Serie A 7:e omgången 2001

Svea - MarknadsTaktik  2-2
S
. Mårten Forsell 2. M. Pelle Ericsson 2.

Första paret ut efter sommarvilan blev de trevliga lagen Svea och MarknadsTaktik. Matchen blev fartfylld och inledningsvis skapade båda lagen fina chanser men det dröjde till mitten på halvleken innan målen föll. Mårten Forsell dundrade in 1-0 men 30 sekunder senare sköt Pelle Ericsson ett ännu hårdare skott med sträckt vrist från 20 meter till 1-1. Sekunderna senare gör målvaktslejonet Mats Sohlberg en parad efter friläge från Jens Lundström. Efter hand tar Svea över och går till halvtidsvila med ett poängövertag. Svea har ca 10 hörnor och Sohlberg är planens kung så när Pelle Ericsson även gör 1-2 efter att ha lättat upp bollen i nättaket kom det lite överraskande. Snabbe Mårten Forsell kan dock kvittera med en kanon ribba in. Båda lagen går sedan av planen med poäng i bagaget. Närmast segern var Svea under slutspelsstrecket. Precis ovanför är MT.
MATCHENS LIRARE: MATS SOHLBERG, MARKNADSTAKTIK

AGO Reklam - Spoon SC  6-2

A. Per Apelgren 4, Kent Svensson, Magnus Laurin. S. Albin Wiberg, Gustave Gaudras.

AGO Reklam gjorde en strålande match mot vårens komet Spoon SC. Efter en jämn inledning kom Per Apelgren och hela gänget igång ordentligt. 1-0 sköt Apelgren med vänstern och 2-0 sköt Apelgren ribba in med högern. Albin Wiberg reducerade innan en 11 kg lättare Kent Svensson gjorde 3-1. Innan paus kunde även Magnus Laurin sätta dit 4-1. I andra halvlek sjönk i spelkvalitet och Apelgren gjorde ytterligare två mål och Gustave Gaudras ett för Spoon vilket betydde att slutresultatet skrevs 6-2.
MATCHENS LIRARE: KENT SVENSSON, AGO REKLAM.

Annons & Reklambyrån - Eurosport  1-3
A
. Erik Johannisson. E. Lennart Claesson 2, Johan Fröblom.

Eurosport svarade ju för en vår över förväntan. Laget åkte ur Serie A ifjol men fick ett wild card och den chansen har man verkligen tagit. Man firade sommarlov som goda fyror och man började höstsäsongen med en skrällvinst samt avancerade upp på silverplats i tabellen. Det var nämligen Annons & Reklambyrån som inledde bäst och efter fem minuter hade man skaffat sig fem klara målchanser men det var en pigg Lennart Claesson som hade gjort matchens enda mål dittills, för Eurosport. A & R hade ett bollövertag på 80-20 i första halvlek och till sist kunde Erik Johannisson kvittera. Halvlekens sista replik fick dock Eurosport när Claesson gjorde sitt andra mål för dagen. A & R offensiv bedarrade något i andra och Johan Fröberg kunde öka på till 3-1. A & R gjorde sedan ett sista ryck och hade bl.a. två stolpar men en storspelande målvakt i Mikael Olsson gjorde den ena räddningen efter den andra. Det gjorde han f.ö. under hela matchen.
MATCHENS LIRARE: MIKAEL OLSSON, EUROSPORT.

Text & Rubrik - Studion  8-3

T. Tor Sundberg 3, Jonas Persson 2, Claes Looft 2, Patrik Raune. S. Jörgen Svidén, Kristian Jältsäter, Magnus Wester.

Streckmatchen mellan Text & Rubrik och Studion blev en fartfylld och trevlig historia med många mål och lägg märke till, - ingen frispark! Duktige Jörgen Svidén gjorde tidigt 0-1. Sedan var T & R ruskigt effektiva då de hade full utdelning. Patrik Raune nickade kraftfullt in kvitteringen minuten efter när han dök upp vid första stolpen efter hörna. Tor Sundberg kunde göra 2-1 efter egen prestation. Sedan hände en matchavgörande situation när först Studion träffade stolpen och på den efterföljande kontringen lobbade Sundberg in 3-1 istället för att det blev 2-2 i anfallet innan. I slutminuten på första kunde sedan Jonas Persson öka på till 4-1. I början på andra kom Studion ut som ett helt nytt lag och spelade fin fotboll. Kristian Jältsäter kunde reducera på en egen retur och Magnus Wester gjorde även han ett mål. Däremellan hade dock Claes Looft nickat in ett mål för T & R och ställningen var 6-3 till de gula. Studion fortsatte att trumma på och det var nu Ludvig Grimlund klev in i handlingarna och räddade sitt lag från ytterligare påhälsning. När målen uteblev för Studion kroknade man något och i slutet kunde T & R kontra in både 7-3 och 8-3. Rätt lag vann men siffrorna blev alltför stora.
MATCHENS LIRARE: TOR SUNDBERG, TEXT & RUBRIK.

Sponsorworld - BOW Reklam  6-1

S. Johan Pellas 3, David Nordbeck 2, Christian Feinberg. B. Thomas Nyström.

Premiärer verkar vara Sponsorworlds melodi. I vårpremiären slog man självaste Text & Rubrik med 8-1. Därefter gick man kräftgång. Men nu var det dags för höstpremiär och då var man på gång igen. Man broderade ganska enkelt ut BOW reklam i detta bottenmöte och vann med 6-1. Släkten är värst. Johan Pellas inledde nämligen sin Reklamseriepremiär med BOW men nu gjorde han både 1-0 och 2-0 efter en ganska jämn inledning. Sedan fick SW ett psykologiskt 3-0 med två sekunder kvar av första inslaget av David Nordbeck. BOW ryckte upp sig något i inledningen på andra men när 4-0 kom var det kört varpå slutsiffrorna skrevs 6-1. Thomas Nyström tröstmålade för BOW med dagens vackraste mål. Den kondition och form BOW byggt upp till slutet på våren var nu som bortblåst. Det var inte många steg gubbarna tagit i spåret under uppehållet. Hösten ser ut att bli en riktig thriller. Skall man åka ut för första gången på 35 år!
MATCHENS LIRARE: DAVID NORDBECK, ARGUMENTOR.