Serie A 2:a omgången 2001

Svea - Annons & Reklambyrån   0-3
A
. Christian Hellevik, Erik Johannisson, Johan Wallberg.

Annons & Reklambyrån kom snabbt över premiärfiaskot och gjorde en helgjuten insats när man besegrade Svea med 3-0. Första halvlek bjöd på bra fotboll och ett böljande spel. Det blev bara ett mål men kunde varit många fler då båda lagen hade ribbträffar. Christian Hellevik blev målskytt när han slog in en stolpretur. A & R inledda andra halvlek bäst och hade först en stolpe ut innan Erik Johannisson kunde göra 2-0. Stabile Johan Wallberg spädde på med 3-0 och då hade det gått sju minuter av andra. Svea skapade mängder av chanser men antingen missades det hårresande eller så var den levande vägger Peter Carlsson i vägen. Peter gjorde något av sitt livs match och fick välförtjänt hålla nollan. Att Svea går mållösa från en match är unikt.
MATCHENS LIRARE: PETER CARLSSON, ANNONS & REKLAMBYRÅN

Sponsorworld - Spoon SC   2-7
SW
. Thomas Sunesson, Håkan Ramstedt. Sp. Olle Källström 3, Marcus Hallberg, Jan Pettersson, Peter Krokstrand, Pelle Bäckman.

Spoon SC följde upp segern från premiären med att spela totalfotboll, vilket betydde att serieledarna Sponsorworld fick ge sig. SSC hade flyt idag. Annars inledde Sw som de avslutade förra matchen och Thomas Sunesson gjorde 1-0. Matchminut 13 blev en lyckominut för Spoon och speciellt för Olle Källström som med två mål såg till att det blev 2-1. Ett mål var på straff och ett på en läcker lobb. Man kunde fått ytterligare en straff men domaren vinkade avvärjande. 3-1 kom ändå precis innan paus efter ett märkligt mål. Marcus Hallberg skulle slå en cross från egen planhalva men precis när bollen lämnade foten sa han; "Nej", eftersom det var en snedträff. Men tro på fan, bollen flög över hela banan och in i mål. Sw som var vimsiga idag kom ut som ett nytt lag i andra och reducerade genom Håkan Ramstedt och jagade sedan en kvittering. Chanser till en sådan fanns flera gånger men på en kontring så gjorde nyförvärvet Jan Pettersson 4-2. Av bara farten kom också 5-2 genom Peter Krokstrand som slog straff nummer två i stolpen och sedan via ryggen på målvakten i mål. Vilken tur. Därmed var Sw ett slaget lag och siffrorna stannade vid 7-2, trots att målvakten Stefan Svensson var planens kung.
MATCHENS LIRARE: OLLE KÄLLSTRÖM, SPOON SC

BOW Reklam - Studion   2-8
B
. Michael Eklund, Olle Jeansson. Sp. Kristian Jältsäter 4, Lars Åstrand 2, Adam Stevens, Jörgen Svidén.

Studion missade ju som bekant en mängd målchanser i premiären men det gjorde man inte idag, vilket BOW Reklam bittert fick erfara. BOW var med i matchen vid två tillfällen. Den ena gången var när man tog ledningen med 0-1 och andra gången när man reducerade till 2-4 strax före paus. Annars var det englugg och Studion kunde vinna med hela 8-2. Fjolårets skyttekung, Kristian Jältsäter, var precis så bra som han brukar och bokfördes för 4 mål. Lars Åstrand satte dit två, Adam Stevens (rökare från 25 meter, ribba in) och Jörgen Svidén satte var sitt. BOW Reklam är en gåta. Laget har deltagit 37 år i serien (Bengt Wicksell har varit med hela tiden och sett spelare komma och gå) och vunnit vid fyra tillfällen. Men nu är laget i sitt livs formsvacka. Efter att ha toppat serien ifjol efter 3 omgångar har man endast vunnit en match (sedan 16:e maj). Det räckte dock för att hänga kvar. Gnistan saknas och positionsspelet är som bortblåst. Kom igen, gubbar. Endast Olle Jeansson och Micke Eklund kom upp i normal styrka i BOW. Micke såg ut som har var dopad första tre minuterna. Först flög han fram på högerkanten som en arabisk fullblodshingst och fixade hörna. Den nickades in av honom själv. Studion ser fram emot en ljus vår efter dagens klapp-klapp spel.
MATCHENS LIRARE: MICHAEL EKLUND, BOW REKLAM

Brindfors - Eurosport   3-0
B
. Peter Göthe, Andreas Göthe, Peter Borsos.

Brindfors tog ytterligare en skalp när man vann med 3-0 över Eurosport. Chris Härenstam, härföraren i Eurosport, spelade en säker defensiv men långa stunder var det Brindfors mot supermålvakten Mikael "Mille" Olsson. Vid två tillfällen i första gjorde han idioträddningar och vid två andra tillfällen var stolpen och ribban med honom. När endast 8 minuter återstod, och det lutade åt 0-0, klev bröderna Göthe fram. Med ett skott från 15 meter via stolpen gjorde Peter Göthe 1-0 och med ett skott från 25 meter gjorde Andreas Göthe 2-0. Då tvingades Eurosport på storoffensiven och skapade sedan 2-3 fina lägen men nu fick Markus Bergkvist visa vad han gick för och han tog allt. Matchen avslutades med att en tröttkörd Peter Borsos fastställde slutresultatet 3-0.
MATCHENS LIRARE: MIKAEL OLSSON, EUROSPORT

MarknadsTaktik - AGO Reklam   1-3
M
. Mikael Örnliden. A. Per Apelgren 3.

AGO Reklam tog sin andra skalp och det är väl sällan laget varit så här bra spelmässigt, så tidigt på året. I den första halvleken bjöds det på mycket bra spel från bägge lagen och MarknadsTaktik verkar vara i toppform. I toppform är verkligen Per Apelgren som gjorde både 1-0, 2-0 och 3-0 innan paus. Tre mål på fem målchanser. De sifforna speglade inte matchbilden. MT gjorde ju mål på allt i premiären och idag var det tvärtom. Den enda som lyckades överlista en storspelande Harry Orava, var Mikael Örnliden och matchen slöt 3-1.
MATCHENS LIRARE: PER APELGREN, AGO REKLAM