Premier League 5:e omgången 2002

Hill & Knowlton - Aftonbladet  0-5
A: Pontus Gustafsson 3, Pontus Ogebjer, Anders Deutgen.

Aftonbladet tog en ny seger och har aldrig startat en vårsäsong så här bra. Efter två minuter stod det 2-0 och efter en kvart 3-0. Däremellan storspelade Hill & Knowltons målvakt Tor Enqvist. Sista 7-8 minuterna blev det två mål till för Bladet vilket gjorde att slutresultatet stannade vid 5-0. H & K kämpar storartat och vi får hoppas att första segern kommer i höst. Pontus var namnet för dagen i Bladet. Gustafsson gjorde tre och Ogebjer ett. Anders Deutgen satte det sista. Fortsättning följer.
MATCHENS LIRARE: PONTUS OGEBJER, AFTONBLADET

Svenska Dagbladet - Carat Sverige   1-3
S:
Nisse Calamnius. C: Peter Cederholm, Joachim Persson, Henrik Helander.

Äntligen kom den, Carat Sveriges första seger. Man vann över topplaget Svenska Dagbladet med 3-1 och för första gången i årets serie hade man marginalerna på sin sida. Carat inledde mycket bra och efter fem minuter kunde Peter Cederholm påpassligt göra 1-0 efter ett missförstånd i Svenskans försvar. Sedan stötte Joachim Persson in även 2-0. Under en period slutade Carat både att spela och röra på sig och då kom Svenskan in i matchen. Man reducerade genom Nisse Calamnius som enkelt slog en äkta tåpaj i mål och efter det jagade man en kvittering och var nära att lyckas. I och med att Peter Arnesson sköt en klockren ribbträff med tio kvar vaknade Carat till liv och när 3-1 kom genom Henrik Helander hade man lite tur. Matchen stannade vid dessa siffror och vi får hoppas att båda dessa kämpande lag får stor framgång i höst.
MATCHENS LIRARE: HARALD FRANSSON, CARAT SVERIGE

Tip TV/IMG - Elanders  7-0
T:
Erik Sylvén 4, Johan Cederqvist 2, Nicklas Brunzell.

Tip TV/IMG kämpade ner Elanders och hade dessutom 100% utdelning. Matchen var helt jämn första kvarten men med ett litet övertag för Elanders, som aldrig varit bättre än i år. Det var närmare 1-0 till Elanders än de 2-0 till Tip TV/IMG som det stod i halvtid. Dessa kom på en minut efter två påpassliga mål av Johan Cederqvist. I andra stod matchen och vägde innan formstarke Erik Sylvén gjorde tre mål på lika många chanser. Hastigt och lustigt stod det 5-0 till Tip TV. Av bara farten kom även 6-0 och 7-0 efter ytterigare ett mål av Sylvén och ett genom Nicklas Brunzell. Vilket utdelning! Om man bara summerar matchen efter spelet skulle ett rättvist resultat varit 3-1. Kom igen, Elanders och härligt Tip TV.
MATCHENS LIRARE: ERIK SYLVÈN, TIP TV/IMG

Mediaedge CIA - Dagens Industri  0-5 (WO)

Argumentor
- Kanal 5  3-0
A:
Johan Ringberger, Johan Wilny, Christian Feinberg.

Argumentor och Kanal 5 bjöd på en mycket bra match i Premier League. Det blev till sist Argumentor som drog det längsta strået och får därmed fira midsommar som serieledare. Matchen var till en början helt jämn. I den sjunde minuten kommer den slitstarke och finurlige Manfred Aronsson fri men Argumentors målvakt, Joakim Pettersson, gör en otroligt räddning. Istället kontrar Johan Ringberger in 1-0 i anfallet efter. Matchen böljade fram och tillbaka i det underbara vädret och efter tretton minuter visar Johan Wilny både kyla och fin teknik när han lättar upp 2-0 i nättaket. Andra halvlek är lika bra som den första. Argumentor har ett skott i stolpen och ribban och sedan gör Fredrik Ljungberg två kvalificerade räddningar. Femman var också heta och vi räknade till tre riktiga bra avslut där dock Pettersson var med på noterna. Stabile Christian Feinberg fastställde sedan slutresultatet 3-0 i slutsekunderna. Trevlig sommar och lycka till i höst.
MATCHENS LIRARE: JOHAN WILNY, ARGUMENTOR

Slitz - Cykelfabriken  4-2
S:
Rutger Lindquist 2, Mathias Lind, Jack Melcher-Claesson. C: Patrik Sandberg, Johan Pettersson.

Slitz rivstartade och skapade tre mycket fina målchanser direkt i inledningen. Skotten ven runt både stolpe och ribba. Man kom av sig när Cykelfabrikens Patrik Sandberg körde en kraftfull soloraid, som nästan bara han kan i Reklamserien, och avslutade med ett vänsterskott som satt i högra brugaveln. Slitz kom tillbaka och i mitten av halvleken fick man utdelning. Rutger Lindquist slog in en retur till 1-1 och formstarke Mathias Lind satte dit 2-1. Målfabrikation i halvleken var inte över för det. Duktige Johan Pettersson slog en frispark från 20 meter rätt igenom en ihålig mur till 2-2. Andra halvlek var tuff och jämn men när Lindquist snyggt nickade in 3-2 tog man också över matchen. Slitvargen Jack Melcher-Claesson fick avsluta vårsäsongen med att göra 4-2. Dessa lag kommer att tillhöra den absoluta toppen i höst.
MATCHENS LIRARE: MATHIAS LIND, SLITZ