Premier League 4:e omgången 2001

Aftonbladet - Dagens Industri  2-5
A:
Sven-Anders Eriksson, Martin Lindblad. D: Nicklas Malmros 3, Hugo Sandquist 2.

Dagens Industri tog en ny seger och precis som vi förvarnade börjar de avancera i tabellen. DI gick fram till 2-0 efter ganska fyndigt spel. Aftonbladet som även dom vann i förra omgången, spelade ganska bra idag och efter hårt jobb arbetade man upp sig till 2-2 efter mål av Sven-Anders Eriksson och pilsnabbe Martin Lindblad. Men precis efter centring med tio kvar gjorde DI turligt 3-2 när bollen ändrade riktning efter ett skott. Det blev för mycket för Bladet varpå DI gick fram till en 5-2 seger. Stabile Hugo Sandqvist gjorde två mål och pigge Nicklas Malmros tre. DI bjöd på många fina kombinationer och mål. AB var värda ett bättre öde efter den fina upphämtningen. Det tog några omgångar men idag kände vi igen den exallsvenska djurgårdaren Jan Öhman, 59 år gammal och f d snabb ytter enligt samlaralbumet från 1968. Michael Kinnard slet som aldrig förr idag och visade fin känsla i fötterna.
MATCHENS LIRARE: JAN ÖHMAN, AFTONBLADET

Stromberg Media Group - Carat Sverige  8-2
S:
Roy Henriksson 4, Staffan Jacobsson 3, Mikael Andersson. C: Andreas Malmfält, Mikael Djulstedt.

Stromberg Media Group trillade boll riktigt hyfsat idag och kunde hämta upp ett underläge på 0-2 till 4-2 innan paus och sedan gå ifrån till 8-2. SMG gjorde tre snabba mål i slutet på första och det var droppen för ett väl kämpande och decimerat Carat Sverige, som var bra så länge de orkade. Måltjuven vid den bortre stolpen, Roy Henriksson, svarade för fyra mål medan debutanten Staffan Jacobsson satte dit tre. Staffan slet över hela banan, spelade fram till en del och missade ett dussin chanser. Mikael Andersson var som vanligt säkerheten själv.
MATCHENS LIRARE: STAFFAN JACOBSSON, STROMBERG MEDIA GROUP

TV 4 - Slitz  4-4
T:
Andreas Utterhall 3, Fredrik Karlsson. S: Ulf Arousell 2, Roberth Westlund, Jack Melcher-Claesson.

Samtliga närvarande på Hjorthagens IP denna underbara morgon fick bevittna en mycket, mycket bra fotbollsmatch i ett virvlande tempo. De båda topplagen, TV4 och Slitz, körde med full spruta framåt. Ulf Arousell gjorde tidigt 1-0 för Slitz på en retur och Andreas Utterhall gjorde en konstnick till 1-1 som blev halvtidsresultatet. I andra halvlek blev tempot ännu högre, matchen hade mycket hög kvalitet, vilket gjorde att domaren och fotografen stod och njöt. Efter det att Fredrik Karlsson gjort 2-1 för TV4 blixtrade det till ordentligt i målprotokollet mellan matchminut 10 och 15. Hela fem mål gjordes på fyra minuter vilket gjorde ställningen 4-4. Båda lagen gick för seger och in i det sista producerades målchanser åt båda håll på löpande band. Till sist slöt matchen med ett kryss och samtliga aktörer bör hyllas där ingen fick åka till jobbet som förlorare. TV4 hade både 3-1 och 4-3 och skulle något lag vunnit var de dom. Mattias Hägglén i Slitz kasse var helt magnifik och räddade minst tre givna mål. Arousell satte två mål men dagens vackraste var Roberth Westlunds lobb från 40 meter. Jack Melcher-Claesson satte dit en straff. Reklamseriens skytteligaledare Andreas Utterhall gjorde tre mål, varav två med huvudet. Han är en av de tre bästa spelarna som någonsin spelat i serien på över 40 år. Kanonmatch gubbar.
MATCHENS LIRARE: MATTIAS HÄGGLÈN, SLITZ

Svenska Dagbladet - Tip TV/IMG  2-3
S:
Niclas Valfridsson, Håkan Olofsson. T: Erik Sylvén, Per Jonsson, Marcus Jonsson.

