Premier League 3:e omgången 2002

Tip TV/IMG – Cykelfabriken  3-2
T:
Erik Sylvén 2, Johan Cederqvist. C: Patrik Sandberg, Johan Pettersson.

Tip TV/IMG tog en viktig tvåpoängare och hakar därmed på i toppen. Laget saknade några "fixstjärnor" denna morgon men de gubbar som var där gjorde en helgjuten insats. Man backade hem sådär lagom och kämpade för varandra med Leif Göransson som magnifik sista utpost. Cykelfabriken gjorde en bra match idag och jagade sin första seger men man var väldigt ineffektiva. Efter en mållös första halvlek så gjorde Johan Cederqvist det första förlösande målet för Tip TV, via knät. Tip TV fortsatte att kämpa och streta emot och plötsligt, helt utan förvarning, vaknade Erik Sylvén till liv och såg ut som sitt forna jag. Först slog han till med en patenterad tåpaj i bortre burgaveln och minuten senare lobbade han iskallt in 3-0. Matchen var nu avgjord trodde man men Cykelfabriken gjorde ett sista ryck. Med fem kvar reducerade man två gånger genom granitblocket Patrik Sandberg och eleganten Johan Pettersson. Närmare kom man dock inte. Kom igen, gubbar.
MATCHENS LIRARE: LEIF GÖRANSSON, TIP TV/IMG

Carat Sverige – Kanal 5  1-2
C:
Andreas Malmfält. K: Johan Fernstedt, Daniel Cedercrona.

Köp en Bingolott, tippa på hästar, lämna i oddset. Ja, det rådet ger jag spelarna i Kanal 5. Matchen mot Manchester Utd-dressade Carat Sverige blev en öppen, spännande och framför allt dramatiskt fight. Femman gick till halvtidsvila med en 1-0 ledning efter mål av Johan Fernstedt som hittade rätt från 20 meter. Om båda lagen hade haft normal utdelning på sina chanser skulle paussiffrorna varit 4-4. I andra halvlek var det en gåta att inte Carat fick in bollen. Jag räknade till fem givna mål som brändes bara de första tio minuterna. Femman gick på knäna och Peter Arnesson nickade i ribbans underkant. Med fem kvar kom sedan kvitteringen då Andreas Malmfält behärskat rullade in bollen. Carat fick vind i seglet och gick för seger. Femman var klart nöjda med kryss i detta läge. Vad tror ni då händer? Jo, mycket riktigt så gör starke Daniel Cedercrona en soloprestation och avslutar med att skjtua 2-1 via målvakten och in i gaveln. Då var det endast 45 sekunder kvar. Sådana segrar smakar alltid bäst, eller hur Kanal 5? Liksom ifjol har Carat inget flyt på våren. I premiären låg man närmast en vinst men släppte in ett mål tre skunder från slutet. Idag var det samma visa. Det vänder nog får vi hoppas. Fredrik Ljungberg (het igen) i Femmans mål var strålande.
MATCHENS LIRARE: FREDRIK LJUNGBERG, KANAL 5

Slitz – Argumentor  5-6
S:
Rutger Lindquist 2, Johan Malmberg 2, Jack Melcher-Claesson. A: Bo Gripevall 2, Johan Wilny 2, Christian Feinberg, Carolina Crevatin.

Argumentors flyt fortsätter. Idag tog man sin tredje raka tvåpoängare efter ännu en uddamålsseger. I premiären avgjorde man med tre sekunders marginal och idag hade man "bred" marginal, 50 sekunder. Det var en sevärd match med många granna mål (elva stycken). De decimerade (hoppsan, där rasslade det till i festkommitténs kassa) serieledarna Slitz inledde bra och Rutger Lindquist gjorde 1-0 med ett mycket vackert skott i bortre krysset redan i den första spelminuten. Kämpen Jack Melcher-Claesson gjorde även 2-0 minuterna senare. Efter det målet blev Argumentor fulltaliga i och med att matchens bästa spelare, Christian Feinberg, äntrade planen. Minuterna senare hade han reducerat till 1-2. Sedan visade Reklamseriens bästa tjej någonisin framfötterna när hon via en egen show kvitterade. Lägg namnet Carolina Crevatin på minnet. Först drog hon en försvarare en gång men han kom ikapp så hon blev tvungen att dra honom en gång till, den här gången med en läcker tunnel. Sedan drog hon målvakten och lättade upp bollen elegant i nättaket, det ni! Reklamserien lämnar givetvis inte ut namnet på den uppsnurrade slitzspelaren. Innan paus serverar Feinberg Bo Gripevall med en elegant yttersidacross. Gripevall satte distinkt dit pannan och hux flux stod det 3-2. När sedan Gripevall sagolikt läckert klackar in 4-2 efter sju minuter av andra ser saken klar ut. Slitz visade sedan stor fighting spirit och på en minut så både reducerar och kvitterar man efter två mål av Johan Malmberg. Sista tre blev högdramatiska. Först gör Johan Wilny 5-4, ett segermål tror man. Rutger Lindquist ville annorluna och från ganska dålig vinkel dundrar han in 5-5 med en kanon via ribban. I sista minuten kommer Slitz i en bra tre mot två-situation. Backen bryter mirakulöst och på den efterföljande kontringen gör Wilny 6-5. Vilken match!
MATCHENS LIRARE: BO GRIPEVALL, ARGUMENTOR

