Premier League 5:e omgången 2001

Fältman & Malmén - Aftonbladet  10-0
F: Andreas Krantz 5, Ulf Olofsson 2, Johan Hornhammar 2, Stephan Frank.

Gubbarna i serieledande Fältman & Malmén var på bästa spelhumör och det fick verkligen Aftonbladet erfara. Efter 22 sekunder stod det 1-0, efter 5 minuter 5-0 och i paus 8-0. Det dröjde till 3.24 av andra innan årets snabbaste TÖ var ett faktum. Fem-målskytten Andreas Krantz var grym. Både Ulf Olofsson och Johan Hornhammar hann göra två var. Aftonbladet visade inga sura miner och hade i alla fall ett stolpskott. Om F & M skulle avancera till Serie A när serien är färdigspelad borde man nog prova att spela där ett år. Gubbarna är nämligen bättre än på länge.
MATCHENS LIRARE: ANDREAS KRANTZ, FÄLTMAN & MALMÈN

Svenska Dagbladet - Carat Sverige  2-4
S:
Claes Andberg, Jörgen Nilsson. C: Mikael Djulstedt 2, Peter Arnesson, Ingemar Erlingsson.

Äntligen kom en seger för Carat Sverige i serien. I den första halvleken hade man ett klart grepp om händelserna där snabbe Mikael Djulstedt och Peter Arnesson ordnade halvtidssiffrorna 2-0. Svenska Dagbladet var decimerat manskap under första halvlek men blev fullt till andra. Det hindrade inte Djulstedt från att göra 3-0. Claes Andberg reducerade men på nytt ökade Carat när Ingemar Erlingsson gjorde sitt första mål i Reklamserien. Duktige Jörgen Nilsson reducerade till 2-4 men fler mål blev det inte sista tio, trots flertalet chanser för bägge lagen. Nisse Calamnius var grym i målet, vilket grepp.
MATCHENS LIRARE: NISSE CALAMNIUS, SVENSKA DAGBLADET

CIA - Dagens Industri  2-8
C:
Niclas Andreasson, Andreas Sjöberg. D: Nicklas Malmros 5, Peter Nee, Stefan Svanfeldt, Hugo Sandquist

Frågan är om inte Dagens Industri är hetast i serien för tillfället. Idag tog man sin tredje raka seger efter 8-2 mot varannandagslaget CIA. DI har målskillnaden 22-7 på tre matcher! Nicklas Malmros var pigg värre idag och bokfördes för hela fem mål. Övriga tre sparkades in av Peter Nee, Stefan Svanfeldt och Hugo Sandquist. CIA hade 1-1 och 2-5 men var inte nära någon poäng. Niclas Andreasson gjorde ett snyggt mål, liksom Andreas Sjöberg, som f ö var bättre än på länge denna morgon.
MATCHENS LIRARE: NICKLAS MALMROS, DAGENS INDUSTRI

Tip TV/IMG - Elanders  9-3
T:
Per Jonsson 2, Erik Sylvén 2, Per Tellander 2, Peter Henriksson, Johan Apel, Dennis Söderhäll. E: Jannes Dahlgren, Johan Sköldekrans, Eddie Espinoza

Tip TV/IMG rivstartade de båda halvlekarna och det räckte till en övertygande seger över Elanders. T/I skapade 2-3 jättelägen direkt som inte resulterade. 1-0 kom ändå när Per Jonsson stötte in bollen efter sju minuter. Av bara farten ökade Erik Sylvén och Peter Henriksson på till 3-0. I detta läge av matchen tydde inget på Elanders men Jannes Dahlgren (4 minuter kvar) och Johan Sköldekrans (2 sekunder kvar!) såg till att spika halvtidssiffrorna till 3-2. Tio minuter in på andra var ställningen 6-2 som till sist blev hela 9-3 med bud på fler mål från bägge lagen. Per Jonsson, Erik Sylvén och Per Tellander blev samtliga tvåmålsskyttar. Skulle det finnas ett VM för 50-åringar så skulle säkert Peter Shaw vara en het kandidat för Englands landslag. Peter har både kropp och steg som en vältränad 35-åring.
MATCHENS LIRARE: PETER SHAW, ELANDERS

MindShare - TV 4  3-0
M:
Torbjörn Larsson 2, Johan Alanko.

Vårens komet MindShare var illa ute i första halvlek mot ett vilt kämpande TV4. Man skall tacka ribban och Niclas Fröberg att paussiffrorna blev 0-0. I andra halvlek kroknade TV 4 något när Torbjörn Larsson och Johan Alanko kontrade in både 1-0 och 2-0 efter granna mål. När så 3-0 kom genom snabbe och stryktålige gentlemannen Torbjörn Larsson var matchen körd och 3-0 blev slutresultatet. Denna match var lite för het för att vara Reklamserien. Johan Alanko (MindShare) och Jonas Uhrström (TV 4) drog på sig 7-8 frisparkar tillsammans för ovårdat spel. Andreas Utterhall (TV 4) spelar alltid schysst men ibland lite för hårt. Dessa grabbar är så trevliga och glada efter matchen så det är ingen katastrof. Håll dock igen lite i vissa moment. Niclas Fröberg blev förste målvakt under detta år som gjorde Utterhall mållös.
MATCHENS LIRARE: NICLAS FRÖBERG, MINDSHARE

Slitz - Stromberg Media Group  3-3
Sl:
Rutger Lindquist 2, Roberth Westlund. St: Niklas Karlsson 2, Mikael Andersson.

Stromberg Media Group var en man mindre men passade på att göra sin bästa match på bra länge när man efter en riktig rysare fick delad pott mot topplaget Slitz. Det var annars Slitz som inledde bäst och skapade omgående 2-3 klara målchanser. Målen uteblev och istället kunde SMG kontra in 0-1 efter en lurigt studsande skott av Niklas Karlsson. Då, helt plötsligt, började SMG spela drömfotboll. Man hade skott i ribban och tvingade Mattias Hägglén i Slitzmålet till flera fina räddningar. I början på andra misströstade Slitz men då kom vändningen mycket oväntat. Rutger Lindquist kunde göra både 1-1 och 2-1 inom loppet av en minut. SMG satsade då allt på att kvittera, hade bl a ytterligare ett ribbskott och ett friläge innan Roberth Westlund kontrade in 1-3 via ett mäktigt skott med fem minuter kvar. Då trodde nog ingen på Hjorthagens IP att SMG skulle ta poäng när man dessutom var decimerat. Med tre kvar kunde dock Niklas Karlsson reducera och med minuten kvar kom den osannolika kvitteringen genom duktige Mikael Andersson. Däremellan missade Slitz ett friläge. Vilken dramatik.
MATCHENS LIRARE: NIKLAS KARLSSON, STROMBERG MEDIA GROUP