Slutspel 2001 - Kvartsfinaler

Text & Rubrik - Eurosport  4-1
T
: Björn Westberg, Ludvig Grimlund, David Schwieler, Tor Sundberg. E: Torbjörn Sahlin.

Det blev regerande mästarna Text & Rubriks rutin och vana att spela spännande slutspelsmatcher som fällde avgörandet mot det positiva överraskningslaget Eurosport. Det var annars utmanarna Eurosport som började helt respektlöst och redan efter 30 sekunder hade harpunen Lennart Claesson skjutit klockrent i stolpen. I anfallet efter räddade Christian Carlsson ett friläge från Claesson och samme Claesson sköt även tätt utanför från ett fint läge och då hade matchuret ännu inte visat fyra minuter. Vilken start från Eurosports sida. När T & R skaffade sig sitt första anfall i femte minuten kom ett klassiskt T & R mål. Ludvig Grimlund vräkte sig fram i mitten av banan och serverade Tor Sundberg bollen vid kortlinjen och ytterligare ett pass senare låg bollen framför fötterna på Björn Westberg, som i sin tur bredsidade in bollen i öppet mål, mycket vackert. Eurosport kom av sig och i den elfte minuten slog Tor Sundberg en perfekt hörna till Ludvig Grimlund som behärskat hängde kvar och nickade in 2-0 vid bortre stolpen. Här hade Eurosport spelat lysande i en halv halvlek samt skapat flertalet målchanser och T & R hade inte fått igång sitt vanliga rull och ändå står det 2-0 till de gula. Halvlekens sista chans hade sedan Eurosport när Johan Fröblom nickade från nära håll men Carlsson gör ännu en kanonräddning. T & R skulle vara glada för en 2-0 ledning och redan efter två minuter av andra halvlek gjorde dom 3-0 efter ett mönsteranfall. Ludvig Grimlund och Westberg lirade fram David Schwieler som vräkte sig fram och stötte in bollen i mål. Närmaste kvarten blev fridfull och spänningen försvann. T & R spelade lugnt och metodiskt och hade kontroll på matchen. Med fem minuter kvar blev det dock lite liv i luckan igen när Torbjörn Sahlin reducerar efter en kanon. Eurosport fick då blodad tand och skapade tre fina chanser på kort tid men Carlsson vägrade vittja nätet och i slutsekunderna fastställde duktige Tor Sundberg slutresultatet till 4-1. För T & R fortsätter säsongen medan Eurosport får slicka såren och komma igen.
MATCHENS LIRARE: CHRISTIAN KARLSSON, TEXT & RUBRIK

Spoon SC - AGO Reklam  4-2
S
: Richard Hagenstam 2, Pelle Bäckman, Jonas Claeson. A: Mattias Samuelsson 2.

Spoon SC gjorde en helgjuten insats där alla gubbar slet till sista svettdroppen samtidigt som man var riktigt taggade de första tio minuterna och fick också utdelning. Det var det som avgjorde matchen mot ett trögstartat AGO Reklam. Redan efter 40 sekunder hade Spoon ett friläge som resulterade i en hörna. Den slår Richard Hagenstam på en försvarare och upp i nättaket, 1-0. Minuten senare hade man ytterligare ett friläge som missades innan Richard Hagenstam behärskat placerade in 2-0 i burgaveln i den sjätte minuten. AGO var tagna på sängkanten. I den tionde minuten kom Olle Källström fri från halva plan men målvakten räddade och i detta läge av matchen såg Spoon verkligen ut som ett vinnarlag. AGO bytte sedan in Michel Gordin och då fick laget plötsligt två nya dimensioner i sitt spel. Man höll i bollen och flyttade fram folk och efter en kvart gjorde den pigge gotlänningen Mattias Samuelsson 1-2 på ett direktskott efter hörna. Nu var verkligen AGO på gång och i anfallet efter hade Magnus Laurin en fin nick precis över och tänk vad matchbilden kan svänga i reklamserien. Men det svängde igen och efter en hörna i slutsekunderna av första halvlek hamnade bollen hos Spoons Pelle Bäckman som lät sin vänsterslägga tala. Bollen satt som fastnitad i bortre burgaveln och Spoon fick där ett verkligt psykologiskt mål. AGO hade dock kommit in i en bra matchpuls och tog hand om taktpinnen direkt i andra halvlek. Nu fick Peder Edvinsson göra allt för att freda sitt mål och AGO flyttade fram mer folk men öppnade sig då givetvis för kontringar. Efter ett tre-mot-två läge efter åtta minuters spel gjorde Spoon ett mycket vackert kontringsmål. Hagenstam och Gustave Gaudras spelade triangelspel och framför mål dök Jonas Claesson upp och satte dit 4-1, vilken strut. AGO hade hög moral och med tre minuter kvar gjorde Samuelsson sitt andra mål. Därefter hade AGO tre fina lägen för ytterligare reducering och ett 3-4 mål i detta läge hade gjort sista minuten högintressant men Spoon gick till final efter en 4-2 seger, grattis! För AGO gäller det att slicka såren och hitta tillbaka till sitt vägvinnande spel till nästa år, som gjort att dom varit ett av dom dominerande lagen i serien de senaste åren.
MATCHENS LIRARE: RICHARD HAGENSTAM, SPOON SC

