Serie A 1:a omgången 2001

Annons & Reklambyrån - MarknadsTaktik  3-7
A
. Stefan Norin 2, Christian Hellevik. M. Jonas Boström 3, Mikael Örnliden 2, Pelle Ericsson 2.

Vilken premiär MarknadsTaktik (f.d. Eriksson Reklam)!!! Aldrig tidigare har MT varit så här bra i en premiär och det har inte Pelle Ericsson heller varit. De senaste två åren har Annons & Reklambyrån vunnit med hela 10-1. Denna match började i ett behagligt tempo med sedan formligen blixtrade MT till och på tio minuter blev 0-0 till 5-0, ja ni läste rätt. Det började med att Pelle Ericsson kroppsfintade bort en motståndare innan han gjorde en patenterad tvåfotsdragning som han nog inte fattade själv hur han gjorde. Det blev öppen gata och Pelle lirade fram fjolårets skyttekung (delad) Mikael Örnliden som i sin tur bredsidade upp 1-0 i nättaket. Pelle gjorde sedan själv 2-0 och spelade fram Jonas Boström till 3-0 vilket var Jonas första mål fram till ett hattrick innan paus. I detta läge gick MT på vatten. A&R reste sig och precis innan halvtid reducerade man en gång och i inledningen av andra reducerade man ytterligare en gång. Då klev planens kung Pelle Ericsson in och från 15 meter med sträckt vrist satte han dit 6-2 som sedermera blev 7-3.
MATCHENS LIRARE: PELLE ERICSSON, MARKNADSTEKNIK

Brindfors - Studion 3-1
B
. Lars Axelsson 2, Andreas Göthe. S. Lars Åstrand.

Brindfors hade allt det där som man skall ha för att slå ett bra Studion. Laget hade en ny debuterande målvakt som tog nästan allt i Markus Bergkvist. Han hade även änglavakt när bollen tog i stolpe och ribba där även en räddades på mållinjen. Andreas Göthe var spelmotor och Lars Axelsson gjorde två mål som bara han kan men det viktigaste var att man hade en härlig lagmoral och att grabbarna kämpade för varandra. Dessutom försov sig skyttekungen i Studion, Kristian Jältsäter. Redan efter två minuter gjorde "Laxxen" 1-0 från svår vinkel. Studion hade ett litet grepp om matchen i första halvlek men planens bästa spelare var Markus Bergkvist som både var trevlig och spikade igen målet. I andra halvlek tryckte Studion på riktigt bra ett tag men då gjorde Andreas Göthe ett mål som skulle platsa på fotbollsgalan. I ganska hög fart avancerade han in i straffområdet, drog två man av bara farten och kom ned på kortlinjen. Då lobbade han över en motståndare, tog bollen innan studs och lobbade över ytterligare en Studionspelare varpå Göthe avslutade med att på volley dundra upp bollen i krysset. Det ni! Nästan så gjorde för övrigt Zlatan Ibrahimovic nere på La Manga när Ajax-scouterna stod och tittade på. När Studion tryckte på som mest lyckades "Laxxen" göra en en-på-hundra lobb och matchen var klar, 3-0. Duktige Lars Åstrand pricksköt till sist tröstmålet ribba in.
MATCHENS LIRARE: ANDREAS GÖTHE, BRINDFORS

AGO Reklam - BOW Reklam  3-2
A
. Per Apelgren 2, Marcus Berg. B. Hans Löwinder, Bengt Wicksell.

