Serie A 1:a omgången 2002

MindShare – Text & Rubrik  1-0
M:
Torbjörn Larsson.

De japanska körsbärsträden har slagit ut och mängder av vitsippor står i full blom i Liljanskogen. Meterologen lovar 18 plusgrader i skuggan fram på dagen och lätta ljumma vindar sveper in. De yttre förutsättningarna är perfekta denna mycket tidiga vår den 22:a april 2002. Domaren och arrangören, Tommy Söderström, som dömt 21 år i Reklamserien får bevittna den bästa premiären någonsin. Nykomlingen MindShare och Text & Rubrik bjöd på stor fotbollsunderhållning med fartfyllt spel med fin rörelse och teknik i en stämningsfull match. Spelet var mycket, mycket bra och vi noterade ett skott i ribbans överkant av MS. Det var även kul att se Björn Westbergs fräcka dragningar i eget straffområde. Det enda som fattades var målen. I andra halvlek hade T & R ett litet spelövertag men MS kontringar var hyperfarliga. När vi lite till mans gick och trodde att debutmatchen skulle sluta mållös så slog MindShare till med två minuter kvar. Robert Schwartz gjorde några underbara dragningar nere vid kortlinjen och serverade dagens spjutspets, Torbjörn Larsson, bollen snett inåt bakåt så att denne kunde göra matchavgörande 1-0 mot en annars duktig Ludvig Grimlund i T & R mål. Därmed vann MindShare och en för dagen harmonisk Niclas Fröberg fick välförtjänt hålla nollan. Med detta spel i fortsättningen är dessa aktörer solklara slutspelslag.
MATCHENS LIRARE: TORBJÖRN LARSSON, MINDSHARE

Svea – Annons & Reklambyrån  7-2
S:
Mårten Forsell 3, Petter Wåhlén 2, Kalle Schröder, Thomas Svensson. A. Mathias Tauberman, Nisse Calamnius.

Om den förra matchen var en höjdare var denna rakt det motsatta. Svea skall dock hedras med att man vann med hela 7-2. Fjolårets seriesegrare, Annons & Reklambyrån, var en mycket blek kopia av sitt rätta jag. Man var dessutom decimerade och man såg tydligt att vinterträningen inte skötts särskilt bra. Planens bästa spelare (så länge han orkade), Mårten Forsell, gjorde 1-0 i den första minuten och 2-0 efter en kvart. I andra tröt både orken och lusten hos A & R varpå Svea kunde gå ifrån tämligen enkelt. Forsell gjorde tre mål och Petter Wåhlén två. Kalle Schröder dundrade in ett och på det femte friläget (ja, ni läste rätt) så kunde Thomas Svensson näta. Radarparet Mathias Tauberman och Nisse Calamnius (vilken underbar lobb) tröstmålade för sitt lag.
MATCHENS LIRARE: THOMAS SVENSSON, SVEA

MarknadsTaktik – AGO Reklam  10-0
M:
Fredrik Aldegren 3, Freddy Hägglund 2, Mikael Brunell, Kaj Holmqvist, Mikael Örnliden, Jonas Boström, Morgan Hägglund.

MarknadsTaktik gjorde processen kort med ett decimerat AGO Reklam (hoppsan). Första halvlek slutade mållös men kunde lika gärna slutat 3-3. Det var t o m så att AGO hade fler giftiga chanser. Vikarierande målvakten Yngve Eriksson höll dock tätt och Harry Orava hos AGO gjorde två mycket svettiga parader. I början av andra blev det snabbt 3-0 som sedan blev 5-0 efter tio minuter. Då försvann all spänning i matchen och ytterligare fem minuter senare var det dags för teknisk överlägsenhet, då Morgan Hägglund gjorde 10-0. Sådana siffror får inte förekomma i Serie A. Fredrik Aldegren satt dit tre och Freddy Hägglund två.
MATCHENS LIRARE: MORGAN HÄGGLUND, MARKNADSTAKTIK

Stromberg Media Group – Spoon SC  2-1
SMG:
Niklas Karlsson, Marcus Rehn. SSC: Per Olsson.

