Premier League 8:e omgången 2002

Cykelfabriken - Mediaedge: CIA  10–1
C. Björn Lindgren 3, Patrik Sandberg 3, Olof Hermelin 2, Johan Pettersson, Mattias Johnsson. M. Jonas Larsson.

Cykelfabriken är glödheta och kan nog titulera sig Premier Leagues bästa lag för tillfället. Redan efter sex minuter hade man skaffat sig en 3-0 ledning över Mediaedge: CIA. Olof Hermelin rullade retfullt enkelt in både 1-0 och 3-0. Däremellan gjorde dagens överraskning, Björn Lindgren, 2-0 efter fint väggspel med Patrik Sandberg. Lindgren gjorde sedan 4-0. Sedan dundrade Johan Pettersson bollen i ribban innan CIA reducerade när Jonas Larsson nicklobbade in bollen med ryggen mot mål. Sandberg avslutade halvleken med ett solomål. Andra halvlek blev den första lik. Firma Sandberg & Pettersson gjorde tre mål till innan det var dags för årets första strut av kämpen Mattias Johnsson. Bobby Andric svarade för flera fina tekniska nummer innan dagens hjälte, Lindgren, fastställde slutsiffrorna till 10-1 med åtta kvar. Hur skall detta sluta? Kom igen, CIA.
MATCHENS LIRARE: BJÖRN LINDGREN, CYKELFABRIKEN.

Dagens Industri - Carat Sverige  8–5
D. Stefan Svanfeldt 5, Lars Karlsson, Mats Ringström, Michael Kinnard. C. Peter Arnesson 3, Harald Fransson, Per Boquist.

Så var det dags för ännu en match som kommer att gå till historien som en av de mest händelserika i Reklamserien. Dagens Industri, stärkta av förra omgångens skalp, inledde i ett rasande inferno. Redan efter fem sekunder kom Stefan Svanfeldt fri men Per Boquist kunde paradrädda. Returen sköts tätt över. Sedan hade Svanfeldt en fin nick utanför innan Lars Karlsson nickade in 1-0 för DI. Svanfeldt gjorde sedan 2-0 och då hade det gått fyra minuter av matchen. Alla trodde på en snabb avrättning men Carat Sveriges decimerade gubbar visade hög moral och gjorde en heroisk insats. På en minut reducerade och kvitterade man genom Peter Arnesson och kämpen Harald Fransson. Inte nog med det, man sköt sedan i stolpen och innan paus gjorde dagens bästa spelare, Peter Arnesson 2-3. I början av andra hade Carat lägen till flera mål. Med åtta minuter kvar kom sedan målorgien av det värsta slaget. Häng med här. 12:e min 3-3 Svanfeldt, 13:e min 4-3 Mats Ringström, 14:e min 5-3 Svanfeldt, 15:e min 5-4 Per Boquist (snyggt solomål), 16:e min 6-4 Michael Kinnard, 17:e min 6-5 Peter Arnesson. Sedan hade Carat ett jätteläge till kvittering innan Svanfeldt avslutade med två mål i den 18:e och 19:e minuten. Hela åtta mål gjordes på sju minuter då 2-3 blev 8-5. Härlig match i det fina höstvädret.
MATCHENS LIRARE: PETER ARNESSON, CARAT SVERIGE.

Hill & Knowlton - Tip TV/IMG  2–1
H. Tommie Fagerli, Hans-Olof Johansson. T. Johan Apel.

