Serie A 10:e omgången 2001

Text & Rubrik - Svea  7-2
T:
Niklas Anbratt 3, Claes Looft 2, Tor Sundberg 2. S: Mårten Forsell, Jens Lundström

Text & Rubrik blev första lag att bli klara för slutspel och då skall ni veta att endast en omgång återstår. Detta tyder på att det aldrig någonsin varit så jämnt som i år, kul! T & R gjorde en helgjuten insats med bra målvakt, ett kompakt kämpande (och välspelande) försvar och en nästan ofattbar utdelning framåt. Det var annars ett piggt Svea som inledde bäst och redan efter 40 sekunder hade Mårten Forsell lättat upp den i nättaket. Förspelet till målet är värt att notera. Christer Persson sköt i stolpen, i huvudet på målvakten och i stolpen igen innan Forsell satte dit den. T & R hade flyt i den sjunde minuten då 0-1 förvandlades till 2-1 efter två fina mål av Claes Looft. Tor Sundberg blev dessutom fint framspelad till 3-1, vilket blev halvtidsresultatet. I början av andra klev nästa doldis fram, Niklas Anbratt, och han gjorde två snabba vilket betydde hela 5-1. Det var givetvis för stora siffror med tanke på matchbilden. Båda lagen kämpande in i det sista och slutresultatet skrevs 7-2. Kan T & R bevara denna form blir de livsfarliga i slutspelet. De dubbla mästarna är ju även kvar i cupen. Vad månde bliva? För Svea gäller det att undvika nedflyttning i sista omgången. Vi hoppas på att de fixar det.
MATCHENS LIRARE: NIKLAS ANBRATT, TEXT & RUBRIK

BOW Reklam - MarknadsTaktik  1-1
B:
David Nildén. M: Pelle Ericsson.

Liket lever! BOW Reklam är alla serieledares skräck. Idag puttade man ner ytterligare ett lag från tronen. Man vann inte utan det blev delad pott med mersmak mot MarknadsTaktik. Båda lagen spelade likartat. Man tog hem laget och vårdade bollen när man fick den. Bägge var i behov av poäng så det blev lite nervöst. Pelle Ericsson gav MT ledningen efter nio minuter när han nickade in sitt andra nickmål på 15 år. Efter en kvart tog Stefan Söderström tag i bollen, gjorde ett ryck mot mål och spelade fram Michel Rydberg. Miche sköt och på returen var David Nildén framme och stötte in 1-1 med högern. Sista 25 minuterna blev ett ställningskirg. BOW var klart närmast segern. Peter Kisfaludy hade ett skott i stolpen och Nildén gjorde en sagolik nedtagning men skottet tog i burgaveln. Freddy Hägglund var nära att göra mål på en kontring från MT. Matchen avslutades med att planens bästa spelare, Stefan Söderström, pricksköt i ribban. Gubbarna i båda lagen kämpade berömvärt och var nog lite nöjda med ett kryss till sist. BOW gick på nytt över nedre strecket.
MATCHENS LIRARE: STEFAN SÖDERSTRÖM, BOW REKLAM

Annons & Reklambyrån - Spoon SC 4-2
A:
Johan Lidberg 2, Erik Johannisson, Rickard Westerberg. S: Peter Krokstrand, Anders Wadin

