Premier League 9:e omgången 2002

Cykelfabriken - Svenska Dagbladet  5-1
C.
Patrik Sandberg 3, Johan Pettersson 2. A. Claes Andberg.

Cykelfabriken ångar bara på och nu tog man sin fjärde raka seger och leder hösttabellen. Laget har avancerat från nionde plats till den absoluta toppen. Förvandlingen kan skrivas i form av hög lagmoral, stabilt positionsspel och effektiv offensiv med 100%-igt målskytte. Idag gjorde Johan Pettersson ett härligt solomål redan i den femte minuten. Då trodde nog Cykelfabriken att det skulle bli en enkel seger och det man varit bra på tidigare fokuserade man sig inte på i hopp om att det skulle lösa sig. Svenska Dagbladet som inledde katastrofalt spelade upp sig när alla gubbar kom på plats. Trots detta kunde Fabriken göra 2-0 genom Patrik Sandberg. Svenskan var ju på gång och mycket riktigt kom reduceringen genom som vanligt duktige Claes Andberg som på egen hand gjorde målet. Andra halvlek blev ett ställningskrig och det var som att singla slant vilka som skulle göra nästa mål. Det blev Cykelfabriken och starke Sandberg som bokfördes för målet. Då dog matchen och de båda uttagna spelarna till Göteborgsmatchen, Pettersson och Sandberg, gjorde varsitt innan slutsignalen ljöd.
MATCHENS LIRARE: JOHAN PETTERSSON, CYKELFABRIKEN.

Slitz - Dagens Industri  4-3
Kim Friberg 2, Rutger Lindquist, Mikael Skoglund. D. Stefan Svanfeldt 2, Lars Karlsson.

Slitz gick segrande ur striden mot Dagens Industri efter en bra, jämn och spännande matchen mellan två topplag. D I var fast beslutna att stå upp i denna match man hade tack vare gynnsamma resultat i förra omgången chans på slutspel. Man kröp ihop och gick på kontring men det var bara det att Slitz var effektiva under den första halvleken. Kim Friberg kunde göra 1-0 efter en stolpretur. Just stolparna blev en avgörande faktor i dagens drabbning. Efter en kvart dundrar Nicklas Malmros bollen i stolpen varpå Slitz kontrar in 2-0, även denna gång med Friberg som målskytt. D I vägrade att tappa spelet och i inledningen av andra dundrar ånyo Malmros bollen i stolpen och returen skjuter en kämpande Gunnar Gidefeldt i samma stolpe. Snacka om oflyt. Stefan Svanfeldt får sedan in en reduceringsboll minuterna senare. Rutger Lindquist skjuter Slitz till en ny tvåmålsledning vilket gör att D I för kämpa i uppförsbacke igen. Man gör det mycket bra och Svanfeldt får till en otrolig träff på halvvolley och från 20 meter letar sig bollen upp i krysset. Sista tio blir mycket sevärda. De båda målvakterna Niklas Hedberg i Slitz och Per Laredius i Dagens Industri storspelar, vilket de gjorde matchen igenom. Gidefeldt har en dubbelnick från nära håll som var värd att resultera. Mikael Skoglund reser sig på nio som en nästan utslagen boxare och sätter dit 4-2 och nu var det väl klart. Icke, för med tre kvar skjuter mycket duktige Lars Karlsson en frispark i krysset och in. Sista minuterna blev dramatiska men Slitz höll undan.
MATCHENS LIRARE: MIKAEL SKOGLUND, SLITZ.

Kanal 5 - Elanders  2-3
K.
Johan Fernstedt, Daniel Lundin. E. Ronny Kennerberg, Mats Carlsson, Fredrik Ek.

