Slutspel 2001 - Semifinaler

Spoon SC - MarknadsTaktik  3-2
S
: Pelle Bäckman 2, Richard Hagenstam. M: Mikael Brunell, Kaj Holmquist.

I den första semifinalen hade Spoon SC 15 matchklara och tända gubbar på plats samt en sportchef + åskådare. Sådant är kul. Man satte också högsta fart direkt och endast en storspelande Mats Sohlberg höll MarknadsTaktik kvar i matchen. Ingen kunde dock hindra Pelle Bäckman från att göra 1-0 efter fint förarbete av Marcus Hallberg. I slutminuterna av första halvlek kunde Mikael Brunell lite överraskande kvittera. Vändningen var sedan total när Kaj Holmquist slog en frispark i mål efter två minuter av andra halvlek och helt plötsligt hade MT vänt på steken. Resten av matchen blev ett ställningskrig och det såg ut som om MT skulle kunna hålla undan. Med fem minuter kvar kunde dagens hjälte, Pelle Bäckman, skjuta upp kvitteringen i krysset. Nu väntade straffdrama trodde vi nog lite till mans. Men stor dramatik inträffade de sista fyra minuterna. Richard Hagenstam gjorde 3-2 för Spoon och nu var det helt plötsligt MT som fick jaga och blev stressade. Sista chansen hade Mikael Örnliden men det perfekta skottet invid stolpen räddades av Peder Edvinsson, som likt stålmannen kom flygande genom luften. Spoon SC var klara för sin första final. Sedan tidigare har man en cupvinst.
MATCHENS LIRARE: PELLE BÄCKMAN, SPOON SC

Stromberg Media Group - Text & Rubrik  5-0
S
: Erik Werner 2, Niklas Karlsson 2, Roy Henriksson.

Ett av de mest överraskande slutspelsresultaten i reklamseriens historia fick samtliga närvarande på Hjorthagens IP bevittna när tvåan i Premier League, Stromberg Media Group, formligen körde över de dubbla mästarna Text & Rubrik. Redan när matchen startade såg man att det inte var det gamla vanlig trycket i gubbarna i T&R. Samtidigt spelade SMG en stor fotboll med härföraren Erik Werner i spetsen. Det var bara en tidsfråga innan första målet skulle komma men det dröjde fram till det var fem minuter kvar till halvtid. Då kom 1-0 när Erik Werners skott tog på en försvarare och in i mål. Av bara farten kom 2-0 när Niklas Karlsson pricksköt i krysset. Inte nog med det. Med åtta sekunder kvar så slog skyttekungen Roy Henriksson till och 3-0 var ett faktum. Vilken halvlek av SMG. De regerande mästarna försökte i början av andra halvlek och man skönjde en viss uppryckning. Peo Byrén höll dock tätt och när Werner gjorde 4-0 med fem minuter kvar var det naturligtvis kört. Karlsson gjorde även han sitt andra mål innan matchen var till ända. Vad var oddset på 5-0 till SMG innan matchen?
MATCHENS LIRARE: ERIK WERNER, STROMBERG MEDIA GROUP