Text & Rubrik - Mediaedge CIA  6-3
T:
Tor Sundberg 2, Patrik Raune 2, Björn Westberg, Alexander Rauscher. M. Johan Högfeldt 2, Emil Andreasson.

Första paret ut i årets cupspel var Text & Rubrik och Mediaedge CIA. De gamla mästarna fick slita ont till en början och CIA överraskade med ett stabilt spel. Emil Andreasson gjorde 1-0 till CIA efter fem minuter. T & R gjorde sedan två snabba mål genom Björn Westberg och Alexander Rauscher. Då trodde vi nog att T & R skulle rycka men icke sa Nicke för efter en kvart kvitterade CIA genom snabbe Johan Högfeldt. I slutminuterna kunde dock Tor Sundberg göra 3-2 och i början av andra smällde Patrik Raune in 4-2 med skallen. I mitten på halvleken hade CIA en jättechans till reducering 3-4 men i stället kontrade Sundberg in 5-2. Ridå! Matchen slöt sedan 6-3.
MATCHENS LIRARE: PATRIK RAUNE, TEXT & RUBRIK

Svenska Dagbladet - Kanal 5  1-6
S:
Erik Hamberg. K. Daniel Wallmark 2, Johan Fernstedt 2, Pontus Gårdinger, Daniel Lundin.

Kanal 5 gjorde en kanonmatch och besegrade Svenska Dagbladet med hela 6-1. Siffrorna är klart missvisande men att Kanal 5 skulle vinna var det inget snack om. Femman fick en kanonstart när Daniel Wallmark gjorde 1-0 redan efter 15 sekunder. Efter tio minuter kvitterade Erik Hamberg till 1-1. Men Svenskans lycka blev kortvarig för minuterna efter gjorde Wallmark sitt andra mål. Johan Westman var mycket bra som playmaker i Kanal 5. Bäst på plan var dock Svenskans Claes Andberg. I andra halvlek var det mest ställningskrig. Pontus Karlsson var mycket nära nätkänning men nicken gick inte in. Istället för 2-2 kontrade Femman in 3-1 genom Johan Fernstedt. Svenskan gav inte upp och i detta läge på matchen var Femmans målvakt Kalle Forsbeck fenomenal. När så 4-1 kom genom Pontus Gårdinger var loppet kört och det hela slutade 6-1.
MATCHENS LIRARE: KALLE FORSBECK, KANAL 5

Hill & Knowlton - Brindfors  0-8
Peter Borsos 2, Andreas Göthe 2, Jan Schiratzki, Anders Gavin, Thony Andersson, Lars Axelsson.

Idag märktes det att skillnaden mellan Serie A och Premier League är stor. Brindfors gjorde fyra mål i varje halvlek vilket betydde 8-0. Jan Schiratzki gjorde det snyggaste. Tvåmålskyttar blev Peter Borsos och Andreas Göthe medan Anders Gavin, Thony Andersson och Lars Axelsson nätade varsin gång. Kamratgänget Hill & Knowlton kämpade in i det sista. Hans-Olof Johansson är en mycket bra fotbollspelare. Kom igen gubbar och tjejer. Vädret var strålande idag.
MATCHENS LIRARE: JAN SCHIRATZKI, BRINDFORS

Fältman & Malmén - MindShare  1-7
F:
Owe Wahlberg. M. Robert Schwartz 2, Henrik Eriksson 2, Björn Rundström 2, Anatolij Ponomarev.

MindShare avancerade lätt vidare i cupen. Laget besegrade Fältman & Malmén med klara 7-1. F & M saknade några viktiga gubbar idag men kämpade bra. Erik Kotschak var strålande inledningsvis men kroknade efter hand. Owe Wahlberg tröstmålade för F & M med ett nickmål efter fint inlägg från Sten-Ove "Putte" Ramberg. MindShare ledde med 4-1 i paus och radade upp tre tvåmålsskyttar i form av Robert Schwartz, Henrik Eriksson och Björn Rundström. MS visade dåligt omdöme genom att ta med 18-årige Rundström, som suttit på bänken i Bologna fyra gånger, i riktiga Serie A i Italien, under året. Man hade även med sig ordinarie div II-spelaren och juniorlandslagsmannen Anatolij Ponomarev, 20 år. Givetvis var dessa spelare trevliga och gick inte för fullt men det är inte roligt för något av lagen och reklamserieandan infann sig aldrig. Detta var en engångsföreteelse enligt Torbjörn Larsson och för dagen duktige målvakten Johan Alanko. Stjärnspelare finns och kommer alltid att finnas i Reklamserien men de bör ha passerat 35-års strecket.
MATCHENS LIRARE: JOHAN ALANKO, MINDSHARE

Slitz - Dagens Industri  5-4
S:
Peter De Clairac 2, Rutger Lindquist, Kim Friberg, Jack Melcher-Claesson. M. Henrik Hanser 2, Michael Kinnard, Mattis Adolfsson.

