Premier League 2:a omgången 2002

Tip TV/IMG – Argumentor  0-1
A:
Patric Persson.

Argumentor tog en ny knapp men välförtjänt tvåpoängare men man hade lite tur med marginalerna. Första halvlek var tuff och fartfylld och efter tio minuter sköt Patric Persson en patenterad stenhård tåpaj rätt upp i nättaket, vilket betydde 1-0 för Argumentor. Tip TV/IMG hade en växel till men det kändes som om de inte hade ork att använda den. Första kvarten var de mycket tafatta framåt och skapade nästan ingenting. I slutminuterna blixtrade det till och vi noterade tre jättelägen till nätkänning. Joakim Petersson gjorde några halsbrytande räddningar. Andra halvlek var mer ett ställningskrig och det var mer kamp än skönspel. Vädret var det dock inget fel på. Mot slutet av matchen tryckte Tip TV på för en kvittering men Argumentor kontrade giftigt. Tip TV hade tre ytterligare jättelägen men herr Petersson var omutlig idag. Vi minns speciellt en närskottsräddning. Duktuge Johan Apel hade dessutom en fin nick över. Matchen slutade till sist 1-0. Spännande match gubbar!
MATCHENS LIRARE: JOAKIM PETERSSON, ARGUMENTOR

Hill & Knowlton – Kanal 5  1-8
H:
Anton Lundberg. K: Daniel Wallmark 4, Daniel Cedercrona 2, Magnus Ringmar, Johan Westman

Kanal 5 blir bara bättre och bättre. Efter premiärförlusten så gick man vidare i cupen och idag besegrade man Hill & Knowlton med klara 8-1. Magnus Ringmar gjorde tidigt 1-0 men H & K kämpade mer än väl. Femman hade sedan en lyckominut när man gjorde tre mål. I paus stod det 5-0. H & K som är en mycket trevlig nykomling hade tre tjejer i laget samt publik, det ni! Klippan Anton Lundberg dundrade in en reducering med ett mäktigt vänsterskott. Vi minns också att Martin Borgs, med en rulle tejp kring benskydden, även i denna match var nära nätkänning. Daniel Wallmark verkar vara inne i ett underbart målstim. Två kassar i cupen och hela fyra idag. Pigge Daniel Cedercrona gjorde två mål och klippan Johan Westman ett. Var skall detta sluta?.
MATCHENS LIRARE: DANIEL WALLMARK, KANAL 5

Aftonbladet – Svenska Dagbladet  1-4
A:
Pontus Gustafsson. S: Michael Öhrström 2, Nisse Calamnius, Mattias Fyrenius.

Svenska Dagbladet spelade fin fotboll idag och så hade man marginalerna på sin sida. Det betyder att Svenskan ligger på slutspelsplats. De förra serieledarna, Aftonbladet, hade oflyt denna morgon. Den pålitlige målskytten i Bladet, Pontus Gustafsson, gjorde 1-0 i sjunde minuten. I anfallet efter sköt Anders Deutgen i insidan av stolpen. Istället för 2-0 kontrade den för dagen mycket pigge Nisse Calamnius in 1-1 efter att ha varit iskall i friläget. I början av andra fick Svenskan ett psykologiskt 2-1 mål. Sist på bollen var Michael Öhrström. Sedan böljade matchen fram och tillbaka tills en sådan där avgörande situation uppstod igen. Aftonbladet dundrade ett skott i stolpen och då kontrade Svenskan där Claes Andberg sköt ett hårt skott i ribban. Bollen studsade ut och "träffade" Mattias Fyrenius i brösten så att bollen gick in. Då tröt orken hos Aftonbladet och Öhrström kunde göra 4-1 i en trevlig match. Svenska Dagbladet har aldrig vårdat boll bättre än idag. Johan Hopstadius var en levande vägg.
MATCHENS LIRARE: JOHAN HOPSTADIUS, SVENSKA DAGBLADET

Carat Sverige – Slitz  2-3
C:
Joachim Persson, Fredrik Malmfält. S: Johan Malmberg 2, Mathias Lind.

