Premier League 6:e omgången 2002

Kanal 5 - Mediaedge: CIA  5-1
K:
Daniel Cedercrona 2, Manfred Aronsson, Johan Westman, Daniel Wallmark. M: Johan Högfeldt.

Matchen mellan Kanal 5 och Mediaedge CIA startade i ett blixtrande inferno. Redan efter 17 sekunder så hade Johan Högfeldt gett MC ledningen. Minuten senare kvitterar Daniel Cedercrona i sin första bollkontakt när han stötte in bollen efter en stolpretur. Spelet böljar fram och tillbaka och det är Kanal 5 som är det lite bättre organiserade laget. Det dröjde trots detta till tre kvar av första innan nästa mål föll. Kämpen Manfred Aronsson skjuter en äkta tåpaj från en konstigt vinkel via ribban och in och vilt jubel bryter ut i femmans 13 man starka trupp. Av bara farten gör Johan Westman 3-1 efter en soloraid direkt i inledningen av andra. MC hade sedan en bra period och 2-3 låg i luften när Daniel Wallmark kontrade in 4-1 med fem kvar. Då var saken klar. Cedercrona fastställer sedan 5-1. Detta var en bra match i Premier League.
MATCHENS LIRARE: MANFRED ARONSSON, KANAL 5

Svenska Dagbladet - Slitz  1-4
S:
Nisse Calamnius. S: Mikael Persson, Jack Melcher-Claesson, Mathias Lind, Rutger Lindquist.

Det tilltänkta topplaget Slitz inledde med en stark offensiv mot Svenska Dagbladet. Man var dock alldeles för ineffektiva tills backkämpen Mikael Persson stegade fram och nickade in 1-0 via stolpen. I mitten av halvleken gör sedan Jack Melcher-Claesson 2-0 på egen hand. Först springer han som en galärslav för att rädda ett inkast vid "berget". Sedan avancerar han in i plan och avslutar med ett målskott. Vilken prestation! Precis när svenskan börjar komma in i matchen gör Slitz ytterligare två mål innan pausvilan. Mathias Lind och måltjuven Rutger Lindquist bokfördes för målen. Svenskan kom ut som ett nytt lag i andra med Nisse Calamnius som mittback och Claes Andberg som dirigent. Slitz trodde ju att saken var klar och vi räknade till tre idioträddningar av Niklas Hedberg, Slitz burväktare. På Calamnius 30 meters lobbskott var han dock chanslös. Båda lagen kunde ökat på målskörden med det slutade 4-1.
MATCHENS LIRARE: MIKAEL PERSSON, SLITZ

Elanders - Carat Sverige  2-8
E:
Mats Carlsson, Georg Sörin. C: Henrik Helander 3, Joachim Persson 2, Peter Arnesson, Andreas Malmfält, Mikael Djulstedt.

Nu har marschen börjat uppåt i tabellen för höstlaget Carat Sverige. I dagens match mot Elanders radade man upp målchanser direkt från start men var ineffektiva. Man gick ändå till halvtidsvila med en 3-0 ledning. Direkt i inledningen av andra vaknade Elanders till liv och reducerade två gånger och vips stod det 2-3. Carat fick sedan ordning på målskyttet och matchen slöt till sist 8-2. Henrik Helander gjorde tre mål och Joachim Persson två. Noterbart var att 61-årige Georg Sörin nätade för Elanders, som även hade en bra målvakt i form av Marcus Wahlström. Carat såg mycket pigga ut medan Elanders får ta nya tag.
MATCHENS LIRARE: GEORG SÖRIN, ELANDERS

Cykelfabriken - Argumentor  2-1
C:
Martin Berchtold, Patrik Sandberg. A: Johan Wilny.

Cykelfabriken stod för en praktknall när man besegrade serieledarna Argumentor efter en mycket bra match mellan två topplag. Första halvlek spelades i ett grymt tempo. Argumentor inledde lite mer strukturerat och Johan Wilny var väldigt alert och framåt inledningsvis. I den femte minuten dök han upp vid bortre stolpen och gav Argumentor ledningen med 1-0. Wilny var även nära att få straff men domaren friade denna gång. Efter hand kom Cykelfabriken in i matchen anförda av den centrala mittfältaren Martin Berchtold. Johan Brandt träffade stolpen men kvitteringen kom minuterna senare när Berchtold gjorde mål med två kvar av första. Andra halvlek var lika intensiv i sommarhettan och pigge Brandt skaffade sig ett friläge som stabile Johan Petersson avvärjde. Det hela såg ut att sluta med kryss. Argumentor hade ju flyt i våras med mål i slutminuterna och för Cykelfabriken var det tvärtom och sådant brukar ju jämna ut sig. Patrik Sandberg, kapten för dagen, spelade mittback och gick då och då framåt i banan med en enorm urkraft. Han var nästintill ostoppbar när han fick upp farten. Försvarsjobbet var också följsamt. Men minuten kvar tog Sandberg sista chansen och efter fint väggspel kom han igenom och satte in segerbollen i bortre burgaveln. Skrällen var ett faktum.
MATCHENS LIRARE: PATRIK SANDBERG, CYKELFABRIKEN

Aftonbladet - Tip TV/IMG  2-6
A:
Thomas Hanusek 2. T: Erik Sylvén 3, Michael Dabrowski, Johan Apel, Jan Skogsberg.

Tip TV/MG spelade en fin fotboll mot vårens överraskningslag Aftonbladet. De vann med tennissiffrorna 6-2 och gick därmed upp i serieledning. Vilken höststart! Pigge debutanten Michael Dabrowski gjorde 1-0 per omgående. Ett mål som Bladets Thomas Hanusek kvitterade med en underbar lobb. Matchen stod sedan och vägde men efter hand tog Tip TV:s organisation över matchen. På två minuter gick man från 1-1 till 3-1 efter mål av Johan Apel på en dubbelretur och ett av kvicke Jan Skogsberg. Andra halvlek inleddes med ett självmål som Hanusek bokfördes för. Erik Sylvén klev då in i handlingarna på allvar och med två snabba mål avgjorde han matchen och 3-2 blev 5-2. Sylvén fullbordade sedan sitt äkta hattrick till 6-2. Lagets prestation svarade dock Christer Paulsson för som gått ner 15 kilo på ett par veckor.
MATCHENS LIRARE: CHRISTER PAULSSON, TIP TV/IMG

Dagens Industri - Hill & Knowlton  1-4
D:
Nicklas Malmros. H: Hans-Olof Johansson 2, Tommie Fagerli, Lisa Ehn.

Jumbolaget Hill & Knowlton verkar älska premiärer. Den enda poäng man har tog man i första vårmatchen och i höstpremiären kom den första segern. Matchen mot annars stabila Dagens Industri var en öppen historia där målchanserna duggade tätt. Det skulle dröja tills två minuter återstod av första innan Hans-Olof Johansson slog en passning i mål tack vare att Tommie Fagerli hoppade över bollen. I andra halvlek stod matchen och vägde. På ett långt inkast gick Nicklas Malmros upp och nickade in kvitteringen. Då trodde man lite till mans att DI skulle köra för segern men då klev Fagerli och Johansson in i matchbilden igen och på en minut blev det 3-1. Slutsiffrorna skrevs till 4-1 när Lisa Ehn nätade vilt påhejad av de tappra åskådarna. Båda lagen hade dessutom två stolpar var. Grattis, H & K, till första segern.
MATCHENS LIRARE: TOMMIE FAGERLI, HILL & KNOWLTON