Premier League 11:e omgången 2002

Elanders - Cykelfabriken  3-3
Mats Carlsson, Ronny Kennerberg, Rolf Lippert. C. Johan Pettersson, Henric Gänger, Johan Brandt.

Så var det dags för elljusmatch när de båda formstarka "höstlagen" Elanders och Cykelfabriken skulle drabba samman. Vi fick se en välspelad, trevlig och spännande match. Elanders, som f ö blivit flera klasser bättre i höst, inledde bäst och Mats Carlsson kanon talade i den åttonde minuten. Fem minuter senare kvitterade Cykelfabriken efter ett mycket vackert anfall. Johan Pettersson hade bollen nere i hörnet på egen planhalva. Efter några fina dragningar och väggpass med Henric Gänger avancerade Pettersson fram längs högerkanten, lirade sedan vägg med Johan Brandt och avslutade med att skjuta bollen i mål. Innan halvtidsvilan svarade även Elanders för ett grannt mål. Det var triangelspel mellan Tommy Svensson, Carlsson och Ronny Kennerberg där den sistnämnde nätade. I inledningen av andra spelade Patrik Sandberg elegant fram Gänger som smällde in 2-2 i nättaket från 17 meter. Matchen böljade fram och tillbaka och med tio kvar kunde Rolf Lippert sätta dit 3-2 till Elanders efter en retur. Lippert kunde blivit matchvinnare om inte kämpen Brandt med 30 sekunder kvar gjort mål. Den otur Fabriken hade i förra omgången jämnade ut sig nu. Vi hoppas att båda dessa lag håller i höstformen till våren. Då blir det kul.
MATCHENS LIRARE: JOHAN BRANDT, CYKELFABRIKEN.

Hill & Knowlton - Slitz  1-4
H.
Hans-Olof Johansson. S. Marcus Skarphagen 2, Rutger Lindquist 2.

Topplaget Slitz fick ge allt för att besegra jumbon Hill & Knowlton. Första halvlek var jämn och H & K skall hedras för att ha blivit minst 50% bättre från i våras. I mitten av halvleken nickade Hans-Olof Johansson med kraft in 1-0 efter fin hörna från Claes-Göran Rapp. Minuten senare så svarade Slitz med att även de göra mål på nick. Marcus Skarphagen dök upp vid den bortre stolpen. Resultatet stod dig halvleken ut men direkt i inledningen av andra så var Skarphagen framme igen och satte dit 2-1. Resten av matchen blev jämn och med två minuter kvar blev det högdramatiskt av två anledningar. Tommie Fagerli hade två jättelägen till kvittering, klacken gick utanför och halvvolleyskottet var värt ett bättre öde. Istället kunde Rutger Lindquist göra 3-1 med 90 sekunder kvar. Lindquist som lett skytteligan nästan hela säsongen har haft lite måltorka mot slutet men fick nu vittring på trofén. Med 30 sekunder kvar slog han till igen och matchen slutade 4-1. Vilken dramatik. För andra gången i Reklamseriens historia delas alltså skytteligatiteln. Slitz måste nog höja sig ett par snäpp om det inte skall blir respass i kvarten. H & K var en mycket positiv och trevlig debutant. Hoppas vi ses i vår.
MATCHENS LIRARE: MARCUS SKARPHAGEN, SLITZ.

Tip TV/IMG - Carat Sverige  0-2
C.
Peter Arnesson, Joachim Persson.

Carat Sverige och Tip TV/IMG drog upp ett otroligt tempo och det mest roliga var att de klarade av det. Båda lagen vårdade bollen och kämpade föredömligt. Man kunde tro att det var en seriefinal på gång men så var det "bara" sista matchen för säsongen. Carat hade ett 55-45 bollövertag samt ett skott i överkanten av ribban i första. De farligaste chanserna stod dock Tip TV för. Det blev inga mål under den första halvan. I andra skruvade Carat otroligt nog upp nivån ytterligare ett snäpp och då tog man också över. Först träffade man stolpen innan Peter Arnesson på halvvolley tryckte in 1-0 efter hörna. Carat malde på och efter tio minuter kom också 2-0 genom Joachim Persson på nick. Tip TV/IMG kom igen något mot slutet och var värda ett reduceringsmål.
MATCHENS LIRARE: JOACHIM PERSSON, CARAT SVERIGE.

