Premier League 1:a omgången 2001

Stromberg Media Group - Dagens Industri  10-1
S. Erik Werner 5, Roy Henriksson 3, Mikael Andersson, Niklas Karlsson. D. Mats Ringström.

De vice cupmästarna Stromberg Media Group, som med minsta möjliga marginal åkte ur Serie A ifjol, gjorde processen kort med Dagens Industri, med nya spelare och nya tröjor till trots. I denna match var SMG för bra för Premier League. Femmålsskytten Erik Werner hade lekstuga och tremålsskytten Roy Henriksson gjorde två eleganta klackmål. Efter 14.45 var det dags för årets första T.Ö. Dagens mål gjorde dock Mats Ringström då han från 40 meter lobbade in bollen bakom självaste P-O Byrén, 197 cm lång. Dessutom på 7-mannamål.
MATCHENS LIRARE: ROY HENRIKSSON, STROMBERG MEDIA GROUP

Tip TV/IMG - MindShare  2-5
T. Peter Henriksson, Per Jonsson. S. Torbjörn Larsson 2, Henrik Eriksson 2, Martin Egnell.

De var en bra premiär i Premier League mellan "nygamla" Tip TV/IMG och nykomlingen MindShare. Första halvlek var ganska jämn och båda lagen hade varsin klockren stolpe i matchupptakten. Men på fem minuter (10:e till 15:e minuten) gick MS ifrån till 3-0, efter bl a två mål av lagkaptenen Torbjörn Larsson, som för övrigt är ett av de hetaste transferövergångarna i årets liga. Tip TV/IMG försvarsspel över hela planen var bedrövligt i detta läge av matchen och man skall vara glada att domarens pipa ljöd för halvtid innan raset blivit ännu värre. Tip TV/IMG kom sedan ut som ett nytt lag i andra halvlek och gubbarna fick ordning på sina positioner. Redan efter 20 sekunder forcerade Peter Henriksson in 1-3 och bara minuten senare bokfördes Per Jonsson, nyförvärv från BOW Reklam, för 2-3. Hux flux var matchen helt öppen igen och Billy Landsdowne som klivit ner till mitt-mitt dominerade matchen. Mot slutet hade Per Tellander en nicktouch precis utanför stolpen varpå MS kontrade in 4-2 med tre minuter kvar genom debutanten Henrik Eriksson och matchen var punkterad. Henrik gjorde även 5-2. Det här var två topplag i aktion och MS var en positiv överraskning i sina kanariegula tröjor.
MATCHENS LIRARE: BILLY LANDSDOWNE, TIP TV/IMG

Aftonbladet - Svenska Dagbladet  0-6
S. Andreas Jakanffy, Claes Andberg, Jörgen Nilsson, Niclas Valfridsson, Daniel Collin, Håkan Olofsson.

Schipstedtsderbyt mellan Svenska Dagbladet och nykomlingen/återvändande Aftonbladet blev en härlig tillställning men mycket trevlig atmosfär på och runt planen. Första halvlek var jämn och i Aftonbladet spelade bl a målvakten Sture Bjärnelind, stoppern Jon Hansson och den äkta korpliraren Jesper Fallenius strålande fotboll. AB hade dessutom en tjej i laget, Charlotte Nygren, som var duktig. Efter ett tag kunde Andreas Jakanffy prickskjuta in 1-0 för Svenskan. AB missade i slutet på halvleken en feldömd straff eller rättare sagt så räddade kanonkeepern Johan Hopstadius stramaren. I andra halvlek fick svenskan något som kan likna Lidners knäpp och laget gick från 1-0 till 6-0 efter många fina kombinationer. Av lagets c:a 13 spelare radades det upp sex olika målskyttaer där vi speciellt minns Daniel Collins chip i mål.
MATCHENS LIRARE: JÖRGEN NILSSON, SVENSKA DAGBLADET

Carat Sverige - Slitz  3-4
C. Andreas Malmfält, Peter Arnesson, Henrik Helander. S. Rutger Lindquist, Ulf Arousell, Niklas Simonsson, Robert Laul.

När Carat Sverige och Slitz drabbade samman i en bra match blixtrade det till direkt i målprotokollet. Efter fem minuter stod det 2-2 och efter tio 3-3. Sex mål bokfördes på fyra målchanser. De närmsta 20 minuterna bokfördes noll mål men skapades en mängd målchanser. Så kan fotbollen vara. Redan efter 25 sekunder nickade Andreas Malmfält med ryggen in 1-0 för Carat och bara minuten senare gjorde Peter Arnesson 2-0, vilken start. Minuten senare reducerade Rutger Lindquist efter skott från död vinkel varpå Ulf Arousell kvitterade. Carat replikerade när Henrik Helander gjorde 3-2 men Slitz kunde kvittera på nytt genom Niklas Simonsson. Sedan bedarrade målexplosionen och ju längre matchen led så trodde vi nog på delad pott men starke Robert Laul ville annat och sköt segermålet 4-3 med fem minuter kvar. Noteras skall att Slitz hade hela 14 spelare med sig till premiären och stämningen var rå men hjärtlig från bänken angående spelarnas insatser.
MATCHENS LIRARE: DANIEL NELLHARD, CARAT SVERIGE

Fältman & Malmén - TV 4  5-4
F. Ulf Olofsson 2, Anders Frigren, Jonas Hörberg, Sten-Ove Ramberg. T. Andreas Utterhall 4.

Förra årets överraskningslag och tillika seriesegrare i Premier League Fältman & Malmén gjorde en bragdartad avslutning på matchen mot TV4 när man vände 2-4 till 5-4 under matchens sista sju minuter. Det var annars ett piggt TV4 som hade matchen som i en ask i stort sett hela tiden i det underbara solvädret. Direkt gjorde torpeden Andreas Utterhall 1-0. Tvåmålsskytten Ulf Olofsson kvitterade för F & M men Andreas Utterhall gjorde både 2-1 innan halvtid och 3-1 direkt efter densamma. I detta läge av matchen böljade spelet väldigt mycket. F & M hade en ribbträff och TV4 missade helt öppet mål varpå F & M kontrade in 2-3. TV4 blev berövade en straff men gjorde ändå 4-2. Även denna gång genom fyramålsskytten Utterhall. I detta läge trodde nog alla lite till mans att matchen var klar men på två minuter reducerade (Anders Frigren) och kvitterade (Jonas Hörberg) F & M. Sista fem jagade båda lagen desperat ett vinstmål och med 20 sekunder kvar nickade Sten-Ove Ramberg in 5-4 i nättaket. Jubel i F & M och ridå för TV 4.
MATCHENS LIRARE: ANDREAS UTTERHALL, TV 4

CIA - Elanders  2-1
C. Niclas Andreasson, Niclas Jensell. E. Lars Westberg.

CIA inledde säsongen med en fullpoängare när man vände ett hotande 0-1 underläge till en seger med 2-1 med två snabba mål i mitten på andra halvlek. CIA inledde bäst och brände två jättelägen varpå "nykomlingen" Elanders kontrade in första halvleks enda mål efter ett skott i nättaket av duktige Lars Westberg. Niclas Andreasson kunde sedan kvittera på ett lurigt skott efter en raid på 30 meter. Klippan Niclas Jensell satte sedan segermålet. Denna match går inte till historieböckerna som någon välspelad sak.
MATCHENS LIRARE: NICLAS ANDREASSON, CIA