Premier League 2:a omgången 2001

Elanders - Aftonbladet  2-0
E. Richard Wäring, Eddie Espinoza.

Elanders tog en riktig kämpaseger över ett för dagen välspelande men allt för ineffektivt Aftonbladet. Det var AB som inledde piggast och skapade 3-4 jättechanser direkt men Martin Knutar tog allt i Elanders mål. Såsom det brukar vara kontrade Elanders in 1-0 genom kämpen Richard Wäring och i och med det kom man in i matchen. Jon Hansson avlossade ett ruggigt skott som tog i ribban så att det ekade över Hjorthagens gasverk i slutet på första. Direkt på det kontrade Elanders in 2-0 genom ett skott i nättaket av Eddie Espinoza. Martin Lindblad slet föredömligt i AB och i samma lag glänste även Niklas Franchell. I andra halvlek sköt AB två ribbor i samma skott, det ni. Men inget ville sig framåt och snart får man väl ha en tävling på Aftonbladets hemsida om vem som gör första målet och i vilket minut. Just nu är nollan intakt i en timme och 20 minuter.
MATCHENS LIRARE: MARTIN KNUTAR, ELANDERS

TV 4 - Tip TV/IMG  7-0
TV. Andreas Utterhall 5, Gunnar Gidefeldt, Mats Elsnitz.

TV 4 gjorde sin bästa halvlek någonsin om man räknar effektiviteten. Trots att matchen mot fjolårets överraskningslag Tip TV/IMG var tämligen jämn gick man till halvtidspaus med en 5-0 ledning. Andreas Utterhall var planens gigant och satte fyra mål, varav två med huvudet. När samme man även satte 6-0 efter tre minuter av andra, beordrades han att inte göra fler, vilket är enligt reglerna. TV 4 spelade med full fart framåt och med täckning bakåt. Det ni. Matchens slöt till sist 7-0. Gunnar Gidefeldt och Mats Elsnitz blev också målskyttar. Tip TV/IMG var ruskigt tafatta framåt men slet matchen igenom.
MATCHENS LIRARE: ANDREAS UTTERHALL, TV 4

Svenska Dagbladet - Dagens Industri  3-0
S. Nisse Calamnius 2, Peter Elmhorn.

Svenska Dagbladet tog sin andra raka seger och i sitt andra raka derby. Idag besegrade man Dagens Industri med 3-0 men bakom siffrorna döljer det sig stor dramatik. Efter en mållös första kvart snappar Nisse Calamnius påpassligt upp ett bakåtpass och rullar in 1-0. Vilt jubel bryter ut blad de 14 tända, glada och kämpande spelarna som Svenskan hade med sig i solskenet. Bl. a Peter Callius visade härlig offervilja när han fläkte sig i gruset för att göra mål. DI missade en straff eller rättare sagt vikarierande målvakten Daniel Collin, tog den. I andra halvlek var det ett hett ställningskrig ute på planen och DI kunde med lite tur fått två straffar men man fick ju en i första och även den var tveksam. När fem minuter återstod frälste Peter Elmhorn sitt lag när han via stolpe-stolpe-in gjorde 2-0. Av bara farten satte Calamnius sitt andra mål för dagen. Härlig match, gubbar. Kom igen, DI.
MATCHENS LIRARE: DANIEL COLLIN, SVENSKA DAGBLADET

MindShare - Carat Sverige  3-2
M. Torbjörn Larsson, Robert Schwartz, Kenneth Danielsson. C. Peter Arnesson, Fredrik Malmfält.

Nykomlingen MindShare vann även sin andra match. Laget har en mycket bra centrallinje med duktige Niclas Fröberg i målet. Han har f.ö. seriens snyggaste målvaktströja. Säker spelfördelare längst bak är Kenneth Danielsson och mittfältsmotorn heter Robert Schwartz. Längst fram spelar trevlige, snabbe och oftast målfarlige Torbjörn Larsson. Övriga gubbar kämpar på för laget där bl a Erik Larsson är en perfekt spelare i Reklamseriens smak. MS startade matchen i ett ursinnigt tempo och man tänkte från sidlinjen att detta gäng kan tillhöra toppen på Serie A. Torbjörn Larsson hade gjort 1-0 redan innan matchuret visat minuten och Robert Schwartz satte dit 2-0 efter tre. Erik Larsson prickade stolpens insida och ut efter fem. Givetvis bedarrade offensiven i sommarvärmen av förklarliga skäl. Carat Sverige kom sakta men säkert in i matchen och med fem kvar av första reducerade man till 1-2 genom Peter Arnesson, via en sträckt vrist. Carat kunde även fått straff i slutsekunderna men domaren, som f ö alltid är snäll mot målvakterna, blåste frispark eftersom linjerna var så gott som obefintliga. I andra var Carat tvingade till storoffensiv och matchen böljade härligt fram och tillbaka. Det var närmare 3-1 än 2-2. Stefan Zetterberg gjorde sin bästa match i Reklamserien och tog minst 2-3 givna mål. När så Fredrik Malmfält avancerade fram längst vänsterkanten och avlossade sin patenterade vänsterslägga via ribban och in till 2-2 med två kvar, trodde vi alla att det var slutresultatet. Kenneth Danielsson kunde dock göra 3-2 i matchens sista spark. Vilken dramatik. Carat är bättre än tabelläget visar och man förlorade på nytt hedersamt.
MATCHENS LIRARE: STEFAN ZETTERBERG, CARAT SVERIGE

Stromberg Media Group - Fältman & Malmén  0-5 (W.O)

Slitz - CIA  9-0
S. Jack Melcher-Claesson 3, Robert Laul 3, Roberth Westlund 2, Kim Friberg.

Slitz är verkligen ett vårlag. Idag bjöd man upp till champagnespel och lyckades vinna över CIA med 9-0 och går därmed upp i serietopp. Matchen var ganska jämn första tio men sedan tryckte Slitz gasen i botten och innan paus hade man gått fram till 3-0. Man hade dessutom haft två ribbor och en stolpe och då skall man veta att Alex Eriksson gjort sitt livs match i CIA:s mål. Andra halvlek fortsatte ungefär likadant. Jack Melcher-Claesson var pigg värre och gjorde tre mål liksom Robert Laul. Roberth "Kanonen" Westlund bokfördes för två och i målet var Klaus Bengtsson säkerheten själv. Det här ser bra ut, Slitz. Kom igen, CIA.
MATCHENS LIRARE: ALEX ERIKSSON, CIA