Serie A 8:e omgången 2001

Studion - Spoon SC  3-5
St: Lars Åstrand 2, Jörgen Svidén. Sp: Richard Hagenstam 2, Pelle Bäckman, Gustave Gaudras, Peter Andersson.

Spoon SC gjorde något av årets upphämtning när man helt otroligt vände ett hotande 1-3 underläge mot Studion till vinst med 5-3 på 6-7 minuter under andra halvlek. Richard Hagenstam gjorde tidigt 1-0 för Spoon på sin egen stolpretur. Sedan vände Studion 1-0 till 1-2 på en minut i mitten på första genom anföraren och planens bästa spelare, Lars Åstrand. Studion hade några unga toppspelare borta så gubbarna som var kvar tog tag i taktpinnen samt spelade riktigt bra under en kvart och i början på andra så gjorde Jörgen Svidén 1-3. I detta läge såg Studion ut som ett vinnarlag. Men så hände det otroliga! Först sköt Svidén bollen i stolpen ur ett fritt läge och hade 1-4 kommit där hade matchen varit körd. På den efterföljande kontringen gjorde Hagenstam ett riktigt drömmål. Först lobbade han över en motståndare, sedan lobbade han bollen över ytterligare en innan han drämde upp bollen i nättaket på helvolley. Spoon fick blodad tand. Roger Jonsson hade ett jätteläge till 2-4 men på ytterligare en kontring kunde Pelle Bäckman efter ett distansskott kvittera till 3-3. Nu hade Spoon verkligen marginalerna på sin sida. Av bara farten så slog Gustave Gaudras in 4-3 efter en ribbretur och när Peter Andersson gjorde 5-3 efter ett riktigt mönsteranfall var vändningen ett faktum. Kom igen Studion.
MATCHENS LIRARE: RICHARD HAGENSTAM, SPOON SC.

AGO Reklam - Svea  4-4
A:
Michel Gordin 2, Mats Hallman, Jonas Henriksson. S: Jens Lundström, Petter Wåhlén, Christer Persson, Mårten Forsell.

Samtliga närvarande på Hjorthagens IP fick bevittna en mycket bra match, ja kanske t.o.m. en av de bästa i årets serie. Svea startade oerhört fokuserat och hade ett friläge efter bara några sekunder. Spelet vände och AGO Reklam träffade ribban innan Jens Lundström tryckte in 1-0 efter två minuter. Minuterna senare kastar målvakten Magnus Wihlborg ett jätteutkast till Lundström, som i sin tur rycker ner på kortlinjen samt spelar snett inåt bakåt till Petter Wåhlén, som i sin tur gör ett vackert 2-0 mål. AGO ser chockat ut men maler på men på. På en kontring får Christer Persson in bollen ur en ganska dålig vinkel och hela 3-0 till Svea efter tio minuter och en skräll är på gång. Innan pausvilan var det även nära 4-0 men istället så nickar pigge Michel Gordin in en reduceringen efter 37 sekunder på andra. Nu tänder matchen till på alla cylindrar samtidigt som Mårten Forsell och Jens Lundström kroknar något blir det spel mot ett mål, Sveas. Mycket riktigt så kommer ytterligare en reducering genom Mats Hallman efter sex minuter och nu är Svea i gungning medan AGO ser ruskigt pigga ut. AGO har både stolpe och ribba innan Gordin kvitterar till 3-3 (vilken vändning). Då kliver förut nämnda Forsell in i handlingarna och gör ett enligt mitt tycke, ett oerhört snyggt mål. Han tar bollen på mittlinjen, går igenom hela AGO:s försvar med spelare bokstavligen hängande på ryggen och som en urkraft vräker han sig vidare och dundrar med vristen in 4-3 i nätmaskorna. Vilket viljemål. Svea får nya krafter samtidigt som AGO kommer av sig något. När man sedan tror att Svea klarat av den oerhörda slutforceringen från AGO:s sida så dyker med minuten kvar att spela, Jonas Henriksson upp och via ribban fastställer han slutresultatet 4-4. Vilken holmgång. Kul match gubbar.
MATCHENS LIRARE: MÅRTEN FORSELL, SVEA.

