Serie A 11:e omgången 2001

Studion - Sponsorworld  1-10
St:
Roger Jonsson. Sp: Johan Pellas 5, Johan Wilny 3, Mattias Ringwald 2

Sponsorworld har något magiskt över sig. Vid två tillfällen under säsongen har man fått något som kan liknas vid en Lidnersk knäpp. Dels i vårpremiären mot dubbla mästarna och de nuvarande serieledarna Text & Rubrik där man vann med hela 8-1 och dels när man slog tillbaka BOW Reklam i höstpremiären med 6-1. Nu hände det igen. Studion centrade och efter sju sekunder gjorde Johan Pellas 1-0, otroligt. Med den starten i ryggen spelade Sponsorworlds gubbar med het vilja som i trans. Pellas sköt i stolpens insida innan Mattias Ringwald gjorde 2-0. Bollinnehavet var under den första halvleken 50-50 men Sw hade full utdelning och satte nästan allt. Johan Wilny gjorde 3-0 innan halvleken avslutades med att Pellas svarade för både 4-0 och 5-0. Studion var helt mållösa. När sedan den andra halvleken inleddes med att Pellas gjorde 6-0 efter 20 sekunder förstod man att gud var med Sponsorworld. Roger Jonsson reducerade till 1-9 när han gjorde årets första mål på annars helt osannolikt duktige Bo Gripewall i Sw's mål. Wilny var dock snäppet värre för han gjorde sitt första, andra och tredje mål för säsongen. Däremellan gjorde Pellas sitt femte (sammanlagt 19 under säsongen, starkt) och Ringwald sitt andra och med tre minuter kvar bröts matchen p g a T.Ö. Att det skulle sluta 10-1 i en helt avgörande match om vilket lag som skulle hänga kvar måste gett minst 1000 mot 1 i odds. Sponsorworld har nu vind i seglet och kan se fram emot en het cupsemifinal senare i nästa vecka. Studion har en mikroskopisk chans att slippa nedflyttning men då måste BOW Reklam förlora med 10-0 i sista omgången.
MATCHENS LIRARE: BO GRIPEWALL, SPONSORWORLD

MarknadsTaktik - Brindfors  3-1
M:
Jonas Boström 3. B: Erik Höglund

Matchen mellan MarknadsTaktik och Brindfors var en match i Reklamseriens smak. Det var bra stämning på planen mellan spelarna, det var spännande och det var bra spel. Båda lagen inledde piggt och hade chanser till ett ledningsmål. Det var MT som fick det när Jonas Boström sköt ett närskott mellan benen på målvakten. Anders Gravin sköt sedan ett skott från 20 meter med utsidan av foten men bollen gick i kryssribban och ut. Brindfors spelade mycket bra sista tio av första halvlek och det var endast storspel från Mats Sohlbergs sida och lite änglavakt som hindrade bollen från att gå in. Brindfors ångade på även i inledningen av andra med Peter Göthe, Anders Knutsson och Erik Karlsson som pådrivare. Den sistnämnde hade ett skott som räddades på mållinjen. I anfallet efter kontrade Jonas Boström där han ryckte loss på kanten och avslutade med en stenhård tåpaj i krysset vilket betydde 2-0 för ett stabilt MarknadsTaktik. Med sju kvar reducerade Erik Höglund till 1-2 och Brindfors satsade då allt framåt. Planens bäste spelare, Jonas Boström, tog sedan emot bollen felvänd, vände runt med en back i ryggen och stark som en oxe avslutade han med att punktera matchen med sitt 3-1 mål. För MT blir det en spännande avslutning på säsongen med en semifinal i cupen och ett slutspel. Brindfors kan bara hoppas på resultatet i de två avslutande matcherna. Erik Karlsson visade härlig känsla idag.
MATCHENS LIRARE: ERIK KARLSSON, BRINDFORS

BOW Reklam - Annons & Reklambyrån  3-5
B:
David Nildén, Bengt Wicksell, Olle Jeansson. A: Rickard Westerberg 2, Erik Johannisson 2, Mathias Tauberman.

