Premier League 7:e omgången 2002

Kanal 5 – Cykelfabriken  1–5
K. Daniel Cedercrona. C. Patrik Sandberg 3, Johan Brandt, Olof Hermelin.

De två formstarka lagen Cykelfabriken och Kanal 5 möttes i en nykomlingsmatch med prestige i. Redan efter 30 sekunder drog Patrik Sandberg tre man innan han avslutade med att göra 1-0, vilken start och vilket mål. Sedan var matchen jämn men idag var det Cykefabriken som hade det rätta flytet och pigge Johan Brandt kunde göra 2-0 efter halva halvleken. Andreas Morne var bra i målet och med sju kvar kunde Olof Hermelin sätta dit 3-0. Inte nog med det. Trots att Femman t.o.m. hade ett litet större bollinnehav och lika många målchanser så var det Cykelfabriken som gick till paussiffror med 4-0 efter Sandberg gjort ett till. Kanal 5 inlede i alla fall andra halvlek med att Daniel Cedercrona prickade krysset efter ca 30 sekunder. Sedan jagade man fler mål men Cykelfabriken var organiserade samt kämpade för varandra i en härlig anda. Matchen avslutades med att Sandberg fick fullborda sitt hattrick. Henric Gänger är en kille som sällan får stora rubriker men kämpar som en galärslav i det tysta och måste vara en tränares dröm. Killen har ju även en hyfsad teknik.
MATCHENS LIRARE: HENRIC GÄNGER, CYKELFABRIKEN.

Tip TV/IMG – Dagens Industri  2–4
T. Per Tellander, Erik Sylvén. D. Stefan Svanfeldt 3, Nicklas Malmros.

Ett heltänt Dagens Industri tog topplaget Tip TV/IMG på sängkanten. Redan efter 30 sekunder slog Mats Ringström med sin känsliga fot ett perfekt inlägg till Stefan Svanfeldt som i sin tur nickade in 1-0. Bara minuten senare var det dags för Lars Karlsson att slå en perfekt lyra till Svanfeldt som på nytt nickade in bollen till 2-0. Vilken start! D.I. hade även bud på 3-0 men istället kunde Per Tellander reducera med ett skott via stolpen och med fem kvar slog Tellander en frispark till Erik Sylvén som kvitterade till 2-2. Efter det målet hade Tip TV/IMG två stolpar innan en mycket händelserik halvlek avslutades med att Svanfeldt gjorde 3-2, på nick förstås. Hattrick i nickar är ovanligt. I andra halvlek var Tip TV fast beslutna på att komma ikapp och man drog igång ett hejdundrade tryck på D.I., som dock var iskalla idag. Tip TV hade ytterligare någon stolpe men Nicklas Malmros gjorde sedan ett snyggt mål och D.I. ledde med två mål igen. Båda lagen hade sedan chanser till fler mål men skrällen var ett faktum för svänggänget Dagens Industri. Förra veckan förlorade man mot jumbon och nu slog man serieledarna, som nog var snopna på det kvalificerade motståndet.
MATCHENS LIRARE: STEFAN SVANFELDT, DAGENS INDUSTRI.

Mediaedge: CIA – Hill & Knowlton  2–1
M. Andreas Leidegård, Niclas Andreasson. H. Hans-Olof Johansson.

Jumbomötet mellan Mediaedge: CIA och Hill & Knowlton blev spelmässigt en mycket bättre match än man kunnat tro. Det var ett öppet ställningskrig ute på plan och man trodde nog att första halvlek skulle sluta mållöst men Hans-Olof Johansson ville annorlunda och gjorde 1-0 med 20 sekunder kvar. 1-0 kunde lika gärna varit 2-0 men man missade flera chanser CIA vägrade att förlora och fem minuter in på halvleken kunde Andreas Leidegård kvittera. Matchen stod sedan och vägde och vilket lag som helst kunde vinna. När man började tro att det skulle bli delad pott dök årsdebutanten Niclas Andreasson upp som gubben i lådan och avgjorde matchen med två kvar. CIA avancerade från jumboplatsen.
MATCHENS LIRARE: NICLAS ANDREASSON, MEDIAEDGE: CIA.

Argumentor – Svenska Dagbladet  2–0
A. Mattias Ringwald, Johan Kristoffersson.

Svenska Dagbladet gjorde sin bästa match för året men det var Argumentor som vann. Man trodde inte sina ögon när Svenskan drog upp ett härligt tempo som man dessutom behärskade mot topplaget Argumentor. Joakim Petersson var rena rama muren i Argumentors mål så första halvlek slöt 0-0. I början på andra var Sv.D ännu giftigare och Mårten Magnusson hade tre jättelägen direkt där bollarna ven runt samt i stolparna och var vad då naturligare än att Argumentor gick upp och gjorde 1-0 och det var precis vad som hände med nio kvar. Mattias Ringwald hette målskytten. Sedan hade båda lagen målchanser men det var Argumentors dag och Johan Kristofferson fastställde 2-0 med tre kvar och ett trött segrargäng var nöjda.
MATCHENS LIRARE: JOHAN PETERSEN, SVENSKA DAGBLADET.

Slitz – Elanders 7–3
S. Rutger Lindquist 5, Mikael Skoglund, Staffan Dahlberg. E. Roger Sandström, Janne Suhr, Mats Carlsson.

Slitz gick upp i serieledning tack vare en mycket bra taktiskt genomförd match där gubbarna gav allt samt så hade man en otrolig utdelning framåt. Vårens skyttekung Rutger Lindquist hade gjort både 1-0 och 2-0 med distinkta skott i nättaket redan efter sex minuter. Roger Sandström reducerade dock påpassligt men innan pausvilan så hade Lindquist gjort 3-1. I andra var verkligen Elanders på gång och Janne Suhr gjorde årets första mål och sitt livs tredje Reklamseriemål med en äkta tåpaj från 20 meter via stolpen. Därmed leder han med 3-1 över Georg Sörin i den interna skytteligan. Vid ställningen 2-3 med fem minuter kvar jagade Elanders en kvittering mot ett Slitz som gick på knäna men då slog Mikael Skoglund till med en lobb från halva plan. Matchen kändes som körd och sista fem tillverkades lika många mål och det hela slutade 7-3. Lindquist bokfördes för fem mål och var ruskigt bra idag. Dagens kämpe var dock Staffan ¨Starre¨ Dahlberg. Ett framtida ämne som seriens gentleman om han håller på i sisådär tio år till.
MATCHENS LIRARE: STAFFAN DAHLBERG, SLITZ.

Carat Sverige – Aftonbladet  4–1
C. Fredrik Malmfält 2, Henrik Helander, Per Boquist. A. Sven-Anders Eriksson

Carat Sverige spelade en mycket smart och effektiv fotboll mot ett desperat Aftonbladet. Carat anförda av backklipporna Fredrik Malmfält och dagens kämpe Harald Fransson. Redan efter fyra minuter kunde Fredrik göra 1-0 på en frispark med vänstern. Sedan missade Bladet en rad två mot en och tre mot tvålägen varpå Henrik Helander gjorde 2-0. I inledningen på andra så var det första halvleks målvakt Per Boquist som efter rena rama mönsteranfallet avslutade med att nicka in 3-0. Sedan var det en gåta att inte Bladet både fick ett och två mål men Fredrik Andersson var omutlig i målet. Fredrik kunde även dundra in 4-0 innan Bladet äntligen fick sitt tröstmål. Men det skulle till en pigg 57-åring till det. Sven-Anders Eriksson gjorde årets tredje.
MATCHENS LIRARE: FREDRIK MALMFÄLT, CARAT SVERIGE.