Aftonbladet - Kanal 5  4-3
Michael Hedquist 2, Anders Deutgen, Sven-Anders Eriksson. K. Daniel Lundin, Mikael Fagerlund, Johan Westman.

En av årets verkliga positiva överraskningar är definitivt Aftonbladet. Idag gjorde man troligen den bästa matchen i deras Reklamseriehistoria. I alla fall första halvtimmen. Det var annars positiva Kanal 5 som inledde bäst och redan efter tre minuter spelade Mikael Fagerlund fram Daniel Lundin som gjorde 0-1. Det var sedan bud på 0-2 innan Aftonbladet började spela drömfotboll. Pontus Ogebjer spelade fram Mikael Hedquist till 1-1 innan drömmålet kom. Thomas Hanusek bröt vid eget straffområde, löpte över hela planen och serverade Sven-Anders Eriksson bollen som i sin tur klackade den till Anders Deutgen och 2-1 var ett faktum. I detta läge av matchen gick det inte att stoppa Bladet och följdaktigen kom också 3-1 som ett brev på posten. Planens artist, Mikael Hedquist, tog ner ner och vände bort en spelare innan han smällde in den i bortre krysset. Ett klassiskt mål från den gamla junioren från BK Forward. Det var tur för Femman att gong-gongen ljöd för paus. Kanal 5 inledde den andra halvleken ganska bra men det var ändå Bladet som gjorde 4-1 efter tio minuter. Åter var det klapp-klapp spel innan och nu var det Krister Svensson och Hanusek som stod för förspelet. Bladet kroknade något mot slutet och Femman kom tillbaka med stormsteg. Fagerlund reducerade till 2-4 efter en bra avslutning och sedan kom 3-4 på en lättvindig straff som Johan Westman smällde upp i burgaveln. Kanal 5 har bättre material än tabelläget visar men nästa år har de mer rutin. Man har seriens största och mest laddade trupp. Båda dessa lag hissar vi varningsflagg för till nästa säsong .
MATCHENS LIRARE: MIKAEL HEDQUIST, AFTONBLADET.

Svenska Dagbladet - Mediaedge: CIA  3-1
Pontus Karlsson 2, Mårten Magnusson. M. Niclas Jensell.

Så tog då Svenska Dagbladet sin första seger i höst när man besegrade jumbolaget Mediaedge: CIA med 3-1 efter en bra match. Matchen var helt jämn och vilket lag som helst kunde ta ledningen. Efter elva minuter skjuter Mårten Magnusson ett skott som målvakten räddar men returen rakar Pontus Karlsson in som därmed gör sitt första seriemål på 22 år. Minuterna senare händer samma sak igen. Magnusson skjuter och Karlsson slår in returen. CIA för sedan ett rättvist reduceringsmål i halvlekens absolut sista sekund. Niclas Jensell skarvar in en hörna och därmed gjorde han sitt första mål för året. Detta mål betydde att CIA kom taggade ut till den andra akten och man flyttade fram sina positioner. CIA hade ett skott i ribban genom Sebastian Lindström och ett skott över i bra läge. När Svenskan kontrade gick det fort och även de hade lägen till nätkänning. Spelet böljade fram och tillbaka men till slut dundrade Magnusson in slutresultatet. Svenskan avancerade därmed från tionde till åttonde plats i tabellen. Mediaedge var bra idag. Kom igen.
MATCHENS LIRARE: PONTUS KARLSSON, SVENSKA DAGBLADET.

Dagens Industri - Argumentor  0-5 (WO)