Stromberg Media Group - Annons & Reklambyrån  6-2
Erik Werner 2, Roy Henriksson 2, Mikael Andersson, Niklas Karlsson. A. Fredrik Dahlström 2

Stromberg Media Group är klara för sin tredje stora final. En gång i Reklamserien (förlust) och en gång i Reklamseriecupen (förlust). Tredje gången gillt den 15:e oktober kanske? Dagens match mot Annons & Reklambyrån höll hög klass. Det var A & R som inledde piggast och skapade 2-3 fina avslut och en ribba. Med det var SMG som tog ledningen när målskytten Roy Henriksson spelade vägg med Erik Werner och avslutade med en sträckt vrist i nättaket. Fredrik Dahlström kvitterade sedan rättvist till 1-1. SMG avslutade första halvlek mycket starkt och Mikael Anderssons kanon till 2-1 blev halvtidssiffror. Samme Andersson spelade sedan genialiskt fram Werner med en långpassning från eget mål som Werner gjorde 3-1 på. Då trodde man att SMG skulle ta över helt men istället bjöd A & R på en tiominutersperiod av mästarklassfotboll. Vi räknade till fyra kanonlägen och två skott i stolpen. P-O Byrén var sagolik i SMG:s mål. Med åtta kvar kom sedan den rättvisa reduceringen till 2-3 genom Dahlström på nick. A & R anföll igen men någon minut senare avgjordes matchen då Henriksson slog in en retur till 4-2. Sista fem blev en väntan på slutsignalen och då passade SMG på att sätta två till. Matchen slöt 6-2 men var helt jämn.
MATCHENS LIRARE: P-O BYRÈN, STROMBERG MEDIA GROUP.

Text & Rubrik - Eurosport  4-2
T:
Peter Hautalahti 2, Niklas Anbratt, Björn Westberg. E. Lennart Claesson, Jarno Nieminen.

Serieledarna Text & Rubrik i den ena ringhörnan och nästjumbon men samtidigt cupdödarna Eurosport i den andra. Hur skulle det sluta? För någon vecka sedan möttes de båda i serien och då kunde T & R komma undan med blotta förskräckelsen efter mål i slutminuterna, vilket betydde 4-3. Idag inledde Eurosport disciplinerat och efter fyra minuter kunde Lennart Claesson göra mål på sin egen retur. Vilken drömstart. T & R såg lite rostiga ut men man arbetade sig in i matchen efter hand och till sist kom kvitteringen genom Niklas Anbratt. Mikael Olsson storspelade i målet när T & R virvlade omkring som mest men man kom av sig när stabile Jarno Nieminen avlossade ett lurigt och hårt markskott. Från c:a 17 meter letade sig bollen längs det daggfuktiga gruset in i den bortre burgaveln. Med 30 sekunder kvar av första tar alltså Eurosport ledningen. Målet var sedan att hålla tätt ett tag i andra för att skaka T & R, då kunde skrällen vara nära. Men serieledarna visade nu klass och redan efter 30 sekunder kunde Peter Hautalahti smälla in 2-2 nere vid högra stolpen. När sedan samme man nyttjade samma maska och gav sitt lag ledningen med 3-2 minuterna senare var vändningen ett faktum. Björn Westberg kunde även göra 4-2 i den åttonde minuten. Vi trodde nog att T & R enkelt skulle segla ifrån men Eurosport bet sig kvar i matchen och hade dessutom några fina lägen till reducering men matchen slöt 4-2. Grattis, Text & Rubrik, ni är i en stor final igen. Eurosport föll med flaggan i topp och Janne Möller har väl sällan setts piggare än denna kalla men vackra höstmorgon.
MATCHENS LIRARE: JAN MÖLLER, EUROSPORT