Precis lagom till fotograferingen kom Tip TV/IMG ut till match i sina nya tröjor och mycket riktigt tog man årets första seger. Tip TV/IMG spelade propagandafotboll under den första halvleken. Erik Sylvén styrde lite turligt in 1-0 på nick redan i den andra matchminuten. Målvakten Johan Hopstadius revanscherade sig minuten senare då han reflexräddade Per Jonssons styrning. Lite senare klackade samma Jonsson in 2-0 och när Marcus Jonsson gjorde 3-0 trodde nog alla att matchen var körd. Svenska Dagbladet arbetade sig in i matchen och Niclas Valfridsson kunde reducera i slutminuten på första. När sedan Håkan Olofsson slog en hörna direkt i mål (vackert) i början på andra var det match igen. Svenskan fick blodad tand och Tip TV/IMG kunde inte bara trycka på knappen och spela drömfotboll igen, vilket gjorde att ett härligt ställningskrig varade matchen ut. Johan Hopstadius gjorde ett par fina räddningar och matchen slöt 3-2.
MATCHENS LIRARE: HÅKAN OLOFSSON, SVENSKA DAGBLADET

MindShare - CIA  3-2
M:
Torbjörn Larsson, Kenneth Danielsson, Robert Schwartz. C: Niclas Jensell, Thomas Nilsson.

Serieledarna MindShare i sina oerhört snygga och röda NIKE-matchtröjor kom undan med blotta förskäckelsen mot jumbolaget CIA och kunde till sist vinna med 3-2. Först slog Slitz CIA med 9-0 och sedan MindShare Slitz med 9-0. Det var inget roligt odds för CIA innan matchen men bollen är rund och med bra inställning kommer man långt. CIA hade två toppar i Niclas Jensell och debuterande Thomas Nilsson. De andra grabbarna slet föredömligt. Det var också Jensell som stötte in 1-0 och Nilsson som på volley i nättaket från 20 meter gjorde 2-0. Då, efter en kvart, var det inget som tydde på att MS skulle vinna. Men på några lyckominuter i slutet på första vände man 0-2 till 3-2 efter mål av Torbjörn Larsson, Kenneth Danielsson och Robert Schwartz. I andra halvlek tvingades CIA på storoffensiven och i mitten på halvleken skapade Torbjörn Larsson fyra fina kontringslägen inom loppet av några minuter. Stolpen var i vägen vid det ena tillfället och på de övriga tre gjorde Alex Eriksson paradräddningar. MindShare vann till sist rättvist. CIA:s spel var tre klasser bättre än det senaste årets spel. Vad kul.
MATCHENS LIRARE: ALEX ERIKSSON, CIA

Elanders - Fältman & Malmén  4-10
E:
Eddie Espinoza 2, Tommy Svensson, Jan Suhr. F: Johan Hornhammar 5, Stephan Frank 2, Pelle Kotschak, Sten-Ove Ramberg, Henrik Olsson.

Fältman & Malmén vann en svängig match över Elanders med hela 10-4 i solskenet och gick därmed upp i serieledning. F & M inledde mycket bra, på ett metodisk sätt rullade de boll mellan varandra efter behag och efter 10 minuters spel ledde man med 4-0. Både Johan Hornhammar och Pelle Kotschak årsdebuterade efter att båda haft problem med en tå. Hornhammar gjorde mål vid första bollberöringen och Kotschak smekte in ett mål med vänstern. Stephan Frank är tillbaka efter ett par års uppehåll och gjorde två mål. Efter de fyra snabba målen trodde vi nog att Elanders var klara förlorare men tji fick vi för det otroliga hände då Eddie Espinoza gjorde två mål, varav ett i krysset. Årsdebuterande och halvskadade Tommy Svensson visade att hans vänster är en av de hårdaste i serien när han dundrade in ett mål i nättaket så att t o m målvakten duckade. Sedan undrar vi alla hur Janne Suhr gjorde när han smekte in bollen i krysset från ett svårt läge. Helt plötsligt stod det 4-4 med en kvart kvar att spela. Då klev femmålsskytten Hornhammar fram och gjorde två snabba till 6-4. Elanders missade en straff till 5-6 och istället rann det iväg till 10-6. med tre minuter kvar. Vilken svängmatch.
MATCHENS LIRARE: PELLE KOTSCHAK, FÄLTMAN & MALMÈN