Serie A 6:e omgången 2001

BOW Reklam - Svea  4-2
B
. Michel Rydberg, Olle Jeansson, Stefan Söderström, Michael Eklund. S. Mårten Forsell, Jens Lundström.

BOW Reklam visade en oerhörd lagmoral och kämpade enormt vilket ledde till årets första seger. Efter 36 sekunder kunde Michel Rydberg göra 1-0 med vänstern så att bollen fastnade i krysset. Sedan backade BOW hem och Svea hade en konstant press resten av halvleken. Att bollen inte gick i mål var en gåta. Med minuten kvar kunde till slut Mårten Forsell nicka in kvitteringen. Andra halvlek började med att lagen hade varsin jättechans innan BOW lite överraskande tog ledningen. Det var Stefan Söderström som slog en genialisk passning till Olle Jeansson, som han inte gjorde något misstag på. Då inleddes en ny Svea-press, som kom av sig när Thomas Nyström gjorde en Ove Grahn-brytning och bollen hamnade hos Stefan Söderström som kontrade in 3-1. Målkungen Michael Eklund kunde sedan sätta dit 4-1 i nättaket efter hörna. Vilket flyt, BOW. Svea satsade allt och Henrik Strömblad gjorde två idioträddningar. Närmare än en reducering kom inte ett frustrerat Svea som spelade bra fotboll idag och med normal utdelning hade man vunnit. Glada BOW-spelare jublade efter slutsignalen.
MATCHENS LIRARE: HENRIK STRÖMBLAD, BOW REKLAM

Brindfors - Sponsorworld  7-0
B. Lars Axelsson 3, Andreas Göthe, Erik Karlsson, Anders Knutsson, Peter Borsos.

Solskenslaget Brindfors får fira midsommar, med sill och nubbe, lite överraskande som serieledare. I dagens match mot Sponsorworld var det semestertempo över spelet vilket passade Brindfors utmärkt. Lars Axelsson, Andreas Göthe, Erik Karlsson och pigge Anders Knutsson blev alla målskyttar i en halvlek som slöt 4-0. I andra halvlek så ökade Peter Borsos på till 5-0 innan skjutglade Axelsson gjorde ytterligare två kassar och fastställde slutresultatet. Vilket fyrverkeri. I SW gladde duktige Johan Wilny. Vikarierande målvakten Mathias Stegrud gjorde många granna räddningar trots sju mål i baken. Brindfors målvakt höll välförtjänt nollan.
MATCHENS LIRARE: ANDERS KNUTSSON, BRINDFORS

AGO Reklam - Text & Rubrik  1-3
A
. Mikael Lindquist. T. David Schwieler 2, Tor Sundberg.

De två senaste årens finallag, AGO Reklam och Text & Rubrik, drabbade samman denna vackra sommarmorgon. Stor respekt förelåg och lagen spelade avvaktande. Det var AGO som till slut tog tag i taktpinnen och efter halva första kunde Mikael Lindquist nicka in värlförtjänta 1-0. Text & Rubrik stack upp men målvakten Kent Böschen var med på noterna. Mats Hallman hade en rungande skott i ribban för AGO men siffrorna stod sig i paus. I andra vaknade Tor Sundberg till liv och tidigt slog han en hörna direkt i mål till 1-1. Sedan hade han show när han drog 3-4 man och spelade till David Schwieler som kunde slå in bollen i tomt mål. Pigge Schwieler gjorde sedan 3-1 efter en stolpretur. AGO saknade inte chanser men Christian Carlsson i Text & Rubriks mål var grym och det blev inte fler mål. Fältherren och mannen bakom vändningen var tvivelsutan Björn Westberg som var närmast klockren i sitt agerande. Sture Johansson var ånyo bra och har repat sig fint efter benbrottet. I AGO var Marcus Berg en frisk fläkt.
MATCHENS LIRARE: BJÖRN WESTBERG, TEXT & RUBRIK

Studion - Eurosport  7-2
S
. Zoran Lukic 2, Kristian Jältsäter 2, Magnus Wester, Richard Wester, Bo Wester. E. Torbjörn Sahlin 2.

Matchen mellan Studion och Eurosport började hetsigt och något övertänt men lugnade ner sig vartefter. Eurosport var decimerat och lagmaskinen Studion kunde till slut springa ifrån och vinna med säkra 7-2. Annars började Eurosport bäst och framförallt sevärde Torbjörn Sahlin. Han skapade oreda och tvingade Billy Gällros till flera fina ingripanden. Till slut formligen kanonsköt Sahlin in 1-0 efter en soloprestation. Studion tog sedan över mer och mer där Zoran Lukic kunde slå in kvitteringen. En tveksam situation uppstod, där domaren kunde dömt frispark för Eurosport, då Magnus Wester ökade på till 2-1 för Studion. I sista minuten av första gjorde fjolårets skyttekung Kristian Jältsäter 3-1. Man trodde inte att Eurosport skulle repa sig men i början av andra lyckas Sahlin med ett konstycke när han ur minimal vinkel reducerade till 2-3. Det blev riktig kamp därefter och Eurosport saknade inte chanser även om Studion förde spelet. Till slut orkade inte Eurosport och Studion ryckte ifrån. Magnus Wester, en reklamseriespelare ut i fingerspetsarna, spelade på topp och förutom ett mål, passade han till tre och hade en i stolpen.
MATCHENS LIRARE: MAGNUS WESTER, STUDION

MarknadsTaktik - Spoon SC  2-2
M
. Freddy Hägglund, Jonas Boström. S. Gustave Gaudras, Jonas Claesson.

Sista matchen för vårsäsongen i Serie A blev en jämn historia. Spoon SC började bäst och Gustave Gaudras gjorde tidigt 1-0. Freddy Hägglund har vaknat till liv och kunde påpassligt kvittera för MarknadsTaktik, på en retur ur svår vinkel. Sedan tog MT över men Peder Edvinsson storspelade. Jonas Boström stod sedan för matchens konststycke när han efter att ha ryckt förbi ett par man elegant vristlobbade in 2-1 för MT. Han höll på att göra om bedriften minuten senare men siffrorna stod sig till paus. Spoon försökte pressa på i andra, man hade mycket boll men skapade inte mycket. Istället fick MT en mängd kontringslägen men man missade alla och framför allt målramen. Emellanåt stod Jacob Andersson och Per Olsson i vägen. Per var även den som byggde upp de flesta av Spoons anfall. Eftersom inte MT kunde avgöra kom kvitteringen som ett brev på posten med två minuter kvar då Jonas Claesson bröstlobbade förbi en förtvivlad Pelle Ericsson i MT:s mål. Mycket trevlig stämning på planen i en äkta reklamseriematch.
MATCHENS LIRARE: PER OLSSON, SPOON SC