Premier League 7:e omgången 2001

Carat Sverige - Aftonbladet  10-0
C. Mikael Djulstedt 4, Peter Arnesson 2, Andreas Malmfält, Joakim Persson, Henrik Helander, Magnus Tegström.

Carat Sverige som egentligen spelat bra under hela våren men inte haft marginalerna på sin sida inledde hösten på bästa tänkbara sätt. Mikael Djulstedt nickade in 1-0 och samma man nickade även in 2-0. Peter Arnesson ville inte vara sämre så även han nickade in ett mål. Tre nickmål i rad, har det hänt förut! Innan paus kunde även Joakim Persson göra 4-0. I andra halvlek fick ett kämpande Aftonbladet en man skadad och med en man mindre rasade det. Trots att Nicke Franchell storspelade så kunde inget hindra Carat från att gå fram till en 10-0 seger. Carat är på gång ordentligt medan Bladet får slicka såren.
MATCHENS LIRARE: MIKAEL DJULSTEDT, CARAT SVERIGE.

Mindshare - Svenska Dagbladet  5-0
M
. Henrik Eriksson 3, Kenneth Danielsson, Torbjörn Larsson.

Årets nykomling (hittills) är som bekant MindShare. Idag besegrade man Svenska Dagbladet i en tuff men inte ful match med hela 5-0 efter 2-0 i paus. Pigge Henrik Eriksson gjorde både 1-0 och 2-0 och i andra ökade Kenneth Danielsson på till 3-0 innan det var dags för Eriksson igen. Till sist kunde även en missande Torbjörn Larsson sätta dit spiken i kistan. Trots ett bra spelande MS var Svenska värda ett mål. Johan Hopstadius i Svenskans mål stred tappert. Fortfarande är MS jagade och en spännande höst väntar.
MATCHENS LIRARE: HENRIK ERIKSSON, MINDSHARE.

Fältman & Malmén - CIA  10-1

F. Pelle Kotschack 5, Jonas Hörberg, Johan Hornhammar, Owe Wahlberg, Håkan Sjöstrand, Ulf Olofsson. C. Andreas Leidegård.

Fältman & Malmén följde upp de sex raka segrarna från i våras med att på T.Ö. (teknisk överlägsenhet) besegra ett rörigt CIA med 10-1. Redan efter fem minuter ledde F & M med 3-0. Sedan höll CIA undan en kvart innan de haglade in mål igen och efter 13.08 tog det slut. Pelle Kotschack var alert värre och full av optimism efter Djurgårdens framfart de senaste månaderna och bokfördes för fem mål för andra gången i sin karriär. F.ö. radade F & M upp fem enmålsskyttar och Ture Ågren såg nöjd ut från sidlinjen.
MATCHENS LIRARE: PELLE KOTSCHACK, FÄLTMAN & MALMÈN.

Tip TV/IMG - Dagens Industri  6-2

T. Peter Langemar 4, Erik Sylvén, Leif Göransson. D. Nicklas Malmros, Björn Tyrefors.

Uppåtgående Tip/TV/IMG chockstartade och årsdebuterande målkungen Peter Langemar sköt 1-0 efter 50 sekunder och 2-0 i den femte. Då trodde vi på storseger men Dagens Industri ger aldrig upp. Tio minuter senare hade man mycket starkt segat sig ikapp till 2-2 efter mål av Nicklas Malmros och Björn Tyrefors. I andra halvlek stod det och vägde ett tag men med 12 minuter kvar kom både 3-2 och 4-2 och då rann det iväg till 6-2. Langemar gjorde fyra mål och en vilt forcheckande Erik Sylvén gjorde ett liksom backen Leif Göransson.
MATCHENS LIRARE: PETER LANGEMAR, TIP TV/IMG.

Slitz - Elanders  5-0  (w.o.)

Stromberg Media Group - TV4  5-0  (w.o.)