Serie A 4:e omgången 2002

BOW Reklam - Text & Rubrik  2-3
B:
Thomas Nyström, David Nildén. T. Björn Westberg 2, Tor Sundberg.

För fjärde matchen i rad gjorde Text & Rubrik en kanoninsats. Samtliga motståndare hittills, har sparrat T & R väl. Idag var det BOW Reklam som bjöd upp till dans i två akter. Redan efter 30 sekunder hade T & R haft två ribbträffar. Matchen böljade fram och tillbaka i ett högt tempo. I den elfte minuten kommer bollen rullande från höger och formstarke Thomas Nyström klipper till med vänstern i svårt läge. Bollen sitter nere vid målvaktens högra stolpe och vilt jubel bryter ut i BOW. Sedan har BOW två träffar i ribban. Vi minns också Henrik Strömblads kanonräddning på ett närskott. I slutet av första startar T & R ett propagandaspel som tvingar tillbaka BOW i försvarsställning. Trycket varar i en kvart och under den tiden vänder man 0-1 till 2-1 efter mål av Björn Westberg (stolpretur) och Tor Sundberg. Med tio kvar bryter David Nildén ett uppspel mitt på planen, avancerar framåt och avlossar ett mäktigt skott som sitter fastnitat i nättaktet. Vilken balja. I och med det målet kommer T & R av sig samtidigt som BOW får blodad tand och extra tändvätska. Matchen lutar åt ett kryss men idag var det T & R som hade flytet. Björn Westbergs skott tog på en försvarare och gick i en båge över målvakten och in. BOW orkade inte resa sig igen.
MATCHENS LIRARE: DAVID NILDÈN, BOW REKLAM

AGO Reklam - Fältman & Malmén  5-3
A:
Michel Gordin 3, Per Apelgren 2. F: Björn Ericsson 2, Johan Hornhammar.

Idag var det två nollor som spräcktes. Lyckan log mot AGO Reklam som tog årets första seger. Synd var det för Fältman & Malmén som åkte på sin första förlust i serien. Det var annars F & M som inledde klart bäst och redan efter fem minuter så hade Johan Hornhammar och Björn Ericsson gjort var sitt mål. Man hade sedan bud på både 3-0 och 4-0 men man kom av sig då Per Apelgren stod vid stolpen och nickade in 1-2. Matchbilden vände då totalt och spelet böljade fram och tillbaka i sommarvärmen. Båda lagen skapade ett tag målchanser i varje anfall. Det dröjde till den femte minuten av andra halvlek innan Michel Gordin nickade in kvitteringen. Med 7-8 minuter kvar avgjordes matchen. F & M träffade ribban och sedan kontrade AGO in två snabba mål på två försök. Först var det Gordin som nickade (igen) in 3-2 och Apelgren satte dit 4-2. F & M kom tillbaka när Ericsson reducerade. Det fanns chanser till kvittering men seriens mest vältränade (ej konditionsmässigt) spelare i form av Gordin gjorde 5-3 i slutsekunderna. Det räckte med en halvlek för Gordin att bli matchhjälte. Han stod i mål i första halvlek.
MATCHENS LIRARE: MICHEL GORDIN, AGO REKLAM

Stromberg Media Group - Annons & Reklambyrån  1-3
S:
Roy Henriksson. A: Mathias Tauberman 2, Fredrik Dahlström.

Annons & Reklambyråan ångar på och tog nu sin tredje raka seger. Idag var man mycket alerta inledningsvis och Fredrik Dahlström sköt ett klockrent stolpskott. Man hade också tre frilägen men Peo Byrén i Stromberg Media Group:s mål storspelade. Mitt uppe i A & R:s tryck kontrade smarte Roy Henriksson in 1-0 som också blev halvtidssiffror. Andra halvlek inleddes att Mathias Taubermans kanon mullrade och 1-1 var ett faktum. Minuterna senare satte Dahlström en straff och 0-1 hade blivit rättvisa 2-1. Sedan började båda lagen att tröttna och matchen var helt jämn. Båda lagen hade lägen till mål och bl a Peter Carlsson fick göra några svettiga reflexräddningar. Med fyra kvar avgörs matchen när Erik Johannisson gör ett grymt förarbete så att Tauberman bara har att raka in bollen. Härlig match, gubbar i båda lagen.
MATCHENS LIRARE: MATHIAS TAUBERMAN, ANNONS & REKLAMBYRÅN

Brindfors - Spoon SC  2-10
B:
Jan Schiratzki, Thony Andersson. S: Patrik Mattsson 3, Marcus Hallberg 2, Richard Hagenstam 2, Viktor Engström 2, Pelle Bäckman.