MarknadsTaktik - Sponsorworld 7-1
M:
Jonas Boström 4, Mikael Örnliden 2, Pelle Ericsson. S: David Nordbeck.

MarknadsTaktik hade full utdelning när man på ett taktiskt sätt manövrerade ut Sponsorworld. Det var annars de sist nämnda som satte gasen i botten och efter dussinet minuter ledde MT med 3-0!!! Andra halvlek blev den första lik och till sist misströstade Sponsorworld och slutsiffrorna skrevs 7-1 till MT. Jonas Boström satte fyra kassar och var mycket alert. Mikael Örnliden gjorde två och Pelle Ericsson ett. Duktige David Nordbeck tröstmålade.
MATCHENS LIRARE: MIKAEL ÖRNLIDEN, MARKNADSTAKTIK.

Brindfors - Annons & Reklambyrån  3-7
B:
Peter Göthe, Andreas Göthe, Lars Axelsson. A: Johan Lidberg 4, Mathias Tauberman 3.

Annons & Reklambyrån vann en märklig match mot serieledarna Brindfors. Det hade hänt någon krock i någon tunnel och folk från bägge sidor väntades in så matchen startades fyra mot fyra. Gubbarna förstod inte att dom inte var så vältränade så tempot drogs upp enormt. Mathias Tauberman gjorde tidigt 1-0. Bröderna Göthe (Peter & Andreas) såg till så att 1-0 blev 1-2 och då hade matchuret endast tickat i väg till fem minuter. Andreas mål platsar för närvarande bland de tre snyggaste till fotbollsgalan på TV i höst. Han har f.ö. ytterligare ett nominerat sedan tidigare. Målvakten Markus Bergkvist sköt ett stenhårt skott från halva plan som skulle träffat ungefär mellan stolpen och hörnflaggan. Då kastade sig Andreas fram och nickade i stolp-krysset och ner samt upp i ribban igen och ner igen samt upp i nättaket. Hängde ni med. Tauberman som fick ta fram målgörardojjorna idag fastställde halvtidsresultatet 2-2. Lars Axelsson, som hittills var fräsch gjorde 2-3 i början på andra och nu var dessutom lagen fulltagliga. Sedan gick Brindfors in i väggen. Gubbarna hade nog inte sprungit mycket i sommar och 2-3 blev 7-3 på en kvart. Johan Lidberg satte fyra raka.
MATCHENS LIRARE: JOHAN LIDBERG, ANNONS & REKLAMBYRÅN.

Eurosport - Text & Rubrik  0-4
T:
Fredrik Meyer, Patrik Raune, Björn Westberg, Claes Looft.

Text & Rubrik och Eurosport bjöd på en härlig match helt i publiken smak. Matchen inleddes med att T & R skaffade sig 4-5 fina möjligheter till mål men Mikael Olsson var som vanligt grym i målet. Olsson har f.ö. seriens bästa utkast och trots en klar dominans från T & R så hade Eurosport halvlekens bästa chans men den mycket pigge harpunen Lennart Claesson sköt utanför. Efter hand kom Eurosport in i matchen och i andra halvleken var spelet helt jämnt. Eurosports Janne Möller har sällan setts bättre där både Chris Härenstam och Torbjörn Sahlin m.fl. såg oerhört fräscha ut idag. I T & R var Fredrik Meyer och Patrik Raune omöjliga att passera och mycket farliga i offensiven. Med tolv minuter kvar att spela kastade sig Fredrik Meyer fram på en retur och nickade in det förlösande 1-0 målet. Eurosport tvingades då på storoffensiven och det passar ju de dubbla mästarna utmärkt. Ludvig Grimlund höll nollan och sista fem gick de gula från 1-0 till slutresultatet 4-0 efter mål av Patrik Raune, Björn Westberg och Claes Looft. T & R skuggar nu serieledningen medan Eurosport vid seger hade toppat serien men nu föll man i den rekordjämna tabellen till sjätte plats.
MATCHENS LIRARE: PATRIK RAUNE, TEXT & RUBRIK.