Serie A 4:e omgången 2001

BOW Reklam - Text & Rubrik  2-2
B
. Olle Jeansson 2. T. Johan Karlsson 2.

När jumbon BOW Reklam fastställde slutresultatet 2-2 i slutminuten mot de dubbla mästarna Text & Rubrik kändes det som en seger. Matchen inleddes annars mycket makligt. Det var gåfotboll och semestertempo i solskenet. Första halvlek hade inte många målchanser men Michael Eklunds nick efter hörna var värd att resultera. Halvleken slutade sedan med ett mycket vackert mål när Olle Jeansson behärskat lobbade in 1-0. I andra halvlek höjde T & R sedan tempot flera snäpp och tog tag i matchen med besked. Man hade bl a en klockren stolpträff och i detta läge hade BOW absolut inget framåt. Följdaktligen kom också kvitteringen när årsdebuterande Johan Karlsson sköt från nära håll. Helt plötsligt fick matchen en ny injektion och Stefan Söderström avlossade ett bra skott som T & R's målvakt Claes Looft gjorde en patenterad fotparad på. I anfallet efter gjorde sedan Michel Rydberg årets reflexräddning på Tor Sundbergs närskott. Det blev dock 2-1 till T & R när Johan Karlsson gjorde sitt andra mål. De sista 7-8 minuterna vred BOW:s spelare ut de sista krafterna ur sina kroppar och med minuten kvar att spela vann Stefan Söderström en duell på mittplan. Stefan träffade bollen, det var lite för hårt men eftersom det var två "fotbollsspelare" som drabbade samman tvekade domaren och lät spelet gå vidare. Bollen hamnade hos Olle Jeansson som med en tåpaj frälste ett kämpande BOW Reklam. Thomas Nyström var en klippa idag.
MATCHENS LIRARE: OLLE JEANSSON, BOW REKLAM

AGO Reklam - Studion  3-4
A
. Per Apelgren, Kent Svensson, Mattias Samuelsson. S. Lars Åstrand 3, Tommy Bramsgård.

Studion gjorde några "taktiska drag" när man bytte plats på skyttekungen Kristian Jältsäter och målvakten Magnus Wester. Laget kämpade till sig en viktig tvåpoängare när man besegrade topplaget AGO Reklam med 4-3. Studion inledde piggt och Lars Åstrand kunde göra 1-0. AGO som varit lite "slow starters" de senaste matcherna var det även idag men efter hand kom man in i matchen och Per Apelgren kunde snyggt kvittera när han först tog ned en crossboll på låret och sedan dundrade in bollen. Kent Svensson slog sedan ett inlägg från halva plan i början på andra halvlek och bolluslingen smet mellan händerna på målvakten. Därmed hade AGO rättvist i detta läge vänt på matchen. AGO trodde nog att det var klart men vips så hade Lars Åstrand kvitterat och Håkan Bramsgård elegant lobbat in 3-2 och matchen hade vänt igen. AGO försökte sedan trycka på men nu var Studion mer taggat och med två minuter kvar gjorde planens kung, Lars Åstrand, sitt tredje mål och matchens 4-2. En kämpande Mattias Samuelsson fick in en reducering men det räckte inte.
MATCHENS LIRARE: LARS ÅSTRAND, STUDION

MarknadsTaktik - Eurosport  4-5
M
. Mikael Brunell, Freddy Hägglund, Pelle Ericsson, Jonas Boström. E. Lennart Claesson 2, Tony Almén, Håkan Olofsson, Torbjörn Sahlin.

