Premier League 9:e omgången 2001

Slitz - Dagens Industri   7-1
S:
Rutger Lindquist 3, Jack Melcher-Claesson 2, Roberth Westlund, Johan Malmberg. D: Stefan Svanfeldt

Slitz gjorde processen kort med Dagens Industri och vann med 7-1 i det underbara höstvädret. D I var decimerat men kämpade frenetiskt under den första halvleken som slöt 1-1. När Slitz höjde tempot, breddade spelet och passade bollen lite snabbare mellan varandra, orkade inte D I hålla emot längre. Slitz hakar därmed på i toppen och har klar slutspelschans. Rutger Lindquist gjorde tre mål idag och har stänkt in åtta strutar på två matcher. Jack Melcher-Claesson satte två. Båda lagen kan dock bättre.
MATCHENS LIRARE: JACK MELCHER-CLAESSON, SLITZ

Stromberg Media Group - Svenska Dagbladet  7-0
S: Roy Henriksson 3, Markus Rehnberg 2, Niklas Karlsson, Mikael Andersson.

Stromberg Media Group fortsätter att övertyga och idag hade man inte några problem med att besegra Svenska Dagbladet. Båda lagen rullade boll ganska bra och SMG kunde gå till halvtidsvila med en 3-0 ledning. Denna ledning var något mål för stor för Svenskan hade flera fina målchanser. SMG är ju mycket vassa både framåt och bakåt. Roy Henriksson gjorde tre mål i andra halvlek och är en het kandidat till att bli Reklamseriens skyttekung. 16 mål har det blivit hittills. Matchen slöt 7-0 men trots det rullade Svenskan boll till varandra riktigt bra men man var för ineffektiva framåt.
MATCHENS LIRARE: PETER CALLIUS, SVENSKA DAGBLADET

TV 4 - Elanders  0-5 (WO)

CIA - Tip TV/IMG  1-5
C:
Fredric Jonhammar. T: Johan Apel 2, Per Tellander 2, Daniel Sjöberg.

Tip TV/IMG svarade för en strålande andra halvlek mot CIA och det räckte för seger. Tip TV var det något bättre laget i första halvlek men CIA kämpade väl efter de senaste omgångarnas debacle. Niclas Jensell var halvlekens bästa spelare och när Fredric Jonhammar gjorde 0-1 på Jensells stolpretur var en skräll på gång. Daniel Sjöberg kvitterade dock innan paus. T/I kom ut som ett nytt lag till den andra halvleken och bara efter ett par sekunder sköt den duktige debutanten Marcus Törngren, med den dåliga konditionen, ett skott i ribban och ingen vet var studsen i marken tog. Det kändes som mål men det är bättre att fria än fälla. Detta störde inte inte T/I som sköt ytterligare ett skott i virket, därefter missade man ett helt öppet mål bara minuterna senare. 2-1 kom ändå när Johan Apel sköt ett kanonfrispark ribba in. Matchen stod och vägde ett tag men CIA kroknade mot slutet, då Apel gjorde sitt andra mål. Det hela avslutades med att Per Tellander ökade på sitt lags ledning från 3-1 till 5-1 och Tip TV/IMG är ett av seriens hetaste lag för tillfället. Det gnälls lite för mycket, både på med- och motspelare, för att vara ett lag i Reklamserien. T o m motståndarna i matchen poängterade det. Skärpning på den punkten så är allt som det skall vara. Kom igen, CIA.
MATCHENS LIRARE: LEIF GÖRANSSON, TIP TV/IMG

Carat Sverige - Fältman & Malmén  8-5
C:
Andreas Malmfält 4, Peter Arnesson 2, Mikael Djulstedt, Joachim Persson. F: Stephan Frank 5.

Det blev Reklamseriens formstarkaste lag, Carat Sverige, som tillfogade Fältman & Malmén dess första förlust i årets serie, efter åtta raka segrar. Carat låg som bekant sist i Premier League efter fyra raka (några väldigt oturliga) förluster. Nu när laget tog sin femte raka seger och första halvlek mot F & M måste ha varit deras bästa någonsin. Man hade också 100%-ig utdelning ty det var F & M som hade ett 70-30 bollinnehav. Andreas Malmfält var planens kung. Förutom att slå två underbara crossbollar med höger yttersida på läppen till sina lagkamrater, formligen stänkte han in fyra mål under första kvarten. Carat gick till halvtidsvila med en 5-1 ledning trots att matchen var helt jämn. F & M satte allt på ett kort i andra och 5-1 blev 6-4, och med två kvar stod den 7-5 och då nickade Johan Hornhammar i ribban. Mål där och man vet aldrig. Carat kontrade in slutresultatet 8-5 i anfallet efter i en mycket underhållande match. Peter Arnesson satte dit två, snabbe Mikael Djulstedt ett liksom Joachim Persson. Stephan Frank gjorde hela fem mål för F & M som fortfarande toppar serien. Att göra fem mål och ändå förlora, det är grymt.
MATCHENS LIRARE: ANDREAS MALMFÄLT, CARAT SVERIGE

MindShare - Aftonbladet  10-0
M:
Torbjörn Larsson 5, Henrik Eriksson 3, Martin Egnell, Scott Butterworth.

Lagom till årets blötaste dag på Hjorthagens IP drabbade topplaget MindShare samman med jumbon Aftonbladet. Processen blev kort och effektiv för MS körde över ett decimerat men kämpande Bladet och efter fem minuter av andra stod det 10-0. Torbjörn Larsson gick upp i ensam skytteligaledning på 17 mål efter ha satt fem. Henrik Eriksson gjorde tre men matchens lirare var Johan Alanko som nog var den mest offensiva målvakten i Reklamserien detta år. Fyra lag slåss om slutspelsplatserna och just nu har MS en men i nästa omgång väntar en äkta seriefinal mot Fältman & Malmén.
MATCHENS LIRARE: JOHAN ALANKO, MINDSHARE