Premier League 3:e omgången 2001

Dagens Industri - Elanders  9-3
D.
Mats Ringström 3, Mikael Persson 2, Michael Kinnard 2, Lars Karlsson, Nicklas Malmros. E. Eddie Espinoza 2, Andreas Röjmar.

Nu har Dagens Industri lämnat jumboplatsen för gott. För idag så gjorde man nog sitt livs bästa halvlek om tittar på effektiviteten. Laget gick till paus med siffrorna 6-0, snacka om 100% utdelning. Motståndarna Elanders blev verkligen tagna på sängkanten och man hade ingen tur. Två-tre frilägen missades och man hade en stolpträff. Även i den andra halvleken blev det sex mål men nu var fördelningen 3-3 vilket betydde ett slutresultat på 9-3. Mannen utan korsband, Mats Ringström, gjorde tre mål medan Mikael Persson och Michael Kinnard stänkte in två var. Vilken match! Kom igen Elanders.
MATCHENS LIRARE: MIKAEL PERSSON, DAGENS INDUSTRI

Tip TV/IMG - Stromberg Media Group  2-2
Erik Sylvén 2. S. Mikael Andersson, Roy Henriksson.

Tip TV/IMG kämpade till sig årets första poäng mot topplaget Stromberg Media Group. Det var en svängig och fartfylld första halvlek som slutade rättvisa 2-0 till SMG efter mål av Mikael Andersson och Roy Henriksson. Siffrorna kunde lika gärna varit 4-3. I andra halvlek kom T/I ut som ett nytt lag och kämpade och slet. Dessutom hade man marginalerna på sin sida. Först reducerade Erik Sylvén till 1-2, strax därefter hade Erik Werner i SMG både ett skott i stolpen och i ribban. Erik kunde fått med sig en straff när man hängde lite väl mycket i honom vid fasta situationer. Erik gnällde inte och har en straff till godo vid ett senare tillfälle. Lite oväntat och med fem kvar kunde ett kämpande T/I kvittera efter ett mycket elegant mål av Erik Sylvén. Johan Apel gjorde ett suveränt arbete i defensiven.
MATCHENS LIRARE: ERIK SYLVÉN, TIP TV/IMG

Carat Sverige - TV 4  3-5
C.
Henrik Helander, Andreas Malmfält, Mikael Djulstedt. T. Andreas Utterhall 2, Fredrik Karlsson 2, Gunnar Gidefeldt.

TV4:s storform håller i sig. Idag kunde man besegra Carat Sverige i en trevlig och tuff match i publikens smak. TV4 inledde piggast och redan efter tre minuter serverade Andreas Utterhall bollen till Gunnar Gidefeldt som stötte in 1-0 i nättaket. Henrik Helander nickade lite senare in kvitteringen innan Utterhall fastställde halvtidsresultatet till 2-1. Andra halvlek blev situationsrik. Ett ganska bra spelande Carat jagade kvittering och man hade tre frilägen som brändes. Istället kontrade Fredrik Karlsson in både 3-1 och 4-1. Matchen kändes avgjord och TV4 missade även ett friläge till 5-1. Hastigt och lustigt reducerade Carat två gånger genom Andreas Malmfält och Mikael Djulstedt och det var match igen. Andreas Utterhall satte sedan spiken i kistan med 5-3-målet.
MATCHENS LIRARE: MATTIAS LUNDIN, TV 4

CIA - Aftonbladet  1-4
C.
Andreas Leidegård. A. Pontus Ogebjer 2, Thomas Hanusek, Kristoffer Sandberg.

Aftonbladet gjorde inte bara sitt första mål och tog sin första poäng, utan man vann även sin första match för året. Det var Pontus Ogebjer som spräckte nollan efter 1 timme, 25 minuter och 50 sekunder, när han gjorde AB:s första mål på 2000-talet. Att målet inte var grannt gör inget. Pontus inlägg slutade nämligen med självmål. Dagens motståndare, CIA, hade en bra period i mitten på första då först Andreas Leidegård sköt in 1-1 stolpe-in och sedan sköt Marcus Erlandsson ribba-ut. AB fick sista ordet på halvleken när duktige Thomas Hanusek gjorde 2-1 efter fint förarbete av Kristoffer Sandberg. Andra halvlek blev likt den första öppen och trevlig. Spelet böljade fram och tillbaka där målchanser skapades från bägge sidor. Sista fjärdedelen av matchen kroknade CIA betänkligt så när tvåmålsskytten Pontus Ogebjer slog in 3-1, efter en genial snett-inåt-bakåtpassning från Jesper Bengtsson var saken klar. Kämpen Kristoffer Sandberg fastställde sedan slutresultatet. Trevlig match.
MATCHENS LIRARE: PONTUS OGEBJER, AFTONBLADET

Fältman & Malmén - Svenska Dagbladet  2-0
Henrik Olsson, Ulf Olofsson.

Vårformstarka Fältman & Malmén följde upp de två segrarna i serien och segern i cupen med att vinna toppmötet över Svenska Dagbladet med knappa men rättvisa 2-0. Årsdebuterande Henrik Olsson spräckte Svenskans serienolla när han gjorde 1-0 efter fem minuter. Samme Olsson spelade även fram Ulf Olofsson till 2-0 i slutet på första. Däremellan hade F & M ett stort bollinnehav. Svenskan var inte uppe på tårna under första halvlek. Närmare målkänning än ett skott från 35 meter av Johan Petersen kom man inte. I andra såg det bättre ut för Svenskans del och gubbarna hade bättre tändning och positionsspel. F & M bevakade sin ledning föredömligt. Sista 7-8 minuterna gav Svenskan allt och hade Niclas Valfridsson redcuerat när han drog två gubbar och fri med målvakten missade, eller rättare sagt, Erik Kotschak gjorde en grym fotparad, kunde slutresultatet blivit annorlunda. Men fler målchanser skapades inte.
MATCHENS LIRARE: ERIK KOTSCHAK, FÄLTMAN & MALMÈN

Slitz - MindShare  0-9
M.
Torbjörn Larsson 5, Johan Alhanko, Kenneth Danielsson, Robert Schwartz, Niclas Johansson.

För tillfället finns det inget som tyder på att inte nykomlingen MindShare skall springa hem Premier League, gå upp i Serie A och till slutspel där allt kan hända. MS spelade som i trance idag och besegrade serieledarna Slitz med ofattbara 9-0. Givetvis skiljer det inte nio mål mellan dessa två lag men MS var grymma denna måndagsmorgon. Niclas Fröberg höll nollan och stoppern Niclas Johansson var sevärd. Robert Schwartz gjorde lite som han ville, längst fram huserade evigt unge och snabbe Torbjörn Larsson som bokfördes för fem mål. Denna match höll mycket god kvalité. Slitz var med i matchen till en början och hade bl a två frilägen, ett klockrent stolpskott men när målen började trilla in kroknade man betänkligt. Johan Alhanko har aldrig setts bättre i Reklamserien än i denna match. Man kan tro att de var bloddopade hela bunten. Hur skall det här sluta. Det mest otroliga är att samtliga utom en jobbar på firman, men det gör hans tjej.
MATCHENS LIRARE: JOHAN ALHANKO, MINDSHARE