Slitz seglar redan efter den andra omgången upp som serieledare. Om det är för gott får framtiden utvisa. Dagens match mot Carat var tuff och spännande. Det var Carat som tog ledningen genom Joachim Persson. Sedan hade båda lagen lägen för mål men det var Slitz som hade en lyckominut efter en kvart. Först stötte Johan Malmberg in 1-1. Sekunderna senare sköt samme man ett skott som gick rakt in i burgaveln. Skytteligaledaren Rutger Lindquist var troligtvis på bollen med ett skosnöre men Malmberg bokfördes för struten. Carat inledde första tio av andra mycket starkt och målvakten Niklas Hedberg fick verkligen bekänna färg. Matchen avgjorde definitivt när Slitz kontrade och en helt fri Mathias Lind rullade in 3-1. Fredrik Malmfält sköt matchens sista skott och det gick i mål varpå slutresultatet skrev 3-2 till Slitz.
MATCHENS LIRARE: NIKLAS HEDBERG, SLITZ

Cykelfabriken - Dagens Industri  4-5
C:
Johan Brandt, Olof Hermelin, Björn Lindgren, Patrik Sandberg. D: Stefan Svanfeldt 3, Nicklas Malmros, Gunnar Gidefeldt.

Dagens Industri och Cykelfabriken bjöd på årets roligaste och mest sevärda match i årets reklamserie. Det var t.o.m. lite av internationell touch på matchen och vi fick se ideliga svängningar och vackra mål. DI var mer organiserat från start och kunde göra både 1-0 och 2-0 genom Stefan Svanfeldt efter lite slarv i Cykelfabrikens försvar. Cykelfabriken kom dock tillbaka med besked och Johan Brandt kämpade in 1-2 varpå Olof Hermelin avlossade en riktig kanon från 20 meter rätt upp i nättaket, vilket mål. Matchen svängde igen och innan paus kunde Nicklas Malmros göra 3-2 och nyförvärvet Gunnar Gidefedt smällde in 4-2 i bortre burgaveln. Nu trodde man nog inte att Cykelfabriken kunde resa sig igen. Men dom kom ut som ett nytt lag i andra halvlek och på fem minuter hade dom hämtat upp 2-4 till 4-4, starkt. Det var Björn Lindgren och starke, snabbe och tuffe Patrik Sandberg som gjorde målen. Sista kvarten blev mycket sevärd och båda lagen satsade på vinst. Slutminuten blev mycket dramatisk. Sandberg nickade från nära håll i ribban och han nickade även returen i ribban. Bollen gick ut och tre närskott avlossades på fem sekunder. På det ena gjorde Michael Kinnard en "Gordon Banks-räddning". Vilket oflyt för Cykelfabriken. Vad var då inte naturligare än att DI kontrade och Stefan Svanfeldt fullbordade sitt hattrick med en äkta bicycleta i nättaket. Vilken fight! Matchen borde nog ha slutat med ett kryss men DI hade marginalerna på sin sida.
MATCHENS LIRARE: STEFAN SVANFELDT, DAGENS INDUSTRI

Mediaedge: CIA - Elanders  4-1
M:
Andreas Sjöberg, Johan Högfledt, Linda Berglund, Jonas Larsson E: Mats Carlsson.

Mediaedge CIA kom snabbt över fadäsen från premiären och visade upp en härlig offensivlusta i dagens match mot Elanders. Efter jämna första tio minuter ryckte CIA från 0-0 till 3-0 på tre minuter. Det var i tur och ordning Andreas Sjöberg, Johan Högfledt och Linda Berglund som nätade. Elanders med duktige Kenneth Jansson som sista utpost fungerar bra. Tommy Svensson fördelar bollar på ett förstklassigt sätt. Idag var även debutanten Mats Carlsson framgångsrik på planen. Men man har väldigt svårt att göra mål. Det tog en timme och tio minuter innan årets första mål kom och då var det ett självmål som Carlsson bokfördes för. Elanders fick blodad tand i och med reduceringen men planens bästa aktör, Jonas Larsson, förstörde all spänning när han gjorde det matchavgörande 4-1. Sedan hade CIA mängder av chanser att öka på målskörden men missade ideligen fina lägen.
MATCHENS LIRARE: JONAS LARSSON, MEDIAEDGE: CIA