Gamlingarna i AGO Reklam och BOW Reklam bjöd på en mycket underhållande och trevlig match. Redan i den första matchminuten kunde Per Apelgren sätta dit 1-0 på straff efter en hands. AGO såg piggare ut men i den tionde minuten förändrades matchbilden när Hans Löwinder stötte in 1-1 efter fint förarbete av Stefan Söderström. Matchen blev både jämn och situationsrik. Precis innan paus kunde AGO's libero Apelgren avancera fram i banan och efter mycket vackert väggspel med Mikael Lindquist kunde han göra 2-1. I början av andra träffade AGO stolpen. I mitten av halvleken började BOW spela riktigt bra och först träffade Stefan Söderström ribban och i anfallet efter hade Bengt Wicksell en nick som räddades på mållinjen. BOW satsade allt framåt, AGO kontrade livsfarligt och spelet böljade härligt. När Marcus Berg gjorde 3-1 trodde vi att det var spiken men snart 61-årigt Bengt Wicksell reducerade omgående och matchen var het enda till domarens pipa ljöd. Bl a Thomas Nyström var bra i BOW.
MATCHENS LIRARE: PER APELGREN, AGO REKLAM

Spoon SC - Svea  4-3
Sp
. Marcus Hallberg, Richard Hagenstam, Jonas Claesson, Jonas Eriksson. S. Jens Lundström 2, Christer Persson.

Spoon SC (f d AC Café) och Svea spelade en riktig svängmatch med mycket ge och ta under stämningsfullt uppträdande. Marcus Hallberg gjorde ganska omgående 1-0 mycket elegant efter rena mönsteranfallet för Spoon. Pigge Jens Lundström hann träffa stolpen innan han kvitterade i den femte matchminuten och så fortsatte det. Svea hade två jättelägen men pantern Peder Edvinsson gjorde två kanonräddningar. Richard Hagenstam nickade in 2-1 och Jens Lundström satte dit 2-2 efter att ha rundat målisen. Precis innan paus kunde debutanten Jonas Claesson lite turligt göra 3-2. I andra halvlek hade Spoon flera bra lägen till 4-2 men Christer Persson ville annat när han på ett direktskott efter hörna kvitterade till 3-3. Michael Kjell slet föredömligt matchen igenom. Starka Jonas Eriksson kunde trycka in 4-3 och nu orkade inte Svea med en kvittering. Edvinsson gjorde två matchavgörande räddningar i slutskedet.
MATCHENS LIRARE: PEDER EDVINSSON, SPOON SC

Text & Rubrik - Sponsorworld  1-8
T
. Martin Berggren. S. Johan Pellas 5, Thomas Sunesson 2, Joakim Pettersson.

Sponsorworld (f d Argumentor) passade på att göra sitt livs bästa match när man på ett mirakulöst sätt besegrade de dubbla mästarna Text & Rubrik med hela 8-1 i premiären. Ja, det är sant! Det var annars T & R som blixtstartade varpå SW kontrade och mittfältskungen David Nordbeck spelade fram Johan Pellas till 1-0. T & R fortsatte offensiven och Sw kontrade igen och gjorde 2-0 genom Johan Pellas. T & R offensiv bedarrade något och då kunde Sw kontra en tredje gång och Johan Pellas göra 3-0. T & R blev chockade och då kontrade Sw och Johan Pellas gjorde 4-0!!! Nej, datamaskinen har inte hakat upp sig som en gammal LP-skiva. Som kronan på verket avancerade backdebutanten Joakim Pettersson sig fram och från 20 meters håll fastställde han halvtidssiffrorna till 5-0. Snacka om 100-procentig utdelning. T & R gubbar var tagna på sängen. Lasse Grimlund frågade om åldern hade tagit ut sin rätt nu. I början av andra satte de gula allt på ett kort och reducerade till 1-5 och hade bud på fler men Stefan Svensson i målet var otroligt bra idag och så hade man ju Johan Pellas som med tio kvar elegant bredsidade in 7-1 och hans femte mål på fem skott. 1999-års skyttekung har inte rört en boll sedan oktober men är nu på gång igen. 6-1 ur Zlatan-vinkel och 8-1 gjorde Thomas Sunesson. Vilken match!
MATCHENS LIRARE: JOHAN PELLAS, SPONSORWORLD