En första klassens sensation inträffade på centercourten när jumbolagen Hill & Knowlton lyckades med bedriften att besegra topplaget Tip TV/IMG. H & K inledde väldigt inspirerat och efter sju minuter kunde pigge Tommie Fagerli skjuta in 1-0 i nättaket. Bara minuten senare kom målet med stort M. Frågan är om det har gjorts vackrare mål i Reklamserien sedan 1957. Backklippan Claes-Göran Rapp, som var omutlig idag, slog en lång inspark till planens bästa spelare, Hans-Olof Johansson. Hasse stod vänd med ryggen mot mål och från 20 meter fick han till en helvolleyträff lika Ralf Edström i VM 1974. Det vara bara det att detta skott satt i krysset. Vilken pärla. Tor Enquist höll välförtjänt nollan i första efter två-tre fina räddningar. Vad har hänt Tip TV? Efter att man gick upp i serieledning för två omgångar sedan har man ställt ut skorna inledningsvis två matcher i rad mot motståndare man skall besegra och vid båda fallen har man fått 0-2 i baken. Nu satte man fart i andra och hade bud på mål ideligen. Efter nio minuter så vann debutanten Claes Elefalk en boll på mittlinjen, ryckte på kanten och serverade elegant bollen till Johan Apel som reducerade till 2-1. Elefalt visade fin teknik med suldragningar, fina yttersidor och bra spelsinne i sin reportoar. Orken kunde dock varit bättre. Sista tio blev spännande men till sist höll H & K undan. Mycket starkt gjort och nu lämnar man jumboplatsen för gott.
MATCHENS LIRARE: CLAES ELEFALK, TIP TV/IMG.

Aftonbladet – Slitz 3–2
A. Jesper Bengtsson, Mikael Hedquist, Sven-Anders Eriksson. S. Självmål, Rutger Lindquist.

Skrällarna duggade tätt denna sköna torsdagsmorgon. Vi har ju tidigare varnat för Aftonbladet. De har ju en stark trupp och när "centrallinjen" dyker upp kan man besegra vilka som helst. Detta fick serieledarna Slitz bittert erfara. Matchen inleddes med att årtiondets självmål besannades. Pontus Ogebjer försökte hinna upp en boll för att hindra en stundande hörna och fick till en yttersida som skruvade in sig i bortre burgaveln. Hade han försökt att göra mål på vanligt vis hade det säkerligen misslyckats. Bladet tappade inte sugen och Jesper Bengtsson kunder stöta in kvitteringen. Slitz återtog ledningen när skytteligaledaren Rutger Lindquist gjorde 2-1. Med minuten kvar kunde Thomas Hanusek spela fram tekniske Mikael Hedquist som i sin tur kvitterade på volley. I andra halvlek var Slitz konfunderade varför man inte kunde avgöra mot de på pappret sämre motståndarna. Slitz verkade för ovanlighetens skull lite irriterade och griniga. Hade man inte varit det hade man kanske fått med sig domslutet vid situationen efter ribbreturen. Klurige Daniel Holm, som hade ett stolpskott i inledningen av matchen, dundrade nu ytterligare ett skott i stolpen, tog själv returen och träffade den andra stolpen. Vilket oflyt. Sven-Anders Eriksson kunde sedan ge sitt lag ledningen lite senare och nu var skrällen nära. Trtots massiv press från Slitz sida höll Bladet undan och tog en meriterande seger med en hög lagmoral.
MATCHENS LIRARE: THOMAS HANUSEK, AFTONBLADET.

Elanders – Argumentor  0–5 (WO)

Svenska Dagbladet – Kanal 5  2–2
S. Mårten Magnusson, Nisse Calamius. K. Magnus Ringmar, Thomas Sellin.

Svenska Dagbladet och Kanal 5 kom båda med 13-mannatrupper. Otroligt intresse. Detta medförde att spelarna aldrig blev riktigt trötta och tempot var konstant högt matchen igenom. Slitstarke fightern Mårten Magnusson blev knuffad i straffområdet så tydligt att domaren inte kunde blunda för förseelsen. Magnusson tog själv straffen och 1-0 var ett faktum. Svenskan var lite vassare inledningsvis och Magnusson var hyperfarlig. Med lite flyt hade det kunnat stå såväl 2-0 som 3-0. Man kom av sig när Magnus Ringmar dundrade en kanon från 20 meter i bortre burgaveln. Andra halvlek blev ett ställningskrig. Svenskan hade jätteläge med fem kvar men Fredrik Ljungberg kanonräddade. Med tre kvar kom till slut 2-1 målet när Nisse Calamnius ryckte på kanten och avslutade med ett välplacerat skott in vid första stolpen. Vi trodde att det var ett vinstmål men bara minuten senare kunde duktige Thomas Sellin kvittera till 2-2.
MATCHENS LIRARE: THOMAS SELLIN, KANAL 5.