevakning lyckades han vända på en femöring och skjuta in 2-1 i burgaveln. Väldigt starkt gjort och med endast fem minuter kvar av matchen. Nu trodde man att MT var ett slaget lag men gubbarna reste sig ur askan en andra gång och under de sista minuterna hade man tre hyperfarliga lägen. Vid en gång gjorde målvkaten Joakim Persson en jätteräddning och i slutsekunder bröstade Mikael Brunell bollen i stolpen och oturen grinade MT i ögonen. Till sist gick slutsignalen och vi gratulerar ett bra Sponsorworld till finalplatsen.
MATCHENS LIRARE: JOAKIM PERSSON, SPONSORWORLD

Text & Rubrik - BOW Reklam  3-5 (efter straffar, 1-1 vid full tid)
T:
Tor Sundberg. Straffmål: Niklas Anbratt, Jonas Persson. B: Självmål. Straffmål: Hasse Pettersson, Christian Hosenfeld, David Nildén, Olle Jeansson.

Semifinalen i Reklamseriecupen mellan Text & Rubrik och BOW Reklam var en av årets bästa matcher och avgjordes inte förrän i tredje akten. Efter avvaktande första tio minuter så slog Niklas Anbratt en lyra mot mål som Tor Sundberg elegant nickade in i nättaket. Efter det målet tog det verkligen fart i matchen och T & R, stärkta av ledningsmålet, spelade som i trans ett par minuter. Man skapade på kort tid tre utsökta lägen och på ett av dessa fick Michel Rydberg göra sitt yttersta för att förhindra ytterligare ett mål i baken. BOW, som hade ett kanongäng till dagens match, kom igen mycket starkt och ägde matchen helt under ett par minuter. Då var det BOW som skapade tre gyllene chanser där Hans Pettersson var närmast med ett stolpskott. När både domare och spelare väntade på halvtidspaus gjorde T & R ett mycket märkligt självmål. Turligt och pyskologiskt för BOW vilket gjorde att paussiffrorna skrevs till 1-1 i en mycket bra fight. Andra halvan blev lika bra och BOW var nu verkligen på gång. Duktige David Nildén hade ett bra avslut, därefter sköt Christian Hosenfeld i ribbans underkant och nu var det T & R som var i gungning. T & R kontrade efter c:a tio minuter där Ludvig Grimlund kom i hög fart, fick bollen lite för långt ifrån sig samtidigt som han blev upphakad innanför straffområdet och det var en straffsituation. En sådan situation som är frispark utanför straffområdet men kändes lite tveksam i en tuff semifinal. Domaren tvekade lite men det gick aldrig så långt att han andades in för att blåsa. I anfallet efter gör Michel Rydberg en jätteräddning när han raklång i luften tippar bollen till hörna invid stolproten. Sista tio var helt jämna och vilket lag som helst kunde vinna. I matchens sista självande sekunder har T & R en jättechans efter fint triangelspel men en tröttkörd Sundberg hinner inte fram till bortre stolpen och bollen rinner ut till inspark, vilket innebär att straffar fick avgöra denna härliga batalj. Bengt Wicksell vinner lotten över Sture Johansson och BOW väljer att börja. Straffarna gick följande; Hans Pettersson 1-0, Niklas Anbratt 1-1, Christian Hosenfeld 2-1, Jonas Persson 2-2, David Nildén 3-2, Fredrik Meyer miss (i ribban), Olle Jeansson 4-2 och Tor Sundberg miss (kanonräddning av Michel Rydberg). BOW vann därmed straffarna med 4-2 och matchen med 5-3. Grattis. De regerande cupmästarna är utslagna men kommer säkert igen i slutspelet.
MATCHENS LIRARE: MICHEL RYDBERG, BOW REKLAM