Premier League 10:e omgången 2002

Svenska Dagbladet - Elanders  2-3
Mårten Magnusson 2. E. Ronny Kennerberg 2, Roger Sandström.

Elanders gjorde en beaktansvärd vändning mot Svenska Dagbladet från 0-2 till seger med 3-2. Det var som sagt Svenskan som började inspirerat och redan i den fjärde minuten blev Mårten Magnusson fälld. Straffen slog han själv till 1-0. Elanders stack emellan med ett ribbskott innan väldigt pigge Magnusson gjorde 2-0. Elanders kom in i matchen igen när Ronny Kennerberg reducerade strax innan paus. I mitten av andra skjuter Svenskan i stolpen och där var det nära 3-1. Istället kontrar Elanders och Kennerberg klackar på en spelare och in i mål till 2-2. Svenskan tappar både fart och inställning sista tio så det var inte överraskande när Roger Sandström, på sin andra fina chans, gav sitt lag ledningen med 3-2. Elanders höll sedan lätt undan och avancerar efter en fin höst. Svenskan har gått kraftgång under hösten. Inga genomklappningar men heller ingen seger.
MATCHENS LIRARE: ROGER SANDSTRÖM, ELANDERS.

Argumentor - Hill & Knowlton  8-1
Johan Wilny 4, Bo Gripevall 2, Mikael Norberg, Christian Feinberg. H. Hans-Olof Johansson.

Vi lyfter på hatten för Argumentor. I och med dagens seger är slutspelsplatsen säkrad. Troligen även seriesegern och avancemang upp till Serie A. Årets flyt håller i sig och idag gjorde man mål på nästan allt. Man var bättre än Hill & Knowlton men siffrorna 8-1 var lite väl stora. Johan Wilny var riktigt het de första 25 minuterna. Först slog han ett inlägg till Bo Gripevall, som i sin tur elegant nickade in 1-0. Sedan gjorde han 2-0 på en lobb från 25 meter och därefter 3-0. Sedan var det dags för en ny framspelning, denna gång till överraskningen Mikael Norberg som lobbade in halvtidsresultatet 4-0. H & K hade en bra period i mitten av matchen och givetvis gick inte giganten Hans-Olof Johansson mållös från planen. Hasse dundrade in 1-4 från 18 meter. Wilny showade igen när han tryckte in 5-1. Resten av matchen blev han för målsugen och det hela slutade 8-1. Wilny, Christian Feinberg, och Gripevall (snygg chip) blev de sista målskyttarna. Tor Enqvist som radat upp stormatcher under hösten får nog mardrömmar om lobbar (fyra stycken).
MATCHENS LIRARE: JOHAN WILNY, ARGUMENTOR.

Mediaedge: CIA - Carat Sverige  2-8
M.
Niclas Andreasson, Johan Högfeldt. C. Per Boquist 4, Martin Andreasson 2, Joachim Persson 2.

Lagom till den näst sista omgången var det dags för derbyt med stort D. Folk har snackat om den här matchen sedan i våras. Lagkaptenen i Mediaedge: CIA, Niclas Andreasson, körde motläggsfinten redan efter fyra minuter då han vann två ihopslag i rad och dundrade in 1-0 nere vid målvaktens högra stolpe. Vilken start! Sedan visade Carat Sverige upp ett spel som skulle räcka långt i Serie A. Man gick från 0-1 till 4-1 sista kvarten av första halvlek efter rena rama klapp-klapp spelet. Minuten efter baklängesmålet serverade Fredrik Malmfält bollen till playmakern Martin Andreasson som kunde lägga in 1-1 från ett friläge. Sedan startade Per Boquist show. Han har sällan setts hetare än idag och på åtta minuter svarade han för ett hattrick. Givetvis fick han fin assistans av sina lagkamrater och vi minns speicellt Joachim Perssons klacksparkspassning. I andra halvlek kom CIA igen en smula anförda av Niclas Jensell och pigge Jonas Larsson. Johan Högfeldt reducerade till 2-4 och man var lite på gång. Då steg Boquist in i handlingarna igen och först nickade han in 5-2 vilket var spiken. Av bara farten spelade han fram Persson till två mål. Matchen slöt hela 8-2 och siffrorna var kanske lite för stora men vilket lag som var bäst var det inget att diskutera om. Carat ställde om från försvar till anfall blixtsnabbt och var nästintill 100%-iga i avslutningarna. Vi bjöds på många granna mål.
MATCHENS LIRARE: PER BOQUIST, CARAT SVERIGE.

Aftonbladet - Cykelfabriken  3-2
Jon Hansson, Sven-Anders Eriksson, Thomas Hanusek. C. Patrik Sandberg, Johan Brandt.