Dagens Industri – Elanders  2-3
D:
Michael Kinnard, Nicklas Malmros. E: Mats Carlsson 2, Amer Ahmed.

Idag var Elanders fast beslutna på att ta årets första seger. Lagom till fotograferingen dök man upp med tolv laddade spelare i sina fina nya dräkter. Michael Kinnard inledde med att sätta käppar i hjulet på sina motståndare när han med en elegant bredsida-lobb gjorde 1-0 för Dagens Industri. Matchen var helt jämn och Elanders hade flyt när man kvitterade till 1-1 efter exakt 20:00 av första halvlek. Målskytt var Amer Ahmed. I början av andra gör sedan Mats Carlsson 2-1 efter en sagolikt lobbchip över målvakten. Samme man blev sedan berövad på en straff varpå DI kontrade in 2-2 via för dagen duktige Nicklas Malmros. Med endast två kvar fick till slut Carlsson sin revansch. Först nickade han i stolpen och på sin egen retur vann han en tuff duell med målvakten och fick in segermålet 3-2. DI snälla spelare ville ha det till att målvakten hann få händerna på bollen. Man kunde dock inte få med sig den situationen när man tidigare klarat sig undan nämnda straffsituation lite tidigare. Linjemannen (fotografen) sade att det var mål.
MATCHENS LIRARE: MATS CARLSSON, ELANDERS

Mediaedge CIA – Aftonbladet  1-2
M:
Peder Andreasson. A: Sven-Anders Eriksson, Thomas Hanusek.

Aftonbladet och Mediaedge CIA bjöd på en bra match spelmässigt. Båda lagen har höjt nivån jämfört med förra året. Lagen skapade flera målchanser och hade det varit 11-mannamål hade Bladet gått till pausvila med en 4-1 ledning. Nu var det istället CIA som gick till halvtidsvila med 1-0 efter ett sent mål av Peder Andreasson via en vänsterkanon. I andra halvleks tredje minut kunde den mycket pigge 57-åringen Sven-Anders Eriksson kvittera på sin egen ribbretur. Matchen stod sedan och vägde och båda lagen hade chans på seger. Anders Deutgen var nära men nicken efter hörna tog i stolpen. Med fyra kvar kunde duktige Thomas Hanusek göra 2-1 för Aftonbladet. Michael Hedquist hade sedan läge att definitivt avgöra men bollen tog i insidan av stolpen och matchens lirare, Alexander Eriksson, kunde rädda bollen som så många gånger förr i denna match. Slutsekunderna blev dramatiska och Jonas Larsson dundrade bollen i stolpen med matchens absolut sista spark. Bladet har något stort på gång. CIA ryckte upp sig avsevärt i denna match.
MATCHENS LIRARE: ALEXANDER ERIKSSON, MEDIAEDGE CIA

Hill & Knowlton – Svenska Dagbladet  0-4
S:
Claes Andberg 3, Mattias Spetz.

Svenska Dagbladet seglade i och med dagens vinst mot kamratgänget Hill & Knowlton, upp som serieledare. Grattis ! Matchen var ganska jämn inledningsvis men efter hand tog Svenskan över taktpinnen mer och mer. Duktige målvakten Tor Enqvist höll dock tätt. Ingen kunde sedan hindra Mattias Spetz från att kruta in 1-0 som blev halvtidsresultatet. Svenskan gjorde sedan 2-0 redan 15 sekunder in på den andra halvleken när Claes Andbergs skott letade sig in i burgaveln. H & K var lite uddlösa framåt vilket innebär att Johan Hopstadius välförtjänt höll nollan. Svenskan hade sedan fler bra möjligheter till mål men Enqvist briljerade. Matchen slöt till sist 4-0 och Andberg svarade för ett hattrick. Fortsättning följer. När gör Martin Borgs sitt första mål?
MATCHENS LIRARE: TOR ENQVIST, HILL & KNOWLTON