Serie A 3:e omgången 2002

Text & Rubrik – Brindfors  4-2
T:
Claes Looft 2, Niklas Anbratt, Björn Westberg. B. Andreas Göthe, Peter Göthe.

Vilken rivstart på måndagsmorgonen. Gubbarna i Text & Rubrik och Brindfors drog upp ett ruggigt tempo inledningsvis men som tur var (för spelarna) bedarrade det efter en kvart för att avslutas i en behaglig fotbollslunk. Matchen var helt jämn och det var som att singla slant om vilka som skulle göra det första målet. Det blev en mycket vackert sådant av allroundspelaren Claes Looft från T & R. I mitten på matchen inträffade några helt avgörande faktorer för matchens utveckling. I slutsekunderna av första träffade Peter Göthe stolpens insida efter ett mäktigt skott och i början av andra missade man en jättechans. T & R kontrade och Peter Hautalahti slog ett perfekt inlägg som Looft elegant nickade i mål. I anfallet efter tofflade Niklas Anbratt in 3-0, ridå. Istället för 1-1 så stod det 3-0. Brindfors trevliga gäng gav inte upp och efter en kvart hade man segat sig upp till 2-3 efter mål av bröderna Göthe. Laget jagade en kvittering i medvinden och vi noterade två bra lägen innan T & R avgjorde matchen med sitt 4-2 mål. Målskytt Björn Westberg. Bra och trevlig match, gubbar.
MATCHENS LIRARE: CLAES LOOFT, TEXT & RUBRIK

Spoon SC – MindShare  0-6
M:
Torbjörn Larsson 4, Kenneth Danielsson 2.

Nykomlingen MindShare spelade en av sina bättre matcher någonsin. Eftersom Reklamserien består av Serie A och Premier League passar det MS perfekt då de har spelartyper som passar båda serierna. Kenneth Danielsson, Robert Schwartz och Roger Palmgren står för det italienska medan Erik Larsson, Johan Alanko och Henrik Eriksson står för det engelska. Torbjörn Larsson och Niclas Fröberg behärskar båda stilarna. Idag var man äckligt disciplinerade, kröp hem och kontrade sylvasst. Sista fem av första gjorde man 1-0 genom Torbjörn Larsson (otroligt stark soloprestation med spelare hängande på ryggen) och 2-0 via Kenneth Danielsson. I början av andra kunde vasse herr Larsson göra både 3-0 och 4-0. Kenneth Danielsson gjorde sedan 5-0 på ett märkligt sätt. Stillastående hoppade han upp och nickade in den från 20 meter med en lobb över målvakten (som var långt ute). Larsson avslutade med att fastställa tennissiffrorna 6-0. De regerande mästarna Spoon SC lider fortfarande av guldfrossa. Idag började man matchen mycket bra och endast ett par kanonräddningar från Fröberg hindrade Spoon från att ta ledningen. Man har stort bollinnehav men är alldeles för ineffektiva. Därmed inkasserade man sin tredje raka torsk och har endast gjort två mål på tre matcher. Det enkla är det geniala. Kom ihåg det och kom igen gubbar.
MATCHENS LIRARE: KENNETH DANIELSSON, MINDSHARE

Fältman & Malmén – MarknadsTaktik  2-2
F:
Håkan Sjöstrand, Björn Ericsson. M: Pelle Ericsson, Freddy Hägglund.

Fältman & Malmén och MarknadsTaktik bjöd på en mycket bra, trevlig och underhållande korpmatch i det härliga majvädret. Inte en matchtröja var torr efter matchen. MT började piggast och redan efter 40 sekunder dundrade Pelle Ericsson in 1-0 med vänstern. MT hade sedan fler chanser men duktige målvakten Johan Elevant var på sin vakt. MT ledningsmål stod sig en halvtimme och ju längre matchen led, ju bättre blev F & M. Efter halva andra halvlek kom 1-1 genom tekniske Håkan Sjöstrand. Matchen blixtrade då till ett snäpp och MT hade två-tre fina avslut som Elevant gjorde kanonräddningar på. F & M:s snabbe Björn Ericsson satte sedan 2-1 efter en misstänkt hands i mottagningskedet. Sådant brukar jämna ut sig under seriens gång. I detta läge såg F & M ut som ett segrarlag ty orken tröt hos MT. Med tre kvar kunde Freddy Hägglund kvittera och 2-2 får betraktas som rättvist. Fortsätt så här gubbar.
MATCHENS LIRARE: JOHAN ELEVANT, FÄLTMAN & MALMÈN

Svea – Stromberg Media Group  2-3
Sv:
Petter Wåhlén, Mårten Forsell. SMG: Roy Henriksson, Niklas Karlsson, Erik Werner.