Det blev varannandagslaget Aftonbladet som satte stopp för Cykelfabrikens enorma framfart den senaste tiden och slutspelsdrömmarna är därmed borta. Bladet var verkligen taggat och tog hand om taktpinnen direkt. Vikarierande målvakten Adam Berg hade verkligen både stolpe (Sven-Anders Eriksson) och ribba (Pontus Ogebjer) med sig i första halvlek, vilket medförde mållöst i paus. Andra halvlek inleddes med att Bladet sköt sin tredje virkesträff, en rykare av Mikael Hedquist. Minuten senare kom till slut 1-0 när Hedquists fantastiska hörna nickades elegant in av Jon Hansson. Sista kvarten vaknade Cykelfabriken till och Patrik Sandberg kunde efter friläge kvittera. Bladet gick upp och pricksköt i ribban innan det var dags för, ja just det, 1-2 till Cykelfabriken efter mål av Johan Brandt. Domaren kunde ha blåst frispark i momentet innan till Aftonbladet men friade lite tveksamt. Bladet gav inte upp för det och med fem kvar kom stabile Sven-Anders Eriksson fri och sköt men målvakten räddade. Bollen gick upp i skyn och Eriksson kunde till sist nicka in returen till 2-2. Med 30 sekunder kvar hade Cykelfabriken ett gyllene tre mot ett läge som dock avvärjdes till hörna. Aftonbladet bröt hörnan, kontrade och med fem sekunder kvar kunder Thomas Hanusek avgöra matchen till 3-2. Vilken dramatik.
MATCHENS LIRARE: MICHAEL HEDQUIST, AFTONBLADET.

Tip TV/IMG - Slitz  1-2
Erik Sylvén. S. Kim Friberg 2.

I en helt avgörande match om vilket lag som skulle ta den sista slutspelsplatsen spelade Slitz mot Tip TV/IMG. Det guldressade laget inledde klart bäst och redan i den sjätte minuten kunde Erik Sylvén retfullt enkelt rulla in 1-0. Minuterna senare fick Slitz en man utvisad och då tryckte Tip TV på för ytterligare ett mål. Då kontrade Slitz och i numerärt underläge kunde Kim Friberg kvittera efter ett friläge. Slitz kom därmed in i matchen och resten av halvleken blev ett jämnt ställningskrig. I början av andra slog Rutger Lindquist ett fint inlägg och som gubben i lådan dök Friberg upp och på volley gav han Slitz ledningen med ett mycket viktigt 2-1 mål. Resten av matchen backade Slitz hem och kämpade oerhört för varandra. Tip TV hade ett stort bollinnehav men skapade inte några sylvassa chanser. Tiden rann iväg och det blev inga fler mål i matchen. Grattis, Slitz. Tip TV/IMG som var serieledare tidigare i höst, förlorade inte slutspelschansen i denna match utan på de två matcherna efter att man gick upp i topp.
MATCHENS LIRARE: KIM FRIBERG, SLITZ.

Kanal 5 - Dagens Industri  2-3
K.
Daniel Cedercrona 2. D. Stefan Svanfeldt 2, Nicklas Malmros.

Dagens Industris otroliga höstform håller i sig och det blev en ny seger denna kalla men vackra höstmorgon. Idag hade man ett enormt flyt eller rättare sagt, målvakten Per Laredius räddade två poäng till sitt lag. Detta efter ett av de svettigaste målvaktsspel som skådats detta år. Det var nämligen så att ett 11-manna starkt, kämpande, springande och välspelande Kanal 5 som omgående tog tag i taktpinnen. Det kunde stått minst 2-0 redan efter fem minuter men stod inte Laredius i vägen så sköt man utanför. DI kom in i matchen efter en kvart då Stefan Svanfeldt nickade in 1-0 på lagets första målchans. Ett förtvivlat Kanal 5 gick till halvtidsvila i underläge och kom ut till andra än mer laddade. Det var nu Laredius show startade. Under de första tio minuterna tog han tre rena frilägen med paradräddningar från några meter. Han gjorde en kanonräddning på straff och returen sköts osannolikt utanför. Femman slet sitt hår likt tjurfäktaren i Tjuren Ferdinand. Till sist fick han kapitulera när Daniel Cedercrona smet förbi en försvarare och satte dit 1-1 i bortre burgaveln. Femman han knappt jubla färdigt innan DI gick upp och gjorde 2-1 efter ett fint och hårt vänsterskott strax under ribban av Nicklas Malmros. Minuten senare så gjorde Svanfeldt även 3-1 och då förstod man att det var DI:s dag. Laredius bör köpa lotter, tippa o dyl. Femman skall ha en eloge för en härlig fighting spirit. Cedercrona reducerade till 2-3 i slutsekunden.
MATCHENS LIRARE: PER LAREDIUS, DAGENS INDUSTRI.