Premier League 8:e omgången 2001

Stromberg Media Group - CIA  10-1
S:
Roy Henriksson 5, Erik Werner 3, Niklas Karlsson, Thomas Lindberg. C: Andreas Sjöberg.

Stromberg Media Group hade en mycket bra dag idag och kunde efter storspel vinna över CIA med 10-1. Sista målet föll dock endast med tre kvar att spela. Planens målkung var Roy Henriksson som satte dit hela fem mål. Matchens bästa spelare var annars tremålsskytten Erik Werner. Niklas Karlsson och lagkaptenen Thomas Lindberg gjorde var sitt. CIA har ju som bekant gått kräftgång i år men spelade trots resultatet bra fotboll idag. Det var ingen ¨vanlig¨ T.Ö. med andra ord. Man ledde f.ö. matchen och hade bud på 2-0 innan SMG började storspela.
MATCHENS LIRARE: ROY HENRIKSSON, STROMBERG MEDIA GROUP.

Fältman & Malmén - Tip TV/IMG  6-1
F:
Andreas Krantz 2, Johan Hornhammar 2, Sten-Ove Ramberg, Jonas Hörberg. T: Dennis Söderhäll.

Det blev serieledarna Fältman & Malmén som stoppade TipTV/IMG:s senaste segertåg när man tog sin åttonde raka seger. F & M inledde med att hålla bollen på TipTV:s planhalva de första fem minuterna men när Tip TV tog sig över halva plan kom också 0-1 genom duktige Dennis Söderhäll. Tip TV/IMG spelade äckligt disciplinerat och backade hem extremt med mittbacken Per Jonsson som sista utpost. Trots en kompakt gul försvarsmur briljerade F & M under sista kvarten på första. Laget hittade kreativa lösningar och spelade ut sina motståndare efter konstens alla regler. Pigge Andreas Krantz satte två mål, Putte Ramberg, Johan Hornhammar och Jonas Hörberg var sitt och man gick till halvtidsvila med en 5-1 ledning efter storspel. Andra halvlek blev tämligen jämn. Hornhammar blev dess ende målskytt i en underbar sensommarmorgon.
MATCHENS LIRARE: ANDREAS KRANTZ, FÄLTMAN & MALMÈN.

Dagens Industri - Carat Sverige  1-5
D:
Lars Karlsson. C: Per Boquist 3, Mikael Djulstedt, Peter Arnesson.

Formstarka Carat Sverige fixade en trevlig fem-etta mot ett tappert kämpande Dagens Industri. Snabbe Mikael Djulstedt gjorde tidigt 1-0 och Peter Arnesson satte dit 2-0 innan fem minuter hade passerat. D.I. vaknade sedan till liv och jämnade ut spelet och under halvleken sista minut kunde Lars Karlsson reducera. Andra halvlek blev ett ställningskrig men målvakten Per Boquist, som gick ut som utespelare efter paus svarade för ett äkta hattrick så 2-1 blev 5-1 i en underhållande match.
MATCHENS LIRARE: PER BOQUIST, CARAT SVERIGE.

Aftonbladet - Slitz  3-8
A:
Mikael Hedquist 3. S: Rutger Lindquist 5, Staffan Dahlberg, Ulf Arousell, Jack Melcher-Claesson.

Matchen mellan Slitz och Aftonbladet inleddes i regn men blixt och dunder fick grabbarna stå för själva. Efter fem minuter så hade de producerats hela fem mål. Slitz Rutger Lindquist gjorde 1-0 efter 16 sekunder. Bladets nya stjärnskott, Mikael Hedquist, kvitterade efter 43 sekunder efter fint förarbete av Martin Lindblad. Ca tre minuter senare ledde Slitz med 3-2, som blev 5-2 innan paus. Matchen slöt till sist 8-3 och förut nämnda Lindquist gjorde hela fem mål. Staffan Dahlberg, Ulf Arousell och Jack Melcher Claesson gjorde de övriga. Hedquist blev tremålsskytt i Aftonbladet efter bl.a. ett riktigt solomål.
MATCHENS LIRARE: MIKAEL HEDQUIST, AFTONBLADET.

Elanders - MindShare  1-4
E:
Eddie Espinoza. M. Martin Egnell 2, Jacob Fant, Henrik Eriksson.

MindShare gjorde 1-0 efter tre minuter på första halvlek och 2-0 med tre minuter kvar av densamma. Däremellan spelade bottenlaget Elanders riktigt bra. Matchen slöt till sist 4-1 där pigge Martin Egnell gjorde två mål medan Jacob Fant och Henrik Eriksson ett var. Noterat var att målvakten Niclas Fröberg hade två assist. Ett efter ett utkast och ett efter en passning (skott) framme vid motståndarnas straffområde. Eddy Espinoza gjorde Elanders mål. En spännande höst väntar MS medan Elanders verkar vara på gång.
MATCHENS LIRARE: NICLAS FRÖBERG, MINDSHARE.

Svenska Dagbladet - TV 4  5-0 (WO)