Annons & Reklambyrån gick upp i serieledning (en match mer spelad) och BOW Reklam hängde kvar i Serie A. Det betydde att alla var nöjda efter matchen. A & R gick fram till 4-0 i paus. Man slog av på takten samtidigt som BOW ryckte upp sig och det slutade till sist 5-3. Rickard Westerberg och Erik Johannisson gjorde två var medan Mathias Tauberman satte ett. Pigge David Nildén, Bengt Wicksell och Olle Jeansson svarade för ett mål vardera. Jeansson vann därmed BOW:s interna skytteliga på fem mål, ett före Michael Eklund som hade ett jätteläge i dagens match. Det är det som har varit BOW:s svaghet i år, målskyttet. Man är dock framme i cupsemifinal på onsdag, lycka till!. A & R ser fram emot sitt andra slutspel i karriären.
MATCHENS LIRARE: DAVID NILDÉN, BOW REKLAM

Text & Rubrik - Spoon SC  4-10
T: Tor Sundberg 2, Jonas Persson, Björn Westberg. S: Richard Hagenstam 3, Pelle Bäckman 3, Jacob Andersson, Peter Andersson, Peter Krokstrand, Per Olsson.

Spoon SC besegrade och tog ifrån Text & Rubrik deras serieledning och samtidigt placerade man sig på en fin tredjeplats. Spoon gjorde sin kanske absolut bästa match i år, i alla fall offensivt. Första kvarten var man överlägsna sina motståndare och Richard Hagenstam gjorde 1-0. Sedan hade man en stolpträff innan backkämpen och friskusen med den härliga viljan, Jacob Andersson, gjorde 2-0. Sista fem minuterna vaknade T & R till liv och på två minuter både reducerade och kvitterade man efter mål av Jonas Persson och Tor Sundberg (vilken kanon). Spoon räddades av gong-gongen till halvtidsvilan då T & R hade ytterligare två kanonlägen till ledningsmål. Spoons taggade gubbar samlade dock kraft i pausen och kom igen med bravur. På tio minuter gick man från 2-2 till 5-2 och nu hade man ett målflyt som tidigare saknats i höst. T & R gav inte upp och när det var sju minuter kvar var det fortfarande match. Det stod 6-4 och T & R jagade reducering men när 7-4 kom så var saken klar. Det blev 10-4 med sju sekunder kvar vilket var för stora siffror. Spoon presenterade sex olika målskyttar där Per Olssons klacktunnel var snyggast. Richard Hagenstam och Pelle Bäckman gjorde tre var.
MATCHENS LIRARE: ALBIN WIBERG, SPOON SC

Eurosport - Svea  8-1
E
: Niclas Sandberg 3, Torbjörn Sahlin 2, Lennart Claesson 2, Åke Johansson. S: Petter Wåhlén.

Nu blir Eurosport livsfarliga i slutspelet. Man har kanske serien bästa målvakt i Mikael Olsson. Sedan har man en defensivklippa i Johan Fröberg samt en anfallstrio med klös i form av Torbjörn Sahlin, Lennart Claesson och årsdebutanten Niclas Sandberg. Övriga gubbar med glödheta Åke Johansson i spetsen är perfekta lagspelare med rätt inställning. Idag hade man kniven på strupen mot Svea och så går man ut och kör över dom med hela 8-1, som dock var alldeles för stora siffror. De första 10-12 minuterna var jämna med ett litet chansövertag från Sveas sida. Sedan gjorde Niclas Sandberg ett av årets snyggaste mål i reklamserien när han drog två man, fintade ned målvakten och chippade in 1-0. I rena glädjeruset gjorde Sandberg även 2-0 varpå Torbjörn "TB" Sahlin gjorde psykologiska 3-0 med 15 sekunder kvar av första halvlek. Andra halvlek blev en ren uppvisning från Eurosports sida där Sandberg inledde med att ur friläge ytterligare en gång chippa in ett mål över 2 meter långe men dock duktiga Magnus Wihlborg i Sveas mål. "TB" och Claesson blev tvåmålsskyttar. Petter Wåhlén gjorde Sveas tröstmål men dom hade mängder av chanser idag. Kom igen nästa år Svea.
MATCHENS LIRARE: NICLAS SANDBERG, EUROSPORT