Premier League 11:e omgången 2001

Stromberg Media Group - Elanders  9-0
S:
Roy Henriksson 4, Mikael Andersson 2, Niklas Karlsson 2, Jimmy Jelleryd.

Stromberg Media Group svarade för en 9-0 viktoria över Elanders och är därmed klara för både slutspel och uppflyttning till Serie A, grattis. Idag gjorde man en helgjuten insats och hade 5-0 redan i halvtid. I andra halvlek gick man fram till 9-0 men tian kom aldrig. För Elanders är det bara att slicka såren och komma igen nästa år medan SMG ser fram emot en spännande kvartsfinal. Vi gratulerar den 41-årige måltjuven Roy Henriksson till segern i skytteligan. Henriksson svarade för 23 seriemål, starkt.
MATCHENS LIRARE: JIMMY JELLERYD, STROMBERG MEDIA GROUP

Slitz - Fältman & Malmén  4-6
S:
Rutger Lindquist 3, Jack Melcher-Claesson. F: Ulf Olofsson 2, Magnus Hörberg, Owe Wahlberg, Stephan Frank, Andreas Krantz.

En seriesegrare skall alltid hyllas och det gör vi gärna. Fältman & Malmén vann Premier League efter en strålande säsong och nu är det dags att sätta lagen i Serie A på pottan. Man gör dessutom flest mål i hela Reklamserien, 70 stycken. Idag spelade man en trevlig och fartfylld match mot ett annat topplag, nämligen Slitz. Efter jämna första tio minuter blixtrade F & M till med två mål inom loppet av en minut. Först gjorde Ulf Olofsson 1-0 och sedan Magnus Hörberg 2-0. Slitz krigare gav givetvis inte upp och Rutger "Rulle" Lindquist reducerade innan paus. Owe Wahlberg ökade på till 3-1 i inledningen av andra halvlek. Efter det hade Slitz en mycket bra period och Rulle reducerade innan Jack Melcher-Claesson kvitterade till 3-3 efter en frisparksvariant. Sista nio minuterna anföll båda lagen med jämna mellanrum. Ulf Olofsson klackade snyggt in 4-3 som sedemera blev 5-3 genom Stephan Frank. Men på nytt kom Slitz igen och Rulle svarade för sitt tredje mål och matchens 5-4 mål. Slitz satsade allt framåt sista minuten men det straffade sig och planens bästa spelare, Andreas Krantz, rullade in 6-4 med 20 sekunder kvar. Kul match gubbar.
MATCHENS LIRARE: ULF OLOFSSON, FÄLTMAN & MALMÉN

Tip TV/IMG - Carat Sverige  4-2
T
: Per Tellander 3, Erik Sylvén. C: Mikael Djulstedt, Andreas Malmfält.

Höstlaget Tip TV/IMG avslutade säsongen på bästa tänkbara sätt. Man besegrade höstobesegrade Carat Sverige med 4-2 och man lade grunden till segern efter en mycket bra första halvlek. Från sin skräddarsydda roll som libero längst bak styrde Tommy Bark med sin röd-vita Kalmartoppluva sina krigare med bravur. Den interna skyttekungen, Per Tellander, sköt 1-0 efter ett bra skott i steget redan efter fyra minuter. Spelet var jämnt och Leif Göransson tippade ett skott i ribban och där hängde kvitteringen i luften. På en kontring tog Tellander emot bollen, drog en motståndare samt avslutade med ett bra vänsterskott i bortre burgaveln och Tip TV gick till paus med en stabil 2-0 ledning. Carat kom sedan ut som ett nytt lag till andra halvlek och vid tre tillfällen gjorde Göransson fina räddningar. Men ingen kunde hindra Mikael Djulstedt från att med ett fräsande skott reducera efter nio minuter. Sedan blev Carat berövade en straff där domaren var skymd och inte såg var bollen träffade men förstod givetvis efteråt att den var solklar. Domaren letade förbrilt efter en ny straffsituation men den kom aldrig så Carat har en till godo år 2002. I stället kunde den duktiga slitvargen Per Tellander dundra in 3-1 med fyra minuter kvar. Matchen fick lite liv När Andreas Malmfält reducerade till 2-3. Tellander spelade dock i anfallet efter fram Erik Sylvén som satte spiken i kistan. Tack för en trevlig säsong gubbar i båda lagen.
MATCHENS LIRARE: PER TELLANDER, TIP TV/IMG

Svenska Dagbladet - CIA  1-3
S:
Claes Andberg. C: Andreas Leidegård, Andreas Sjöberg, Niclas Jensell.

De två höstpoänglösa lagen CIA och Svenska Dagbladet möttes i svängig match. Claes Andberg gav Svenskan ledningen med 1-0. CIA segade sig dock ikapp efter ett kvitteringsmål ribba-in av Andreas Liedegård. En stund senare kom även 2-1 för CIA genom Andreas Sjöberg som på volley styrde in bollen. Niclas Jensell avslutade året med att skjuta 3-1 från 25 meter. Både CIA och SvD får slicka såren under vintern och förhoppningsvis komma tillbaka till våren 2002.
MATCHENS LIRARE: BO LARSSON, CIA

Aftonbladet - TV4  7-1
A
: Pontus Ogebjer 2, Thomas Hanusek 2, Tommy Gunnarsson 2, Martin Lindblad. T: Johan Nilsson.

Aftonbladet avslutade säsongen på bästa sätt när man hade maxutdelning mot ett TV4 som slet sitt hår i förtvivlan p. g. a. alla missade målchanser. TV4 missade dussinet fina chanser i första halvlek.  Bladet hade fem chanser och gjorde fyra mål på dessa. Tala om utdelning. I andra halvlek fortsatte det i ungefär samma stil men kämpen Johan Nilsson fick till sist in bollen. Bladet vann givetvis rättvist men siffrorna var för stora. Pontus Ogebjer, Thomas Hanusek och Tommy Gunnarsson gjorde två mål var medan Martin Lindblad blev enmålsskytt. Vi hoppas att få se båda lagen springa in på Hjorthagens härliga arena till våren igen.
MATCHENS LIRARE: JON HANSSON, AFTONBLADET

Dagens Industri - MindShare  1-10
D
: Mats Ringström. M: Torbjörn Larsson 5, Henrik Eriksson 2, Kenneth Danielsson 2, Martin Egnell.

Att MindShare inte får vara med i slutspelet och avancera till serie A är en gåta. Idag gjorde man processen kort med Dagens Industri. MS vann nio men förlorade fel matcher. Laget gjorde 54 mål framåt och släppte in minst mål bakåt av alla 23 lag i Reklamserien. Det var endast målskillnad som skiljde från avancemang. Idag fick vi se många granna mål. Flera av Torbjörn Larssons fem mål var riktiga delikatesser. Tobbe gjorde 22 mål i år och kom tvåa i skytteligan (ett efter vinnaren). Henrik Eriksson satte dit två kassar liksom Kenneth Danielsson. Martin Egnell gjorde ett och den enda i laget som inte nätade under säsongen var Erik Larsson men han var glad ändå. DI hade inte marginalerna på sin sida och vi räknade till hela fyra ribbträffar. Bra målvaktsöga från Danielsson som stod i mål i 30 minuter av matchen. Nicklas Malmros helvolley med vänstern var nog årets volleyträff. Kom igen gubbar.
MATCHENS LIRARE: KENNETH DANIELSSON, MINDSHARE