Matchen mellan Annons & Reklambyrån och Spoon SC drog igång i ett virvlande tempo där båda lagen skapade målchanser på löpande band. Vassast var Spoon och det var också de som tog ledningen efter att Richard Hagenstam genialiskt frispelat en för dagen mycket pigg Peter Krokstrand. Han tog emot bollen och rullade in den i öppet mål. Spoon kom lite av sig efter en kvart när Erik Johannisson gjorde en soloraid och avslutade med att rulla in 1-1. Av bara farten kunde Johan Lidberg även göra 2-1 med minuten kvar av första. Att gå till paus med en ledning skall A & R vara mycket belåtna över. Gubbarna i A & R har blivit lite fetare, långsammare och fått sämre kondition under de senaste åren vilket medfört att de äntligen fått in det rätta Reklamseriestuket. Ja, då har det gått bättre resultatmässigt. Gubbarna spelar efter sina resurser och blir nog livsfarliga i ett eventuellt slutspel. Man är så gott som klara. I andra spelade A & R äckligt disciplinerat. Spoon som även i andra startade mycket starkt hade inte marginalerna på sin sida. Efter det att målvakten i A& R, Peter Carlsson, gjort en prakträddning efter ett par sekunder hade Spoon hela tre ribbor i samma anfall. Rekord! Vad trodde ni hände på den efterföljande kontringen? Jo, doldisen Rickard Westerberg rullade in 3-1. Spoon gav inte upp och med tio kvar kunde Anders Wadin påpassligt reducera men när Johan "Bigge" Lidberg tryckte upp 4-2 i krysset med två kvar var det spiken. Kom igen, Spoon. Ni är värda slutspel.
MATCHENS LIRARE: PETER KROKSTRAND, SPOON SC

AGO Reklam - Brindfors 7-2
A:
Mattias Samuelsson 2, Per Apelgren 2, Magnus Laurin, Peter LaTerra, Per Jonsén. B: Andreas Göthe, Anders Knutsson

AGO Reklam svarade för en helgjuten insats. Under första kvarten spelade man smart, rörligt och framför allt effektivt. Man gick fram till en osannolik 5-0 ledning och radade upp fem olika målskyttar. Vårens överraskningslag, Brindfors, ledde ju som bekant serien länge och inför dagens match låg man tvåa. Men i och med dagens debacle samt fyra raka förluster dalar man i den rekordjämna tabellen. Kom igen gubbar, reklamserien behöver er i slutspel. För AGO ljusnade det avsevärt och denna vinst var ett måste för fortsatt spel i höst. Det blir en spännande sista omgång. Mattias Samuelsson och Per Apelgren gjorde två mål var och matchen slöt till sist 7-2. Marcus Berg såg piggare ut än på länge.
MATCHENS LIRARE: MARCUS BERG, AGO REKLAM

Sponsorworld - Eurosport  3-3
S:
Johan Pellas 2, David Nordbeck. E: Torbjörn Sahlin, Jan Möller, Niclas Sandberg

Matchen mellan Eurosport och Sponsorworld blev en tät, spännande och trevlig historia i det underbara höstvädret. Redan från första sekunden märkte man att matchen gällde mycket och poängen var viktiga kring de båda strecken. Vi fick även se många vackra mål. Efter åtta minuter dundrar Torbjörn Sahlin in 1-0 efter ett mäktigt vänsterskott. Sw ville inte vara sämre så David Nordbeck spelar fram Johan Pellas som nickar in kvitteringen. Sedan har båda lagen var sin praktchans innan Jan Möller kämpar in 2-1 för Eurosport som också blir halvtidsresultatet. Redan efter en minut av andra så slår Johan Fröberg en lyra som Niclas Sandberg på helvolley dundrar in. I detta läge av matchen såg Eurosport ut som ett vinnarlag efter ett bra spel, en säker målvakt, härligt go i gänget och en 3-1 ledning med kvarten kvar. Sw visar då sin klass och ger inte upp. Pellas står vid hörnflaggan, slår in bollen till Nordbeck som på helvolley skjuter i ribbans underkant, ner i marken och upp i nättaket. Vilken strut!! Minuterna senare har Sw tur när en frispark går som en flipperkula innanför straffområdet och till sist studsar in via Pellas ben. Helt plötsligt står det 3-3 och det är tio kvar. Sponsorworld är nu inne i ett vinnarstim och radar upp tre kanonchanser och har vittring på en fullpoängare. Man kommer av sig lite när Eurosport har ett gyllene läge. Sista minuterna jagar båda lagen ett segermål och kämpar så att tröjorna blir blöta. Något mer mål blev det inte och båda lagen var lite nöjda eftersom de inför sista omgången ligger på rätt sida om sina streck. Det blir dock en rysaravslutning.
MATCHENS LIRARE: ÅKE JOHANSSON, EUROSPORT