Stromberg Media Group - Annons & Reklambyrån  7-1
S: Erik Werner 5, Jonas Melin, Roy Henriksson. A: Rickard Westerberg.

En bomb slog ned på centercourten när seriesegrarna i Serie A, Annons & Reklambyrån blev utspelat av Stromberg Media Group. SMG spelade strålande och man anföll hela tiden med fyra man och ändå hade man en säker täckning bakåt. Efter sex minuter vände planens kung Erik Werner bort en motståndare och bredsidade retfullt enkelt in 1-0. Minuterna senare gick Jonas Melins passning förbi samtliga spelare och in i gaveln väldigt billigt. När sedan Werner satte upp 3-0 i krysset efter dussinet minuter kändes det som om matchen var över. Ett trögt, orörligt och viljelöst(!) A & R var bara en mycket blek kopia av sig själva. Rickard Westerberg reducerade innan Werner fastställde halvtidsresultatet till 4-1. A & R repade lite mod i pausen och försökte bjuda till och man hade bud på reducering men i den åttonde matchminuten avgjordes det hela. Första missade A & R ett friläge därefter satte SMG dit två snabba kassar till och i stället för 4-2 blev det 6-1, ridå. Matchen slutade till sist 7-1. Erik Werner gjorde fem mål men dagens kämpe hittades i Roger "Slangen" Bergman. Myten lever vidare etta åker ut mot åttan tre gången av fyra. Kom igen Tauberman & co.
MATCHENS LIRARE: ROGER BERGMAN, STROMBERG MEDIA GROUP

MarknadsTaktik - Fältman & Malmén  3-2
M
: Pelle Ericsson, Jonas Boström, självmål. F: Andreas Krantz 2.

Femton grader varmt och brittsommar. Ja då är det roligt att spela ett slutspel i reklamserien. I dagens match mellan MarknadsTaktik och Fältman & Malmén var det endast tillfälligheter som avgjorde vilket lag som skulle gå till semifinal. MT började bäst och redan efter fyra minuter kunde Pelle Ericsson göra 1-0 med högern. Minuterna senare väggspelar sig Putte Ramberg och Johan Hornhammar igenom men får inte till det i skottögonblicket. I anfallet efter dundrar Mikael Örnliden bollen i stolpen och matchen var öppen och trevlig. Efter hand kom F & M in i matchen på allvar och med två minuter kvar av halvleken styrde Andreas Krantz in 1-1. Av bara farten så tryckte Krantz även in ledningsmålet med 30 sekunder kvar. Vilken vändning. MT hade svårt att skapa heta chanser men Mikael Brunell hade en mörsare i stoplen innan man fick ett riktigt turmål. Brunell stressade en försvarare varpå missförstånd uppstod med målvakten och bakåtpassningen rullade retfullt in till 2-2. Sista kvarten blev händelserik och vilket lag som helst kunde vinna. Först hade F & M's Ulf Olofsson en jättechans men hans närskott gick utanför. Sedan gjorde Erik Kotschack en fin parad. Med fem minuter kvar hade F & M en dubbelchans men ena skottet räddades på mållijnen varpå bollen gick ut och nästa skott fick vikarierande målvakten, Martin Eriksson, fläka sig rejält på. När matchuret visade två minuter kvar dansade bollen på F & M's mållinje och med lite tur fick Jonas Boström tag på bollen och satte dit förlösande 3-2 till MT. Matchens absolut sista chans hade F & M. Johan Hornhammar kastade ett långt inkast till bortre stolpen och där dök Stephan Frank upp och hårt uppvaktad nickade han en meter från mållinjen över ribban, vilken chans. Sedan var matchen slut. Ett stor grattis till MarknadsTaktik. Vi välkomnar Fältman & Malmén till Serie A.
MATCHENS LIRARE: MIKAEL BRUNELL, MARKNADSTAKTIK