Serie A 5:e omgången 2001

BOW Reklam - Spoon SC  1-2
B
. Janne Rydberg. S. Richard Hagenstam, Jonas Claesson.

Topplaget Spoon SC mot jumbon BOW Reklam kunde väl bara sluta på ett sätt. Jo det gjorde det men avståndet som det är i tabellen var det inte på plan, då matchen var helt jämn. Det var en hyfsad fotboll de båda lagen bjöd på. Tätt och med ganska få målchanser i den första halvleken. De båda målvakterna Peder Edvinsson och Henrik Strömblad gjorde några fina räddningar, vilket medförde att första halvlek blev mållös. Duktige Richard Hagenstam gav sitt lag (Spoon) ledningen redan efter 25 sekunder av andra, då han tryckte in 1-0 från 25 meter i krysset. Nyrekryterade och matchens kung, Janne Rydberg, kunde minuterna senare nicka in kvitteringen och vilt jubel utbröt i ett BOW med poängnöd. Bosse Wicksell var själv uppe och hejade på sina spelare. Jacob Andersson sköt sedan ett härligt volleyskott i utsidan av stolpen efter en hörna. Spoon gjorde sedan 2-1 när Jonas Claesson slog in en retur i nättaket. BOW jagade en kvittering mot slutet men hade inte den rätta turen som man hade i den förra matchen.
MATCHENS LIRARE: JANNE RYDBERG, BOW REKLAM

Annons & Reklambyrån - Studion  6-2
A
. Christian Hellevik 3, Anders Goding, Johan Lidberg, Erik Johannisson. S. Jörgen Svidén, Zoran Lukic.

Annons & Reklambyrån spelade verkligen som ett lag idag. Man kröp hem lite så där lagom, spelade disciplinerat och kämpade för varandra. Sedan kontrade man effektivt och hade så gott som 100-procentig utdelning. Innan Studion vaknat stod det 2-0 till A&R efter mål av Anders Goding och Christian Hellevik. Snabbe och trevlige Jörgen Svidén kunde reducera till 1-2 som blev paussiffrorna. Matchen avgjorde definitivt i början på andra nät tremålsskytten Hellevik gjorde två snabba mål, varav 3-1 målet var mycket grannt. Resten av matchen blev en transportsträcka i sommarvärmen och resultatet stannade vid 6-2. Bra match, A & R. Studion då, jo man hade fler folk uppe i anfallet än nere i försvaret och det är i och för sig kul. Dessutom hade man stort bollinnehav men var för ineffektiva.
MATCHENS LIRARE: CHRISTIAN HELLEVIK, ANNONS & REKLAMBYRÅN

Text & Rubrik - MarknadsTaktik  3-4
T
. Tor Sundberg 2, Claes Looft. S. Mikael Örnliden 2, Freddy Hägglund 2.

För första gången i "modern tid" lyckades MarknadsTaktik besegra Text & Rubrik. Det är inte lätt att vara dubbla mästare, man blir ett jagat villebråd och alla lag tar i lite extra. Denna match började i ett virvlande tempo där båda lagen överskattate sin kondition. Mycket riktigt, så sjönkt tempot flera divisioner efter c:a tio minuter. Tor Sundberg styrde in 1-0. Ett mål som Mikael Örnliden kvitterade när han med ryggen mot mål nicklobbade in bollen efter Pelle Ericssons inkast. Det blev inga fler mål i första halvleken där två kämpande och trötta lag fick ta igen sig i värmen i pausen. När domarens pipa ljöd för den avslutande rundan sprakade det till ordentligt i matchen, vilken var sevärd och svängig. Freddy Hägglund gjorde 2-1 och Sundberg 2-2. Mikael Örnliden nickpassade mycket snyggt till Freddy Hägglund som gjorde sitt andra mål. Heta Örnliden nickade sedan själv in 4-2. Målvakten Claes Looft var utespelare idag och ville inte vara sämre utan nickade in reduceringen. I anfallen efter var det lika nära att MT gjorde 5-3 som T&R 4-4. Till sist slöt matchen 4-3 till MT. Sture Johansson gjorde sin bästa match på mycket länge. Fina passningar, Sture.
MATCHENS LIRARE: STURE JOHANSSON, TEXT & RUBRIK

Svea - Brindfors  3-6
Jens Lundström 2, Mårten Forsell. B. Andreas Göthe 2, Peter Borsos, Erik Karlsson, Marcus Falconer, Jonas Lyckstedt.