Matcherna mellan Eurosport och MarknadsTaktik brukar vara målglada och svängiga. Denna match var inget undantag. Eurosport har börjat säsongen övertygande och idag vann man en rysare igen vilket gjorde att man avancerade i tabellen. MT skapade två kanonlägen direkt innan Eurosport kontrade in 1-0 efter mål av Tony Almén på en retur. Eurosport borde skaffa en resebyrå som sponsor för denna match gjorde man verkligen skäl för orden "tur och retur". I den tolfte och sextonde minuten så hände samma saker. Torbjörn Sahlin sköt, målvakten gjorde en bra räddning, sedan slog Håkan Olofsson respektive Lennart Claesson in returerna. Däremellan klackade Mikael Brunell elegant in ett mål för MT. I slutet på första gjorde Freddy Hägglund mål efter stolpretur. Pelle Ericsson tryckte sedan in 3-3 i början på andra men då gjorde Eurosport ett riktigt turmål. Sahlin sköt, eller slog ett inlägg som Lennart Claesson styrde i ribban som sedan studsar på målvaktens huvud och in i mål. Ett desperat MT jagade sedan kvittering och med fem minuter kvar gjorde Jonas Boström rättvist 4-4. MT var inte nöjda med det utan jagade segermål som verkligen hängde i luften. Vad tror ni hände då? Jo, givetvis kontrade planens kung Torbjörn Sahlin in segermålet med två kvar. Priset för sin inställning borde Jonas Boström få. Igår blev han pappa (grattis) till en grabb (tredje barnet) men ville inte missa denna korpmatch, så svärmorsan fick sova över och vara barnvakt. Det är inställning det.
MATCHENS LIRARE: JONAS BOSTRÖM, MARKNADSTAKTIK

Brindfors - Spoon SC  4-2
B
. Jan Schiratzki, Peter Borsos, Anders Gravin, Andreas Göthe. S. Pelle Bäckman, Gustave Gaudras.

Det blev Brindfors som stoppade vårens komet Spoon SC. Ibland undrar man och Brindfors har Gud med sig. Idag var inte Lars Axelsson med i matchen och ändå hade man världens tur. Givetvis har man bra lagmoral och en härlig kämpaglöd. I o m dagens 4-2 seger avancerar man upp i serieledning i tabellen. Starkt! Spoon inledde med att skapa två jättechanser som reservmålvakten Erik Höglund rutinerat räddade. Istället kontrade Jan Schratzki in 1-0 efter en riktig strumprullare som bara han kan göra. Sedan sköt Spoon i stolpen, följde upp detta i nästa anfall med att nicka i stolpens insida och ut. Det blev till slut tredje gången gillt när Pelle Bäckman sköt stolpe in. Klurige Peter Borsos kunde per omgående ge Brindfors ledningen när han efter en tilltrasslad situation fick in bollen. Gustave Gaudras smällde in 2-2 på helvolley efter hörna innan en sevärd halvlek slutade med att slitstarke Anders Gravin satte dit ett viktigt 3-2 för Brindfors. I andra halvlek jagade Spoon en kvittering men Andreas Göthes 4-2 kanon gav Brindfors lite andrum. Spoon satte allt på ett kort, skapade två rena frilägen och skotten avlossades från tre meter men otrolige Erik Höglund stod som han plockade äpplen från trädgården och räddade bollarna. Vilken hjälte. Spoon SC för trösta sig med att man fortfarande ligger i toppen på Serie A i sina snygga Romaröda tröjor.
MATCHENS LIRARE: ERIK HÖGLUND, BRINDFORS

Sponsorworld - Annons & Reklambyrån  0-10
A
. Erik Johannisson 4, Rickard Westerberg 3, Stefan Norin, Anders Goding, Mathias Tauberman.

Annons & Reklambyrån lämnade de nedre regionerna och avancerade upp på slutspelsplats efter smått ofattbara 10-0. Detta resultat får inte förekomma i Serie A. Sponsorworld inledde dock piggt och redan efter 25 sekunder mötte Johan Pellas bollen 30 meter från mål, vände upp och drog på helvolley men bollen tog i ribban med full kraft. På ribbreturen kontrade A & R in 1-0. Sedan hade Pellas ytterligare två fina möjligheter som missades hårfint. Istället kunde A & R göra både 2-0 och 3-0. Vid samtliga dessa tre tillfällen hette målskytten Erik Johannisson. Sponsorworld kroknade och halvtidssiffrorna skrev otroliga 8-0. Erik Johannisson stänkte in fyra mål till slut och överraskningen Rickard Westerberg gjorde tre.
MATCHENS LIRARE: ERIK JOHANNISSON, ANNONS & REKLAMBYRÅN