Stromberg Media Group lyckades besegra serieledarna Svea med knappa men rättvisa 3-2. Det var annars Svea som började klart bäst och var verkligen laddade. Mårten Forsell rev upp djupa spår i SMG:s försvar. Idag orkade han med superettan tempo i c:a tio minuter. Petter Wåhlén, som inlett denna vår mycket piggt, dundrade in 1-0 på halvvolley. Minuten senare gjorde Forsell en sådan där soloraid från halva plan, som bara han kan, där han avslutade med att göra 2-0. Då hade det bara gått sex minuter av fighten. SMG kom igen och hade tur med sekunderna i mitten på matchen. Det dröjde till 19:59 av den första halvleken innan fjolårets skyttekung, Roy Henriksson, gjorde årets första seriemål. När sedan Niklas Karlsson kvitterade efter 25 sekunder av andra anade man åt vart det lutade. Svea stretade emot riktigt bra och Magnus Wihlborg fick göra några kvalificerade räddningar och hade hjälp av ribban två gånger efter riktiga projektiler från Erik Werner. Det var dock Werner som gjorde 3-2 med nio kvar. Svea orkade inte resa sig men föll med flaggan i topp. SMG såg ut som ett klart slutspelslag.
MATCHENS LIRARE: MAGNUS WIHLBORG, SVEA

Eurosport – BOW Reklam  2-4
E:
Lennart Claesson, Johan Fröblom. B: Thomas Nyström 2, David Nildén, Olle Jeansson.

BOW Reklam är inne i ett positivt stim. Det var det som avgjorde matchen mot Eurosport. Själva matchen kom spelmässigt inte upp i några högre dimensioner och det var som att singla slant om vilket lag som skulle vinna. Vi skönjde också en lite hetare vilja hos BOW. Efter en jämn inledning kunde Lennart Claesson stöta in 1-0 på en retur efter att årsdebuterande Henrik Strömblad gjort en kanonräddning. BOW hade både turen och skickligheten att kvittera endast 15 sekunder senare när Thomas Nyström sköt en utsida, eller som Thomas sa; " - En yttersida", i mål till 1-1. Fem minuter senare slår Stefan Söderström en genial passning till David Nildén som i sin tur förlänger bollen i mål. BOW hade vänt på steken. Innan paus gör dock Johan Fröblom ett mycket vackert mål när han från 20 meter borrar upp bollen i nättaket, vilket gjorde att paussiffrorna skrevs till trevliga 2-2. Eurosport hade sedan en bra period i matchen och BOW:s gubbar på bänken var i detta läge nöjda med ett kryss. Med åtta minuter kvar så slog Hans Löwinder en hörna och gubben i lådan, Thomas Nyström, dök upp och förpassade bollen i mål invid stolproten. Därmed fick BOW det viktiga 3-2 målet. Eurosport flyttade fram folk och det öppnade för kontringar. Fjolårets interna skyttekung i BOW, Michael Eklund, hade en jättechans att avgöra matchen men så blev det inte. I slutminuterna var Fröblom nära både straff och att få in bollen. BOW:s backar var och "skavde" lite på benen men det var för lite för straff, vilket även Fröblom höll med om. Istället kontrade tekniske Olle Jeansson in 4-2.
MATCHENS LIRARE: THOMAS NYSTRÖM, BOW REKLAM

Annons & Reklambyrån – AGO Reklam  4-3
AR:
Kristian Jältsäter 2, Thomas Nilsson, Fredrik Dahlström. AGO: Jonas Henriksson 2, Peter Endler.

Matchen mellan Annons & Reklambyrån och AGO Reklam svängde både i målprotokollet och vilka som skulle vinna. A & R inledde klart bäst och den fruktade anfallstrion Fredrik Dahlström, Kristian Jältsäter och Thomas Nilsson virvlade runt ordentligt. Harry Orava gjorde dock två-tre fina parader. Inget hindrade sedan Nilsson att göra 1-0 i den åttonde minuten. Sista fem minuterna av första blev ett inferno av målsituationer. Det började med att AGO, som dittills varit bleka, fick en ströhörna och på den gick Peter Endler upp och nickade in den i trakterna av krysset. 20 sekunder senare gör den hyperfarlige Jonas Henriksson även 1-2. Tala om vändning. Efter det har A & R tre klockrena stolpträffar av i tur och ordning Johan Wallberg, Jältsäter och Dahlström. I detta läge har AGO änglavakt. Båda lagen har varsitt friläge i slutsekunderna och när domarens pipa ljuder för paus kunde båda lagen pusta ut i sommarhettan. Efter endast två minuter av andra gör Henriksson 1-3 vilket inte är rättvist. Efter det målet sprider sig ett lugn i AGO och de börjar spela mycket smart och A& R:s spel upphör helt. Nu var det AGO som såg ut som ett vinnarlag men av en tillfällighet så kunde Jältsäter reducera med tio kvar. Då blixtrar matchen till igen och med tre kvar kvitterar Jältsäter och 3-3 var ett faktum. AGO såg nu mycket slutkörda ut och flera spelare frågade hur mycket det var kvar. Mitt uppe i all dramatik stöter Dahlström in vinnarbollen till 4-3. Vilken thriller. AGO är fortfarande poänglösa men spelet blir bättre och bättre och idag var man värda en poäng som matchen gestaltades. A & R blir farliga i år men det har sagts förr.
MATCHENS LIRARE: HARRY ORAVA, AGO REKLAM