Premier League 1:a omgången 2002

Elanders – Aftonbladet  0-7
A:
Pontus Gustafsson 3, Robert Laul 2, Mikael Hedquist, Krister Svensson.

Aftonbladet med den nya kaptenen Pontus Ogebjer kom ut som ett helt nytt lag och spelade skjortan av Elanders. Trots att Tommy Svensson var en bra stopper, Amer Ahmed var finurlig på mittfältet och målvaktet Kenneth Jansson stred tappert fick man åka till jobbet med 0-7 i baken. Aftonbladet gick fram till 2-0 i paus och hade sin bästa period mellan den sjunde och trettonde minuten av andra då man gjorde fem mål. Pontus Gustafsson var en pigg, snabb och framför allt målfarlig nykomling. Han gjorde tre mål. Dynamitgubben Robert Laul gjorde två medan teknikern Michael Hedquist och fightern Krister Svensson svarade för ett vardera. Det här lovar gott Bladet.
MATCHENS LIRARE: PONTUS GUSTAFSSON, AFTONBLADET

Svenska Dagbladet – Dagens Industri  3-1
S:
Claes Andberg, Daniel Collin, Michael Öhrström. D: Mats Ringström

Svenska Dagbladet vann prestigematchen över Dagens Industri efter en riktig rysare. Efter en jämn första halvlek kunde planens bästa spelare, Claes Andberg, göra 1-0 med ett mäktigt skott i krysset. Andra halvlek blev lika jämn och spännande och vi trodde att Mats Ringströms kvittering i nättaket skulle vara matchens sista mål men så var inte fallet. Med fem kvar klev backen Daniel Collin fram och från ett friläge var han iskall då han chippade elegant in 2-1. DI tvingades flytta fram med mycket folk men då passade Michael Öhrström på att sätta spiken i kistan via 3-1.
MATCHENS LIRARE: DANIEL COLLIN, SVENSKA DAGBLADET

Kanal 5 – Tip TV/IMG  1-5
K:
Pontus Gårdinger. T: Johan Apel, Patrik Bauer, Nicklas Brunell, Dennis Söderhäll, Daniel Sjöberg.

Tip TV/IMG inledde året med en härlig fem-etta. Men det är ändå dagens motståndare Kanal 5 man har på näthinnan då man åker från Hjorthagen. När lagkaptenen och playmakern Kalle Forsbeck ringde och anmälde laget var han orolig att de inte hade tillräckligt med folk. Men 16 (ja, ni läste rätt) blå-vita gubbar var redo för match. Det är två och ett halvt lag och de såg ut som kalvar på grönbete. Organisationen var inte den bästa men kämpade gjorde man. En del spelare var vassa så framtiden ligger för laget. Tip TV gjorde mål redan efter 53 sekunder när Johan Apel drog in en frispark från ganska långt håll. När en minut återstod av första kom 2-0 genom Patrik Bauer. Ödmjuke Bauer tackade sin lagkompis. När 3-0 kom var saken klar. Tip TV radade upp fem olika målskyttar. Per Tellander var som vanligt en friskus men dagens offervilja visade Pontus Gårdinger när han spräckte nollan med minuten kvar av matchen. Han fläkte sig i gruset och gjorde sitt lags första mål för i år.
MATCHENS LIRARE: PONTUS GÅRDINGER, KANAL 5

Argumentor – Carat Sverige  2-1
A:
Mattias Ringwall, Carolina Crevatin. C: Peter Arnesson

Matchen mellan Manchester United (Carat Sverige) och Djurgårdens IF (Argumentor) blev en jämn och trevlig historia. Peter Arnesson gjorde 1-0 i den första halvleken och Mattias Ringwall kvitterade i den andra. Vi trodde nog att resultatet skulle stå sig matchen ut, trots att målchanserna avlöste varandra när orken tröt. Med fem sekunder kvar så slog teknikern Carolina Crevatin en hörna som via en försvarare gick in i bortre brugaveln. Vilken avslutning på matchen.
MATCHENS LIRARE: CAROLINA CREVATIN, ARGUMENTOR

Slitz – Mediaedge CIA  7-2
s
:
Rutger Lindquist 5, Klaus Bengtsson, Roberth Westlund. M: Andreas Sjöberg, Johan Högfeldt

Topplaget Slitz hade en rolig morgon båda på och utanför plan. Det var en rå men hjärtlig stämning i den 12 man starka laget. Slitz gick fram till 2-0 innan Andreas Sjöberg snyggt nicklobbade in en reducering. Innan paus hann Slitz gå från 2-1 till 4-1 efter Rutger "Rulle-Montella" Lindquist gjort sitt lags samtliga mål. I andra gjorde Lindquist även sitt femte mål. Klaus Bengtsson och Roberth Westlund gjorde var sitt medan snabbe Johan Högfeldt tröstmålade för Mediaedge CIA. Fortsättning följer.
MATCHENS LIRARE: RUTGER LINDQUIST, SLITZ

Cykelfabriken – Hill & Knowlton  3-3
C:
Johan Pettersson, Olof Hermelin, Daniel Holmström. H: Hans-Olof Johansson 3.

När de båda trevliga nykomlingarna Cykelfabriken och Hill & Knowlton möttes i den första omgången såg de ut som ett gäng kalvar på grönbete. Men ju längre matchen led blev spelet bättre och bättre. Först ut att något sånär organisera sig var H & K, anförda av stoppern och playmakern Hans-Olof Johansson. Därför kom Cykelfabrikens 1-0 mål lite oväntat. Straffen som utdömdes var i alla fall årtusendets klaraste. Kaptenen och den duktige målvakten Johan Pettersson stegade över hela planen i sin gul-blåa sverigemössa och satte dit stramaren. I anfallet efter så gjorde Olof Hermelin ett mycket vackert mål när han solo från halva plan ryckte förbi allt och alla och avslutade med att fastställa halvtidsresultatet 2-0 för Cykelfabriken. Stärkta av den fina avslutningen av första kom Cykelfabriken ut som ett vinnargäng till den andra. I mitten på halvleken blixtrade matchen till ordentligt och på fyra minuter gjordes lika många mål till publikens förtjusning. Först drev planens kung, H-O Johansson, bollen över hela planen, lirade ut på kanten, fick tillbaka den och avslutade med att prickskjuta i krysset. I anfallet efter stötte Daniel Holmström in 3-1 och då trodde man att Cykelfabriken kammat hem segern. Men på den efterföljande centringen lobbade herr Johansson in 2-3 och minuten senare lobbade Mr Johansson även 3-3 men den gången var lobben "bara" från 20 meter. Vilka baljor!! Martin Broggs hade sedan ett skott i insidan av stolpen. Där var H & K mycket nära ett ledningsmål. Även Cykelfabriken var nära ett mål mot slutet men på den indirekta frisparken stod keepern Tor Enqvist rätt placerad. Delad pott var rättvist. Trevligt.
MATCHENS LIRARE: HANS-OLOF JOHANSSON, HILL & KNOWLTON