Varmt, blå himmer och solsken. Sveriges nationaldag och franska öppna pågår för fullt. Då passade Brindfors på att vinna med tennissiffrorna 6-3. Det var annars Svea som öppnade i ett blixtrande tempo, spelarna kom flygande längs kanterna i virvlande anfall där Mårten Forsell var ruggigt snabb. Brindfors skall tacka sin målvakt Erik Höglund för att Svea bara ledde med 1-0 efter tio minuter. När så Peter Borsos kvitterade efter genial passning av Andreas Göthe kom det mycket oväntat och inte så rättvist. Brindfors kom in i matchen samtidigt som Svea utan avbytare kroknade. Med tio sekunder kvar av första kastade Höglund ut bollen till en medspelare som i sin tur förlängde bollen till Andreas Göthe. Han vådasköt in 2-1 på halvvolley från 20 meter så att målvakten inte ens han reagera och nätet stod som en strut. I början på andra gjorde Höglund två matchavgörande räddningar och sedan spelade Brindfors sitt livs propagandafotboll. På fem minuter gick man från 2-1 till 6-1. Helt otroligt. 3-1 målet var en grann sak. Anders Knutsson spelade fram till Andreas Göthe som klacklobbade in bollen över den 2 meter långa målvakten Magnus Wihlborg. När 4-1 kom så hade Andreas Göthe och Knutsson ett triangelspel med Erik Karlsson som gjorde sitt första mål för året. När Erik gör mål blir man glad. Det kan inte förklaras. Det är ungefär som när man ser farbror Melker i Saltkråkan, då blir man också glad. Inte för att det finns något samband dem emellan men ändå. Engelsmannen Marcus Falconer och Jonas Lyckstedt gjorde också debutmål. Trots 1-6 i baken slutade inte Svea spela (starkt). Man reducerade två gånger genom Mårten Forsell och tvåmålskytten Jens Lundström och hade det inte varit för Höglund hade Svea krypit ännu närmare. En sveaspelare kom fram till domaren under slutminuterna och sa; - Vi vill se ett urinprov på målvakten. Brindfors gick upp i serieledning i och med denna seger.
MATCHENS LIRARE: ANDREAS GÖTHE, BRINDFORS

Eurosport - AGO Reklam  4-2
E.
Lennart Claesson 2, Håkan Olofsson, Torbjörn Sahlin. A. Mattias Samuelsson, Leif Ilbäcken.

Matchen mellan Eurosport och AGO Reklam började trevligt men slutade dystert. För ovanlighetens skull så startade AGO matchen mycket bra och man hade en målchans i stort sett varje anfall. Per Apelgren styrde spelet med små enkla tekniska medel. Mattias Samuelsson gjorde rättvist 1-0. Det tog c:a åtta minuter innan Eurosport fick kontroll på bollen på AGO:s planhalva men då hade man ett friläge, som dock Harry Orava gjorde en kanonräddning på. I anfallet efter gjorde Leif Ilbäcken elegant 2-0 och i detta läge på matchen så var AGO närmare 4-0 än Eurosport ett reduceringsmål. Men ett sådant kom när Torbjörn Sahlin serverade Håkan Olofsson bollen på ett silverfat. Då tappade AGO lite av sitt spel medan Eurosport fick blodad tand. Andra halvlek hade nästan allt. Först sköt Sahlin ett skott i stolpkrysset och ut. Att målställningen stod kvar är en gåta. Vilket skott. Lennart Claesson gjorde sedan 2-2 och i anfallet efter sköt Ilbäcken i ribban. Istället för 3-2 till AGO där, så gjorde Sahlin 3-2 till Eurosport som därmed vänt på steken. Av bara farten gjorde Claesson sitt andra mål, som betydde 4-2. Matchen levde i sommarvärmen men helt plötsligt, med sju minuter kvar, satsade Claes Rydén och årsdebuterande målvakten Mikael Benkert på samma boll i straffområdet. Det blev ett rykande men schysst hopslag varvid Rydén låg kvar. För andra gången på mindre än ett år, och i Reklamseriens historia, fick ambulans tillkallas. Rydéns skenben och vadben var av. Matchen fick brytas. Resultatet är det inget roligt att prata om i denna stund men om någon undrar står sig 4-2 till Eurosport. Lite tröst för Claes Rydén är att Reklamserien bjuder på valfri resa i världen. Resechecken hämtas ut på Reklamseriefinaldagen, fredagen den 12:e oktober c:a kl 0800. Krya på dig, Claes.
MATCHENS LIRARE: TORBJÖRN SAHLIN, EUROSPORT