Premier League 10:e omgången 2001

Svenska Dagbladet - Elanders  0-1
E:
Rune Olsson

Elanders tog en mäktig seger när man med decimerat manskap hade ett enormt flyt och slog tillbaka ett frustrerat Svenska Dagbladet. Svenskan tog tag i matchen direkt och började skapa målchanser på löpande band. Elanders backade hem förtjänstfullt och Tommy Svensson i målet höll tätt. När vi hade räknat till tio klara målchanser utan resultat började svenskan att misströsta. Efter en halvtimme hade Elanders sin första chans men skottet tog i ribban från Peter Shaw. Sista minuterna stod de flesta Elandersspelarna med händerna på knäna när bollen var död. De frågade hur mycket det var kvar eftersom de var väldigt nöjda med ett oavgjort resultat. Ni kan då tänka er hur nöjda de blev när backklippan Rune Olsson vräkte in 1-0 bakom duktige och store Johan Dann i svenskans mål. Det skulle visa sig bli matchens enda mål. Vilken thriller och vilken kämpamatch av Elanders. För Svenskan gäller det att bara komma igen. Otur gubbar.
MATCHENS LIRARE: TOMMY SVENSSON, ELANDERS

CIA - Carat Sverige  2-7
CIA:
Niclas Jensell, Andreas Sjöberg. CS: Mikael Djulstedt 3, Andreas Malmfält 2, Christian Lewenhaupt, Per Boquist.

Carat Sverige tog sin sjätte raka seger efter dagens 7-2 triumf mot CIA. Matchen startade med att Mikael Djulstedt slog in 1-0 efter en stolpretur från Andreas Malmfält. Sedan stretade CIA emot bra och när Niclas Jensell på helvolley dundrade in 1-1 från 20 meter var det helt i sin ordning. Carat svarade omgående med att göra 2-1 minuten senare genom Andreas Malmfält. Ytterligare fem minuter senare kunde höstdebutanten Christian Lewenhaupt behärskat bredsida in 3-1. CIA gjorde sedan ett desperat ryck och spelade strålande under en kvart. Peder Andreasson sköt klockrent i ribban och sedan radade man upp tre raka stolpträffar i början på andra. Däremellan hade Mikael Djulstedt gjort ett mål och en för dagen duktig Andreas Sjöberg nickat in en hörna vilket gjorde ställningen till 4-2 för Carat. CIA jagade en reducering men när 5-2 kom tröt orken och matchen slutade sedan 7-2. Fredrik Malmfält hade en spektakulär målvaktsstil idag med gott målvaktsöga.
MATCHENS LIRARE: FREDRIK MALMFÄLT, CARAT SVERIGE

MindShare - Fältman & Malmén  1-3
M:
Niclas Fröberg. F: Jonas Hörberg, Andreas Krantz, Johan Hornhammar

Idag var det dags för en äkta seriefinal. En sådan som inträffar sällan men nu med två omgångar kvar möttes ettan Fältman & Malmén och tvåan MindShare. Vinnaren skulle gå till slutspel och flyttas upp i Serie A och förloraren riskerade att missa dito. Då passar F & M på att spela drömfotboll. Första 25 minuterna spelar man lugnt och metodiskt och har ett varierat anfallsspel med många kombinationer. Sedan håller gubbarna (de flesta födda på 50-talet) bollen inom laget föredömligt. Man har dessutom god laganda och alla spelar bra, med ett extra plus för bolltrollarna Andreas Krantz, Sten-Ove "Putte" Ramberg och Johan Hornhammar. Det var Hornhammar som spelade fram Jonas Hörberg som med en höger yttersida (ja, ni läste rätt) gjorde 1-0. Hornhammar spelade även fram Krantz, efter fint triangelspel, till 2-0 i början av andra. Hornhammar nickade sedan själv in 3-0 minuten senare. Då fick Niclas Fröberg nog och gick ut som utespelare och kunde med kvarten kvar reducera till 1-3 efter ett skott från död vinkel. MindShare som hittills i matchen varit bleka fick då en liten injektion samtidigt som F & M kom av sig. Sista kvarten blev det Hawaii-fotboll där båda lagen kämpade och skapade målchanser. Några fler mål blev det inte och F & M vann klart rättvist. Endast ett mirakel kan rubba F & M från att gå till slutspel. MindShare som spelat bra fotboll under hela säsongen borde också få vara med när slutspurten börjar. Det kommer nog att bli en målskillnadshistoria.
MATCHENS LIRARE: JOHAN HORNHAMMAR, FÄLTMAN & MALMÈN

Tip TV/IMG - Slitz  7-2
T
: Marcus Törngren 2, Patrik Bauer, Daniel Sjöberg, Johan Cederqvist, Per Tellander, Johan Apel. S: Jack Melcher-Claesson, Ulf Arousell.

Det var ett bra och mycket effektivt Tip TV/IMG som spelade bort Slitz från vidare spel i höst. Marcus Törngren gjorde 1-0 innan matchuret visat en minut. Slitz kom tillbaka och gentlemannen Jack Melcher-Claesson kunde kvittera efter fem minuter. Resten av halvleken var fartfylld och mängder av målchanser skapades från bägge håll. Skillnaden var att Tip TV gjorde mål på sina chanser. I tur och ordning: Patrik Bauer (överraskande bra), Daniel Sjöberg (mål igen) och Törngren (pigg värre). I början av andra halvlek reducerade Ulf Arousell och Slitz jagade fler mål men antingen stod duktige Leif Göransson i vägen eller så missade Slitz hårresande. Tip TV spelade stundtals riktigt fyndigt och gubbarna kämpade väl. Laget gick från 4-2 till 7-2 under matchens sista minuter efter mål av Johan Cederqvist, Per Tellander och starke Johan Apel. Därmed radade man upp hela sex olika målskyttar vilket visar på styrka.
MATCHENS LIRARE: MARCUS TÖRNGREN, TIP TV/IMG

Aftonbladet - Stromberg Media Group  1-10
A
: Sven-Anders Eriksson. S: Erik Werner 5, Roy Henriksson 3, Mikael Andersson, Marcus Rehnberg.

Stromberg Media Group tog sin femte raka seger när man broderade ut ett kämpande Aftonbladet med hela 10-1 SMG är det enda laget som inte förlorat någon match i årets reklamserie. I andra omgången tvingades man lämna wo p.g.a. spelarbrist mot Fältman & Malmén. Idag ledde man med 5-1 i paus och med tre minuter kvar gick gong-gongen. Erik Werner satte fem mål medan skytteligaledaren Roy Henriksson gjorde tre. Den som kämpade mest var Jimmy Jelleryd, han sprang som en galärslav. I och med dagens vinst gick man upp på slutspelsplats och behöver "bara" besegra bottenlaget Elanders i sista omgången för att nå dit. Bladet stod emot bra inledningsvis och efter en fjärdedel av matchen hade man 1-1 genom mål av för dagen duktige Sven-Anders Eriksson. Man har nu en match på sig att lämna jumboplatsen.
MATCHENS LIRARE: SVEN-ANDERS ERIKSSON, AFTONBLADET

TV 4  - Dagens Industri  0-5 (WO)