Serie A 3:e omgången 2001

Studion - MarknadsTaktik  5-9
S
. Kristian Jältsäter 2, Zoran Lukic 2, Jörgen Svidén. M. Jonas Boström 5, Mikael Brunell 2, Kaj Holmquist, Freddy Hägglund.

MarknadsTaktik och Studion bjöd på en riktig Hawaiimatch denna måndagsmorgon. Lagen följdes åt i målprotokollet innan MT gjorde sitt beryktade ryck likt premiären då alla skott satt. På tio minuter ändrades resultatet från 2-2 till 7-3 och planens kung hette Jonas Boström som fem minuter in på andra halvlek bokfördes för sitt femte mål och ställde sig sedan i kassen. Boström sköt ur dålig vinkel, klackade in bollen samt dräpte in en helvolley etc. Denna ganska dåliga match spelmässigt slutade till sist 9-5. Det som skiljde lagen åt var Jonas Boström och ett diciplinerat MT som dessutom kämpade mer. Kristian Jältsäter och en för dagen pigg Zoran Lukic gjorde två mål var liksom Mikael Brunell. Freddy Hägglunds måltorka är nu över.
MATCHENS LIRARE: JONAS BOSTRÖM, MARKNADSTAKTIK

Svea - Sponsorworld   6-4
Sv
. Jens Lundström 4, Michael Kjell, Mårten Forsell. Sw. Johan Pellas 2, Daniel Frank, Stefan Svensson.

Svea tog årets första tvåpoängare i serien när Sponsorworld besegrades med roliga 6-4 i en trevlig och svängig match där båda öste på med full fart framåt. Första halvlek var ganska jämn och det stod 1-1 i slutminuten på den samma när Jens Lundström sköt upp sitt 300:e reklamseriemål i krysset så att paussiffrorna skrevs till 2-1. Det kunde lika gärna ha varit 4-3. Stefan Svensson var grym i målet emellanåt. När Jensa sköt in 3-1 i andra krysset redan i andra halvleks första minut fick Svea det försprång som de så väl behövde. Ett kämpande Sw gav inte upp och när Johan Pellas reducerade till 3-5 genom sitt andra mål var Sw riktigt på gång och chanser till ytterligare reducering fanns. Fyramålsskytten Jens Lundström satte dock spiken i kistan med tre minuter kvar på ett s k "empty net-mål" som det heter på hockeyspråk. Matchen avslutades med att Stefan Svensson på en av sina utflykter blev fälld och på den efterföljande straffen gjorde mål.
MATCHENS LIRARE: JENS LUNDSTRÖM, SVEA

Eurosport - BOW Reklam  6-3
E
. Lennart Claesson 2, Torbjörn Sahlin, Johan Grönquist, Chris Härenstam, Håkan Olofsson. B. Michael Eklund 2, Stefan Söderström.

Eurosport gjorde en av sina bättre matcher på länge när man tämligen enkelt besegrade ett tamt, trögt och långsamt BOW Reklam med 6-3. Redan inledningsvis såg man att Eurosport var mer tända och Henrik Strömblad fick redan efter 14 sekunder tippa bollen i ribban samt göra två kanonräddningar minuterna efter innan BOW kontrade in 1-0. Lennart Claesson kunde senare kvittera till 1-1 och vi trodde att de siffrorna skulle bli halvtidsresultat. Eurosport hade då flyt och gjorde två påpassliga mål i slutminuterna och de 3-1 blev raskt 4-1 i inledningen på andra halvlek. därmed var BOW ett slaget lag. Man slutade inte att spela men matchen var körd. Pigge Lennart Claesson satte dit två medan Torbjörn Sahlin, Johan Grönquist, Chris Härenstam (snyggaste målet) och Håkan Olofsson blev enmålsskyttar. Idag var det bara Michael Eklund i BOW som var tänd hela matchen. Skulle alla spelare höja sig som Micke skulle laget leda serien. Idag gjorde han två mål och vi undrar om det hänt någon gång tidigare. Han inledde målskyttet med att slå in en retur. Sedan avslutade han det samma med att göra en 40-metersrusch där han inledde med att slå tunnel på Åke Johansson och likt Kurre Hamrin gled fram längs kanten innan han avslutade med att chippa in bollen på en av seriens bästa målvakter, vilken prestation. Sedan behövde han syrgas bakom målet. Det var tur att det var fuktigt i luften idag. För Eurosport ser det ljust ut. Kom igen BOW Reklam.
MATCHENS LIRARE: MICHAEL EKLUND, BOW REKLAM

Annons & Reklambyrån - AGO Reklam  2-3
An
. Anders Goding, Christian Hellevik. Ag. Mattias Samuelsson, Per Apelgren, Michel Gordin.

Det var lagmoral, fighting spirit och en gnutta flax som gjorde att AGO Reklam tog sin tredje raka seger i en mycket bra match med hög kvalitet. Att ett väldiciplinerat, kämpande och smart spelande Annons & Reklambyrån inte fick med sig minst en poäng från denna match var orättvist. Det var A & R som inledde klart piggast och för dagen mycket duktige och löpvillige Anders Goding kunde snyggt lobba in 1-0. A & R jagade även mål nummer två men efter hand kom AGO in i matchen och fem minuter in på andra halvlek kunde dom kvittera genom Mattias Samuelsson som gjorde en fin prestation. Resten av matchen var ett härligt ställningskrig. AGO hade väl vid detta tillfälle 60-40% i bollinnehav men A & R's kontringar var giftiga. Ständigt farlige och duktige Christian Hellevik kunde påpassligt göra 2-1 med sex minuter kvar. Detta borde ha blivit ett poänggivande mål. Samme Hellevik var sedan nära att göra 3-1 men istället kunde Per Apelgren stående på kortlinjen någon meter från stolpen nicka in 2-2 lite turligt via en motståndare. När alla väntade på slutsignalen kunde Michel Gordin få in 3-2 hårt trängd av två motståndare. Det här var en match av slutspelskaraktär. God stämning gubbar.
MATCHENS LIRARE: ANDERS GODING, ANNONS & REKLAMBYRÅN

Text & Rubrik - Brindfors  3-0
T
. Björn Westberg 2, Tor Sundberg.

Det tog ett par matcher men idag kände vi igen laget som tog hem "the double". Både Text & Rubrik och Brindfors är måna om att vårda bollen inom laget. Matchen inleddes i ett makligt tempo för att sedan skruvas upp rejält och efter en kvart kunde T & R rättvist göra 1-0 genom Tor Sundberg efter ett mönsteranfall. Brindfors var uddlösa framåt i första. I andra gjorde T & R 2-0 men de sista 10-12 minuterna fick helt plötsligt Brindfors blodad tand och skaffade sig 2-3 giftiga målchanser som suveräne Claes Looft räddade. När Björn Westberg gjorde sitt andra mål till 3-0 i sluminuterna var det spiken.
MATCHENS LIRARE: CLAES LOOFT, TEXT & RUBRIK