Premier League 4:e omgången 2002

Cykelfabriken - Carat Sverige  2-1
CF:
Johan Brandt, Olof Hermelin. CS: Mikael Djulstedt.

Frågan inför matchen mellan Cykelfabriken och Carat Sverige var vilka som skulle ta sin första seger. Cykelfabriken inledde klart bäst och i mitten på halvleken kunde Johan Brandt göra 1-0. I anfallet efter så gjorde Olof Hermelin även 2-0 på en halvträff. Carat Sveriges Mikael Djulstedt redcuerade ganska omgående. Resten av matchen blev ett långt ställningskrig där båda lagen hade lägen till nätkänning. Det blev trots det inga fler mål i matchen och Cykelfabriken vet nu hur det känns att vinna. Gåtan Carat Sverige inkasserade sin fjärde raka förlust och samtliga dessa med uddamålet! Vi minns att det var likadant ifjol och sedan tog man fem raka. Hoppas att det vänder. Denna match var inte inom Reklamserieandans profil. Några spelare i Cykelfabriken smäller på lite för hårt i närkamperna. Inte fult men lite för hårt. I en vanlig div IV-match blir det inte ens frispark. Carat gnällde lite för mycket (man var inte vana) istället för att bita ihop och ge en bröstvärmare tillbaka på den som delat ut den. Carat var inte heller guds bästa barn men Cykelfabriken gnällde inte när de fick en tryckare. Det var dock inget överdrivet men tänk på detta till nästa match och lycka till i fortsättningen.
MATCHENS LIRARE: BOBBY ANDRIC, CYKELFABRIKEN

Aftonbladet - Dagens Industri  1-2
A:
Sven-Anders Eriksson. D: Stefan Svanfeldt, Mats Ringström.

Varannandagslaget Dagens Industri hade marginalerna på sin sida mot Aftonbladet, som för övrigt inlett årets serie överraskande bra. Redan efter två minuter pricksköt Stefan Svanfeldt i krysset från 15 meter. Minuterna senare ville inte Sven-Anders Eriksson vara sämre och gjorde likadant och så var det kvitterat. Denna gång var det dock från 20 meter. Resten av matchen var helt jämn och borde slutat med ett kryss. Mats Ringström gjorde då ett mål som nästan bara han kan. Från 35 meter slog Ringström en frispark som gick in precis under ribban. Vilken fin båge det var på det skottet. Resten av matchen (åtta minuter) jagade Bladet en kvittering men närmare än ett skott i ribbans underkant kom man inte. Det var också nära efter rena rama kalabaliken i straffområdet efter hörna under slutsekunderna. Lars Nyqvist var bra i målet.
MATCHENS LIRARE: MATS RINGSTRÖM, DAGENS INDUSTRI

Svenska Dagbladet - Tip TV/IMG  0-2
T:
Nicklas Brunzell, Per Jonsson.

Det blev ett taggat Tip TV/IMG som blev första lag att besegra serieledarna Svenska Dagbladet i årets Premier League. Tip TV var riktigt på hugget inledningsvis och redan efter två minuter hade Nicklas Brunzell gjort 1-0. Fyra minuter senare hade man dessutom bokförts för två klockrena ribba-ner-träffar. Erik Sylvén och Brunzell träffade ribban på ungefär samma ställe. Svenskan var ineffektiva och hade svårt att skapa chanser. Sex minuter in på andra träffade Erik Sylvén stolpens insida men bollen gick inte in. Tip TV var det lite bättre laget men så länge det stod 1-0 kunde vad som helst hända. Med fem kvar så lirar Sylvén genialiskt fram till Per Jonsson som avgör matchen. Svenskan satsade sedan allt framåt och blev bättre och bättre. Mot slutet var man nära att spräcka nollan men så blev det inte.
MATCHENS LIRARE: NICKLAS BRUNZELL, TIP TV/IMG

Kanal 5 - Slitz  1-3
K:
Johan Westman. D: Rutger Lindquist 2, Roberth Westlund.

Slitz vann toppmötet mot Kanal 5 och matchen var precis så jämn, tuff och spännande som det förutspåddes. Pigge Rutger "Rulle" Lindquist gjorde tidigt 1-0 för Slitz och hade sedan tre ytterligare lägen men något mer mål blev det inte för hans del i den första halvleken. Kanal 5, som är en mycket bra nykomling, kämpade på och med 15 sekunder kvar av halvleken uppstår kalabalik innanför straffområdet efter hörna. Bollen går ut till playmakern Johan Westman som på halvvolley dundrar in kvitteringen i krysset. Andra halvlek är helt jämn men matchen avgjordes då åtta minuter återstod. Roberth Westlund, med den tysk-italienska spelstilen, sköt en kanonhård frispark som tog på Lindquist. För blotta ögat upptäckte man det inte men så var fallet. I den förra matchen inträffade samma sak men då fick inte Rulle målet. Det får bli varannan gång. Hårdskjutande Westlund bokfördes själv för ett mål då han minuten senare slog en frispark direkt i mål. 1-3 blev för mycket för Femman att hämta upp men man gjorde ett tappert försök. Närmare än ett stolpskott och ett friläge av framfusige Manfred Aronsson kom man inte. Magnus Ringmar kämpade för två. Slitz ligger på slutspelsplats.
MATCHENS LIRARE: ROBERTH WESTLUND, SLITZ

Argumentor - MediaEdge:CIA  5-0 (WO)

Elanders - Hill & Knowlton  6-2
E:
Mats Carlsson 5, Tommy Svensson. H: Erik Arnberg, Lisa Ehn.

Elanders tog sin andra raka seger. När hände det senast? Dagens motståndare, Hill & Knowlton, kom till spel utan sin playmaker och klippa Hans-Olof Johansson. De andra måste då överträffa sig själva och det var de många som gjorde inledningsvis. Efter tre minuter snappar Erik Arnberg upp en boll i offensiv zon, avancerar fram och fri med målvakten gör han 1-0 för H & K. Hela laget kämpar sedan frenetiskt med Tor Enquist som stabil sista utpost. Mot slutet av halvleken vänder Elanders på steken och 0-1 blir 3-1 efter mål av radarparet Tommy Svensson och Mats Carlsson. Målkungen Carlsson gör ytterligare tre mål i andra och blir femmålsskytt och avancerar upp till andra plats i skytteligan. Matchen avslutas sedan med att den duktiga pådrivaren Lisa Ehn rundar målvakten och reducerar. Arnberg öveträffade sig själv idag.
MATCHENS LIRARE: ERIK ARNBERG, HILL & KNOWLTON