Serie A 9:e omgången 2001

Svea - Studion  10-1
Sv:
Jens Lundström 4, Mårten Forsell 2, Thomas Svensson 2, Petter Wåhlén, Michael Kjell. St: Kristian Jältsäter

Formstarka Svea tog ett stort kliv närmare ett Serie A-kontrakt även nästa år. Ja, efter dagens urladdning med de sagolika siffrorna 10-1 på Studion kan man t o m börja snegla upp mot slutspelsstrecket. Som vanligt var Svea bra inledningsvis då orken var bra och redan i den första matchminuten slog Petter Wåhlén in 1-0. Harpunerna Jens Lundström och Mårten Forsell såg till att det stod 3-0 efter sex minuter. Vi har sagt det förut, inget lag ställer om snabbare från försvar till anfall än Svea. Det är heller ingen hemlighet att Studion tycker det är roligare med mycket folk framåt än bakåt. Det är naturligt men hemjobbet måste dock tas. Efter 4-0 i paus defilerade ett spelsuget Svea i andra halvlek och efter en kvart bröts matchen p g a TÖ. Kristian Jältsäter gjorde Studions mål och det blev dagens vackraste om det är någon tröst. Jältsäter drog 3-4 man innan bollen förpassades upp i krysset. Lundström gjorde fyra och både Forsell och Thomas Svensson satte två var. Kom igen, Studion.
MATCHENS LIRARE: THOMAS SVENSSON, SVEA

Sponsorworld - AGO Reklam  4-1
S:
Johan Pellas 2, David Nordbeck, Mattias Ringwald. A: Per Apelgren

Sponsorworld gjorde nog en av sina bästa matcher i deras reklamseriehistoria när man besegrade AGO Reklam i det underbara höstvädret. SW var mycket bra de första tio minuterna och endast storspel från Harry Orava höll AGO kvar i matchen. Harry gjorde bl a två jätteparader efter frilägen. Sedan kom AGO in i matchen och jämnade ut spelet. Man började skapa chanser och mot slutet hade man en jättechans som dock gick precis utanför. Innan halvtidspaus så skarvade Per Apelgren in en hörna och man gick till vila med en 1-0 ledning. Sw fick nya krafter i andra och efter ett par fina lägen kunde till sist David Nordbeck kvittera. Matchen stod sedan och vägde men med tio minuter kvar kom spiken i kistan. Johan Pellas tog ner bollen på bröstet precis utanför straffområdet och avslutade med ett skott i nättaket. Sw fick vind i seglen medan AGO kroknade och minuten senare kunde Nordbeck genialiskt spela fram Mattias Ringwald till 3-1. Av bara farten kom slutresultatet 4-1.
MATCHENS LIRARE: HARRY ORAVA, AGO REKLAM

Brindfors - BOW Reklam  1-2
Br:
Håkan Nylin. BOW: Peter Kisfaludy, Thomas Nyström.

BOW Reklam lämnade jumboplatsen när man överraskande besegrade serieledarna Brindfors efter en spännande thriller. Brindfors hade många gubbar borta men spelare från "B-uppställningen" klev då fram och spelade bra fotboll. I den sjätte minuten så presenterade sig årsdebutanten Anders Liljeblad med att slå en härlig crossboll till Håkan Nylin, som i sin tur nickade in 1-0. Liljeblad såg överraskande vältränad ut och minuterna senare var han nära att öka Brindfors ledning men distansskottet tog i burgaveln uppe vid krysset. Liljeblad lämnade tyvärr centercourten i början på andra när han var tvungen att åka ut till Arlanda för att flyga. BOW tog efter hand över händelserna, man missade bl a ett öppet läge och hade en boll i stolpen. I början på andra var BOW riktigt på gång, Lars Axelsson räddade på mållinjen och Erik Karlsson gjorde en kanonräddning. Brindfors kontrade och hade ett jätteläge till mål men Henrik Strömblad var alert. Sedan var det BOW:s tur att kontra och Peter Kisfaludy kunde kvittera. BOW fick då glädjeyra och av bara farten kunde matchens bästa spelare, Thomas Nyström, även göra 2-1. David Nildén gjorde en pigg debut i BOW Reklam. Sista tio gav Brindfors allt för att kvittera och BOW knäade betänkligt. Fler mål blev det inte i matchen trots bud från bägge håll. Brindfors måste nu bryta sin onda cirkel.
MATCHENS LIRARE: ANDERS LILJEBLAD, BRINDFORS

Spoon SC - Eurosport 2-2
S:
Olle Källström 2. E: Niklas Sandberg, självmål.

Spoon SC och Eurosport bjöd på en mycket underhållande match i högt tempo. Efter matchen var nog samtliga spelares tröjor svettiga. Spoon var det bättre laget i första halvlek då de hade bl a tre skott i virket och så gjorde Mikael Olsson några idioträddningar som vanligt. Vad var då naturligare än att Eurosport gjorde 1-0 på ett mycket snyggt självmål där backen elegant lobbade in bollen från långt håll. Med fem kvar av första så gjorde Niklas Sandberg även 2-0 för Eurosport. Rättvist kunde Olle Källström reducera innan paus. I andra så böljade spelet fram och tillbaka där till slut Olle Källström kvitterade med tio kvar. Båda lagen gick för seger och med fem kvar hade Eurosport en i ribban. Matchens sista chans hade Albin Wiberg men nickskarven strök stolpen i slutsekunderna. Det blev delad pott.
MATCHENS LIRARE: OLLE KÄLLSTRÖM, SPOON SC

Annons & Reklambyrån - Text & Rubrik 3-3
A:
Arne Fors, Johan Lidberg, Erik Johannisson. T: Patrik Raune, David Schwieler, Tor Sundberg.

Text & Rubrik och Annons & Reklambyrån bjöd på en av de spelmässigt bästa matcherna så här långt i serien. Det var mycket bra passningsspel från bägge sidor. De båda lagen rörde sig bra i ett högt tempo och det var en härlig stämning på planen. Ingen frispark blåstes i första halvlek. A & R hade 4-5 hörnor och 4-5 fina distansskott på mål. Skotten gick dock mitt på duktige Ludvig Grimlund. Mathias Taubermans var nog det hårdaste i årets serie. I den trettonde matchminuten kom halvlekens enda mål när ett långt inkast nådde Patrik Raune som gick upp, hängde kvar och sköt in 1-0 med skallen i närmsta krysset. Ett mycket vackert mål. Andra halvlek var lika bra och Arne Fors kunde kvittera med nio kvar. Ett tag trodde man det skulle sluta 1-1 men matchens sista fem minuter blev mycket dramatiska och sevärda. Först gjorde formstarka Johan Lidberg snyggt 1-2 och nu var A & R i serieledning. T & R fick nu jaga och det gjorde man förtjänstfullt eftersom David Schwielers långskott ändrade riktning och gick in vid stolpen. När dessutom Tor Sundbergs skott gick in via två försvarare och stolpen hade T & R riktigt flyt. Nu var T & R i serieledning. Man toppade serien i bara några sekunder för med två kvar kunde Erik Johannisson fastställa slutresultatet 3-3. Det gjordes alltså 5 mål på fyra minuter! 3-3 var ett bra resultat. Nu är det MarknadsTaktik som är serieledare.
MATCHENS LIRARE: MATHIAS TAUBERMAN, ANNONS & REKLAMBYRÅN