Repris på fjolårets final blev det direkt i den första omgången när Stromberg Media Group och Spoon SC drabbade samman. Detta var en riktig höjdarmatch. Det var jämnt, spännande och tufft ute på planen. Spelarna bjöd på en härlig offervilja. Med tre minuter kvar av första kunde duktige Niklas Karlsson göra 1-0. Det resultatet trodde vi skulle stå sig halvleken ut men med tre sekunder kvar kunde Per Olsson nummer 1 på ryggen i sin italienska fotbollsfrisyr stöta in 1-1 på volley. Andra halvlek blev den första lik. Få målchanser och mycket hjärta hos spelarna. Albin Wiberg dirigerade sina mannar som Baresi. När det återstod 25 sekunder gjorde annars så stabila Spoon en riktig blunder. Man hade egen inspark och jäktade fram utsparken när man hade flyttat fram mycket folk för att avgöra. Det är ju trevligt tänkt men som så många gånger förr är det svårt att lyfta in bollar mot mål och hoppas att någon nickar in den. Mycket riktigt så kontrade rutinerade SMG direkt och efter en två mot en situation hade de is i magen och förpassade bollen i mål när klockan stod på 20:00. Det är underbart att vinna på detta sätt men lika tråkigt att förlora.
MATCHENS LIRARE: ALBIN WIBERG, SPOON SC

BOW Reklam – Fältman & Malmén  2-4
B:
Stefan Söderström, Peter Kisfaludy. F: Johan Hornhammar 2, Håkan Sjöstrand, Björn Ericsson.

De gamla gubbarna i Fältman & Malmén gick från premiären i Serie A med betyget klart godkänt. Man virvlade runt riktigt ordentligt till en början och i den åttonde minuten spräckte Johan Hornhammar nollan, när han satte dit en straff bakom Michel Rydberg i målet. Samme Hornhammar gjorde även 2-0 minuterna senare och i detta läge var F & M det klart bättre laget. Rutinerade BOW Reklam gav givetvis inte upp och efter en fin tremmanakombination så reducerade Stefan Söderström precis innan paus. BOW kom ut som ett nytt lag i andra men kom av sig när rivjärnet och debutanten Björn Ericsson gjorde en 40 metersrush. Denna avslutades med en snett inåt bakåt passning til stabile Håkan Sjöstrand som distinkt satte 3-1 via stolpen. BOW kom in i matchen ytterligare en gång då för dagen pigge Peter Kisfaludy skarvade in 2-3 mellan benen på målvakten. Nu var BOW på gång och en kvittering hängde i luften. Med två minuter kvar avgjorde dock F & M när Björn Ericsson gjorde 4-2. Trevlig match.
MATCHENS LIRARE: BJÖRN ERICSSON, FÄLTMAN & MALMÈN

Brindfors – Eurosport  2-1
B:
Jan Schiratzki, Peter Borsos. E: Jarno Nieminen

De kom, de sågs, de segrade. Det är Brindfors vi talar om. Inför varje säsong när man ser Brindfors värma upp, tänker man att de borde spela i Premier League. Men att få ihop så många spelare med så många olika egenskaper till ett lag och att de fungerar, det är ofattbart. Idag sprang de in på plan med fyra olika uppsättningar Brindforströjor. När domaren blåste till spel som kom man i anfallsvåg efter anfallsvåg då passningarna i djupled gled som smör genom Eurosports försvar. Vi räknade till fyra rena frilägen som demonen Mikael Benkert i målet räddade. Mittbacken David Granath såg ut som en engelsk mittback a la 70-tal. Erik Karlsson var lika grym på huvudet som vanligt och Lars Axelsson sprang som aldrig förr. Det såg ut att sluta mållöst i första men med 30 sekunder kvar kunde gubben i lådan, Jan Schiratzki, göra 1-0 på en retur. Brindfors kom av sig när Eurosport kvitterade i början av andra efter ett turligt målskott av Jarno Nieminen. Stärkta av målet kom Eurosport in i matchen och spelet böljade fram och tillbaka. Med fyra minuter kvar kastade Granath ett 30 meters inkast till Peter Borsos, som lika rörlig som statyn av Karl VII, bara stod där och nickade in segermålet 2-1. Vilken trevlig match. Att Mikael Benkert tog Andreas Göthes närskott från en meter är en gåta.
MATCHENS LIRARE: MIKAEL BENKERT, EUROSPORT