Slutspel 2001 - FINAL

Spoon SC - Stromberg Media Group  3-2
Sp: Richard Hagenstam, Per Olsson, Olle Källström. St: Marcus Rehnberg, Niklas Karlsson.

Spoon SC blev det 19:e laget att skriva in sig som mästare i reklamseriens historia, grattis! Att nå Ervacos 12 inteckningar är nog omöjligt. De lag som spelar nu som eventuellt har chansen är BOW Reklam (fd Lidman & Wicksell) 4, Text & Rubrik 3 och Fältman & Malmén 2 inteckningar. Men nu till dagens stenhårda drabbning. Matchen mellan Spoon SC och Stromberg Media Group blev kanske inte så välspelad men oj vilken frenesi och kamp det var i matchen. Efter en jämn första kvart så öppnades målskörden med att planens bästa spelare så långt, Richard Hagenstam stötte upp bollen i nättaket efter en fin prestation. Hagenstam fick dock en smäll på foten i samband med målet och fick bryta matchen. Lyckan blev kortvarig för Spoon ty SMG kvitterade omgående när Marcus Rehnberg gjorde mål. Precis innan paus vände dock lyckan igen när lagkaptenen Per Olsson såg till att hans lag gick till halvtidsvila med ledning 2-1. I andra halvlek jagade SMG kvittering men försvaret höll bl a Erik Werner i strama tyglar och den förre Fifa-domaren Rune Larsson tillät mer än i en vanlig seriematch. Spoons kontringar var livsfarliga och med sju minuter kvar kunde den snabbe kämpen Olle Källström ge sitt lag ledningen med ett förlösande 3-1 mål. I detta läge så Spoon SC ut som mästare och man missade t o m ett friläge. Laget rullade bollen runt i laget och minuterna tickade iväg. När de kände sig som säkrast slarvade man och med minuten kvar kunde Niklas Karlsson helt plötsligt reducera och de allra sista skälvande sekunderna blev otroligt spännande men Spoon höll undan. Ett underbart fotbollsår var till ända.
MATCHENS LIRARE: PEDER EDVINSSON, SPOON SC

Match om 3:e pris

Text & Rubrik - MarknadsTaktik  2-1
T
: Niklas Anbratt 2. M: Mikael Örnliden.

Matchen mellan de trevliga lagen Text & Rubrik och MarknadsTaktik blev en öppen och välspelad historia och inte alls så avslagen som matcher mellan två "förlorare" brukar vara. Båda lagen var stolta och ville avsluta säsongen med en seger. Redan efter fem minuter kastade Pelle Ericsson ett långt inkast som pigge Mikael Örnliden nickade in. Ledningen varade bara i två minuter då Niklas Anbratt kvitterade. 1-1 stod sig sedan halvleken ut och en lång bit in på slutperioden. Med minuten kvar kunde Anbratt göra sitt andra mål och 2-1 blev också slutresultatet. Tack för i år och välkomna tillbaka till ett nytt spännande fotbollsår 2002.
MATCHENS LIRARE: NIKLAS ANBRATT, TEXT & RUBRIK