Seger i cupmatchen var precis vad de regerande mästarna Spoon SC behövde. Man fick råg i ryggen och idag besegrade man ett tyvärr decimerat Brindfors. Efter 18 minuter stod det 0-0 och Brindfors anförda av för dagen mycket duktige Erik Karlsson höll tätt med både tur och skicklighet. Markus Bergkvist gjorde några helt fantastiska räddningar. Fem minuter senare var resultatet 4-2. Snacka om målkavalkad. Vi minns speciellt duktige Thony Anderssons vådaskott på frispark rätt upp i nättaket. Fram till det återstod tio minuter var det fortfarande match men när 5-2 kom föll Brindfors som en fura. Spoon började då briljera med rena rama Copacabanaspelet och sju minuter senare kom 10-2. Patrik Mattsson gjorde tre mål, precis som i cupen. Tvåmålskyttar blev Marcus Hallberg, Richard Hagenstam och Viktor Engström. Dagens vänsterskott svarade Pelle Bäckman för, vilken slägga.
MATCHENS LIRARE: PELLE BÄCKMAN, SPOON SC

MarknadsTaktik - Eurosport  3-3
M:
Mikael Brunell, Jonas Boström, Stefan Karlsson. E: Johan Fröblom, Lennart Claesson, Jarno Nieminen.

Eurosport vände 0-1 till 2-1 och MarknadsTaktik vände 1-2 till 3-2. Matchen slutade till sist 3-3 vilket för betraktas som rättvist. Mikael Brunell gjorde matchens första mål vid kalabalik efter indirekt frispark innanför straffområdet. Då hade klockan tickat iväg till två minuter. Resten av halvleken bjöd på Hawaii-fotboll och de 1-0 i halvtid borde varit 2-2 med normal utdelning. Yngve Eriksson gjorde några svettiga räddningar. I andra halvlek var matchbilden en annan. Nu blev det mål även fast det inte var några målchanser och efter tio minuter var ställningen 2-2 ändå. Johan Fröblom och Lennart Claesson gjorde mål för Eurosport och Jonas Boström nätade för MT. Alla trodde nog att det skulle sluta ovagjort 2-2. De fick rätt, det slutade oavgjort men med 3-3. Med fyra kvar så sköt Stefan Karlsson 3-2 till MT. Lyckan blev kortvarig eftersom Jarno Nieminen tryckte in 3-3 minuten senare. Vilken sommarvärme!
MATCHENS LIRARE: YNGVE ERIKSSON, MARKNADSTAKTIK

MindShare - Svea  3-4
M:
Robert Schwartz, Kenneth Danielsson, Torbjörn Larsson. S: Mårten Forsell 2, Magnus Lefvert, Petter Wåhlén.

Det blev lite överraskande Svea som drog det längsta strået när men vann över hittills obesegrade MindShare i en tidig seriefinal. Det blev knappa 4-3 och Svea är nya serieledare. Som så många gånger förr rivstartade Svea och redan efter tre minuter ledde man med 2-0 mot ett MS som borde varit förvarnade. De blev verkligen tagna på sängkanten. Starke Magnus Lefvert gjorde 1-0 och Mårten Forsell 2-0. Resten av matchen blev jämn och böljade fram och tillbaka i sommarvärmen. Det är inte lätt att börja med 0-2 baken men Robert Schwartz reducerade till 1-2 och matchen levde. Vårkometen Petter Wåhlén dundrade sedan in 3-1 i burgaveln. I halvlekens sista minut slog Kenneth Danielsson ett inlägg som Torbjörn Larsson missade nicktouchen på och istället gick bollen rätt in i mål. I början av andra ryckte Larsson igenom och avlossade en riktig kanon. Bollen gick i kryssribban och ut. Sedan var det dags för en "Forsellare" igen. Han gjorde en 40 meters soloshow och avslutade med att sätta 4-2 i närmsta krysset. MS blev bättre och bättre ju längre matchen led och reducerade ytterligare en gång. Larsson "axxade" som ett spjut och med en patenterad tåpaj stänkte han in bollen. Sista fem blev dramatiska och MS hade fler lägen varav ett riktigt bra. Bollen ville inte in och Svea höll undan. Staffan Gustavsson gjorde sin bästa match på länge.
MATCHENS LIRARE: STAFFAN GUSTAVSSON, SVEA