Slitz och Dagens Industri bjöd alla närvarande på Hjorthagens IP på en riktig höjdarmatch med strålande underhållning. Lagen som skulle spela matchen efter stod och följde slutet med spänning. D I mönstrade två nyförvärv. Den ena, Henrik Hanser, gjorde 1-0 direkt. Minuten senare nickade Michael Kinnard in även 2-0. Vilken rivstart. Slitz gnetade sig tillbaka i matchen och blev bättre och bättre. Pigge Peter De Clairac kunde i slutminuterna både reducera och kvittera. Matchen böljade verkligen fram och tillbaka och med fem sekunder kvar av första så nickar matchens kung, Mattis Adolfsson, in 3-2 till D I. Andra halvlek var lika bra och Rutger Lindquist vänder på en femöring och kvitterar. Resten blir ett ställningskrig där båda lagen har chans att avgöra. Målchanser saknas definitivt inte. Med fem kvar kommmer bollen rullande mot Kim Friberg som från 23 meter laddar med vänstern. Bolljäveln sitter som klistrad i bortre krysset och årets mål var ett faktum. Av bara farten kämpar Jack Melcher-Claesson in 5-3. Duktiga D I (bästa matchen på flera år) reducerar med minuten kvar, har sedan både hörna och långa inkast som det blir lite kalabalik efter men bollen vill inte in. En av årets bästa matcher slutar 5-4 till Slitz som avancerar till 8-delsfinal.
MATCHENS LIRARE: MATTIS ADOLFSSON, DAGENS INDUSTRI

Tip TV/IMG - Spoon SC  2-6
T:
Per Tellander 2. S. Patrik Mattsson 3, Pelle Bäckman, Marcus Hallberg, Richard Hagenstam.

Äntligen kunde de regerande mästarna Spoon SC ta sin första seger lagom till deras första cupmatch. Det dröjde dock tre matcher och en halvlek tills vi kunde skönja lite av fjolårets guldspel. Denna match började med att Patrik Mattson gjorde 1-0 per omgående. Gustave Gaudras var sedan nära att göra 2-0 men skottet gick över. Tip TV/IMG var med i matchen i allra högsta grad och för dagen duktige Per Tellander var verkligen het. Tellander nicklobbade in 1-1 med ryggen mot mål efter en frisparkslyra från halva plan. Bara minuten senare gör han även 2-1 efter ett långskott. I slutet av halvleken rullar bollen mållinjen och i stolpen och på mållinjen igen innan målvakten nyper den. Där var Tip TV mycket nära 3-1. Istället kvitterar Pelle Bäckman på ett långskott som letar sig igenom alla ben och in i burgaveln. Andra halvlek inleds med att Tellander skjuter ribba över direkt på avspark. Spoon slår insparken och bollen hamnar hos "Putte" Mattsson som gör 3-2. Tid 30 sekunder. Vilka tvära kast mellan hopp och förtvivlan. Tip Tv kroknar och Spoon får igång sitt rull i den härliga sommarvärmen. Marcus Hallberg och Richard Hagenstam ser till att det blir 5-2. Matchen slutar sedan 6-2 i och med att Mattsson gör sitt tredje mål.
MATCHENS LIRARE: PATRIK MATTSSON, SPOON SC

Svea - Cykelfabriken  4-1
S:
Christer Lepistu, Patrik Redenstrand, Christer Persson, Petter Wåhlén. C. Andreas Moren.

Vilken vår, Svea! Inte nog med att man toppar Serie A, man gick även vidare i cupen efter dagens seger över Cykelfabriken. Första halvlek var helt jämn mellan dessa lag, det var bara det att Svea var effektivare. I den tredje minuten gjorde Christer Lepistu påpassligt 1-0 och efter en kvart satte Patrik Redenstrand dit 2-0. I andra halvlek reducerade Andreas Moren efter mycket fint förarbete av Patrik Sandberg, som vann tre motlägg i rad. Cykelfabriken var nu på gång men Magnus Wihlborg i Sveas mål var säkerheten själv. Även Hasse Renholm i Cykelfabrikens mål var med på noterna. Vilket lag som helst kunde göra nästa mål. Med fem kvar att spela startade Svea ett mycket grannt anfall och det var Christer Persson som fick avsluta med ett skott i mål. Därmed var saken klar och Petter Wåhlén gjorde senare även 4-1. Cykelfabriken föll med flaggan i topp.
MATCHENS LIRARE: CHRISTER LEPISTU, SVEA

Elanders - Eurosport  1-4
El:
Mats Carlsson. Eu. Johan Fröblom 2, Jarno Nieminen, Torbjörn Sahlin.

Eurosport som inlett lite tungt poängmässigt i år kämpade till sig en seger mot formstarka Elanders med 4-1. Matchen blixtrade till ordentligt inledningsvis och bokförde tre virkträffar. Två av Torbjörn Sahlin (Eurosport) och en av Jannes Dahlgren (Elanders). Det blev ett mål i första halvlek och det gjordes av Jarno Nieminen. Snabbe Johan Fröblom stänkte sedan i 2-0 och nu hade Eurosport vind i seglen. Kenneth Jansson storspelade i Elanders mål men till slut gjorde Fröblom ytterligare ett mål innan Mats Carlsson reducerade. Elanders flyttade fram folk och Sahlin kontrade då in slutsiffrorna 4-1. Har det lossnat nu, Eurosport? Elanders har aldrig varit bättre än just nu.
MATCHENS LIRARE: KENNETH JANSSON, ELANDERS