Jumbon Elanders ställde sitt absolut bästa lag på banan idag och man överträffade sig själva. Man skrällvann mot ett febrilt stångande Kanal 5. Elanders med den utmärkte stoppern Tommy Svensson manade på sina mannar och målkungen Mats Carlsson på topp höll i bollen och fördelade fina passningar. När så debutanten Ronny Kennerberg gjorde ett solomål till 1-0 fick Elanders den start man behövde. Matchen var tät och jämn. I mitten av den första halvleken blixtrade det till med fyra mål på lika många minuter. Johan Fernstedt kvitterade efter en retur. Elanders tog på nytt ledningen genom Carlsson. Sekunderna senare utjämnade Daniel Lundin matchen efter ett lurigt skott vid den närmsta stolpen. Sedan var det dags för duktige Kennerberg att servera bollen till Fredrik Ek och pang, 3-2 till Elanders och halvtidsvila. Femmans 13 man starka trupp inledde andra halvlek i stor stil och pressade tillbaka sina motståndare. Man skaffade sig flera kvalificerade målchanser men man hade svårt att sätta dit dom. Ju längre matchen led ju mer desperata blev man och minuterna tickade iväg i en ryslig fart. Elanders var samtidigt kalla och höll undan och det blev inga fler mål. Christer Plars gjorde en strålande match och förra matchens duktige Mikael Fagerlund var pigg även idag.
MATCHENS LIRARE: CHRISTER PLARS, KANAL 5.

Argumentor - Aftonbladet  7-1
Ar.
Johan Wilny 3, Håkan Ramstedt, Bo Gripevall, Mattias Ringwall, Christian Feinberg. Af. Sven-Anders Eriksson.

Serieledarna Argumentor tog en riktig kämpaseger över den senaste tidens skrällag Aftonbladet. Man startade piggt och var fokuserade hela matchen igenom. Efter tolv minuter kunde ytterbacken Håkan Ramstedt kruta upp bollen i nättaket från nära håll och precis innan paus kunde Bo Gripevall sätta dit 2-0 via stolpen. Matchen avgjorde definitivt i början av andra då Argumentor hade målflyt. Man gick från 2-0 till 4-0 på fem minuter. Reklamjulgranen Mattias Ringwall gjorde 3-0 och Christian Feinberg 4-0. Sedan avlsutade mycket pigge Johan Wilny med ett hattrick. Den duktige "gamlingen" Sven-Anders Eriksson fick en ett mycket välförtjänt tröstmål. Joakim Pettersson har endast släppt in nio bollar förbi sig i år vilket är lägst i Reklamserien. Men idag stal en annan målvakt matchens lirare-titeln. Bladets Rainer Back (vilket efternamn för en målvakt), var sagolikt bra denna första riktiga höstmorgon.
MATCHENS LIRARE: RAINER BACK, AFTONBLADET.

Mediaedge: CIA - Tip TV/IMG  0-5
Johan Apel 2, Michael Dabrowski, Mats Nyman, Erik Sylvén.

Tip TV/IMG tog sista chansen att gå till slutspel i och med dagens 5-0 seger över Mediaedge: CIA. Nästa omgång mot Slitz avgörs det. Idag fick man kämpa hårt mot ett taggat CIA. Tip TV hade en i stolpen och en ribban medan CIA hade en i stolpen. Sedan hade Tip TV sekunderna på sin sida. Michael Dabrowski satte dit bollen med 30 sekunder kvar av första och efter 30 sekunder av andra gjorde Mats Nyman 2-0. Matchen avgjordes definitivt med tio kvar. Då missade CIA ett "hockeystraffläge" varpå Johan Apel gick upp och kontrade in 3-0. Apel och Erik Sylvén fastställde sedan siffrorna till 5-0. CIA var bättre än på länge och Alexander Eriksson showade som Fabien Barthez och gjorde många fina räddningar.
MATCHENS LIRARE: ALEXANDER ERIKSSON, MEDIAEDGE: CIA.

Carat Sverige - Hill & Knowlton  6-1
C.
Martin Andreasson 2, Peter Arnesson, Henrik Helander, Joachim Persson, Fredrik Malmfält. H. Hans-Olof Johansson.

Carat Sverige skapade mängder av målchanser idag men i målprotokollet lyckades man inte rycka ifrån de senaste omgångarnas överraskningslag, Hill & Knowlton, förrän på slutet. Peter Arnesson, som f ö var på plats 50 minuter innan matchstart, gjorde dock omgående 1-0. Henrik Helander och Joachim Persson såg sedan till att det stod 3-0 innan det var dags för dagens kanon. Givetvis var det suveräne Hans-Olof Johansson som från 25 meter borrade in 1-3 i nätmaskorna. En vilt kämpande Tor Enqvist gjorde många fina räddningar idag men mot slutet fick han dock ge sig tre gånger när debutanten Martin Andreasson (två gånger) och Fredrik Malmfält (en gång, med högern) hittade rätt. Carat avancerar tre pinnhåll med två omgångar kvar.
MATCHENS LIRARE: TOR ENQVIST, HILL & KNOWLTON.