Serie A 5:e omgången 2002

BOW Reklam - Spoon SC  3-4
B:
Peter Kisfaludy 2, Thomas Nyström. S. Richard Hagenstam 3, Victor Engström.

Spoon SC avancerar så sakteliga i tabellen och idag besegrade man BOW Reklam knappt men rättvist i en underhållande match. Redan i den tredje minuten så sköt Peter Kisfaludy ett hårt skott i nättaket med vänstern. BOW backade sedan hem och Spoon hade ett stort bollinnehav. Henrik Strömblad storspelade i målet och hade även stolparna med sig. I mitten på halvleken så hade Spoon flyt. Det började med att Victor Engström snyggt stötte in 1-1 efter hörna. Sedan kunde Richard Hagenstam, som verkligen kommit igång, göra två mål inom samma minut. 2-1 gick i stolpen och på en BOW-spelare och in. 3-1 kontrade han in. BOW såg ut som ett slaget lag men den målfarlige backen Thomas Nyström dundrade med vänstern in 2-3 från långt håll, vilket innebär att han gjort fyra mål på lika många matcher. Andra halvlek blev ett ställningskrig. Hagenstam träffade insidan av stolpen innan han gjorde 4-2. BOW kom igen ytterligare en gång när Kisfaludys skott turligt gick in. Sista åtta blev spännande men Spoon höll undan.
MATCHENS LIRARE: RICHARD HAGENSTAM, SPOON SC

Svea - Brindfors  3-0
Petter Wåhlén, Mårten Forsell, Thomas Svensson.

Svea får fira midsommar som serieledare. Vad var oddset på det innan seriestart? Idag spelade man en helt jämn match mot Brindfors, men ett topplag har flyt och ett bottenlag oflyt. Det var precis vad som hände idag. Svea vann en match som borde slutat oavgjort. Första halvlek blev mållös (hoppsan). Mårten Forsell hade en rökare i ribban men Brindfors hade de flesta chanserna. Vi minns speciellt Erik Karlssons nick på Lars Axelssons inlägg. Magnus Wihlborg i Sveas mål storspelade. I den tredje minuten av andra så skjuter vårens komet, Petter Wåhlén, in 1-0 med ett skott invid stolproten. Brindfors satsade allt på en kvittering men åkte på en kontring med åtta kvar när Forsell gjorde 2-0. Då tröt orken i värmeböljan och Thomas Svensson kunde fastställa slutresultatet till 3-0. Brindfors åkte därmed ner under strecket.
MATCHENS LIRARE: PETTER WÅHLÈN, SVEA

Annons & Reklambyrån - Fältman & Malmén  2-9
A:
Mathias Tauberman, Fredrik Dahlström. F. Stephan Frank 3, Ulf Olofsson 2, Andreas Krantz, Jonas Hörberg, Sten-Ove Ramberg, Håkan Sjöstrand.

Gubbarna i Fältman & Malmén trillade boll riktigt trevligt när man vann en underlig match mot Annons & Reklambyrån. F & M inledde i ett blixtrande inferno och på 6-7 minuter hade man vaskat fram hela tre frilägen och dessutom träffat stolpen vid två tillfällen. Man var väldigt ineffektiva. A & R var helt tafatta och det såg ut som man inte hade vaknat. Men i och med Stephan Franks 1-0 för F & M så vaknade A R till och tempot i matchen höjdes flera snäpp. I början av andra när matchen var helt jämn fick F & M utdelning. Frank gjorde en Kurre Hamrin fast snyggare, då han tvåfotade bort två försvarare innan han chippade in bollen. Minuten senare gjorde Ulf Olofsson årets första mål och de 3-0 var helt i sin ordning. A & R började sedan spela riktigt bra. Man reducerade två gånger till 2-3 genom mål av Mathias Tauberman och Fredrik Dahlström. Sedan jagade man kvittering och då kunde Andreas Krantz fösa in 4-2 på en kontring med nio minuter kvar. Efter det hände något underligt. Från att matchen varit helt jämn gick F & M från 4-2 till 9-2 på sju minuter. Snacka om målstim. Frank och Olofsson gjorde varsitt till och Jonas Hörberg, Sten-Ove Ramberg och Håkan Sjöstrand nätade även de. F & M har verkligen överraskat i vår, man ligger trea, två placeringar före A & R.
MATCHENS LIRARE: STEPHAN FRANK, FÄLTMAN & MALMÈN

Stromberg Media Group - MindShare  2-3
S:
Erik Werner 2. M. Kenneth Danielsson 3.

MindShare tog en viktig tvåpoängare när man besegrade Stromberg Media Group i en riktig tuff, spännande och sevärd match. Jacob Fants kanonskott räddades av Peo Byrén men på returen var Kenneth Danielsson framme och nickade (igen) in 1-0. Sedan var det SMG för hela slanten och Niclas Fröberg storspelade i målet. Roger Palmgren hittade sin roll som "libero". Med fyra kvar av första kom 1-1 som ett brev på posten när Erik Werner vräkte upp bollen i nättaket i närheten av vänstra krysset. Andra halvlek var ett ställningskrig men i den nionde minuten gick Danielsson modigt in i en duell med målvakten och med lite tur fick han in 2-1 bollen. Med sex kvar blev planens gigant, Erik Werner, nedtryckt innanför straffområdet och straffen var solklar. Werner slog själv in denna till 2-2. Då trodde vi nog alla till mans att det skulle bli delad pott. Danielsson ville annorlunda och smekte mycket elegant in 3-2 i bortre brugaveln med tre kvar. Vilken dramatik.
MATCHENS LIRARE: KENNETH DANIELSSON, MINDSHARE

Text & Rubrik - MarknadsTaktik  4-1
T:
Fredrik Meyer, Jonas Persson, Björn Westberg, Tor Sundberg. M. Freddy Hägglund.

Seriens spelmässigt bästa lag under våren korar vi Text & Rubrik till. Man ligger i vinnarhålet inför hösten. Idag fick men ge allt för att bemästra MarknadsTaktik. T & R gjorde ett mycket grannt 1-0 mål när backjätten Fredrik Meyer avancerade fram i banan och via två väggpass avslutade med att skjuta in bollen. T & R lycka blev kortvarig för Freddy Hägglund slog in en straff till 1-1. Efter det målet hade MT en mycket bra period och var i detta läge närmast ett ledningsmål. Den femte matchminuten av andra blev matchavgörande. Jonas Persson gjorde en äkta "Borstahusare" när han via ribb-krysset sköt 2-1. I anfallet efter gjorde terriern Björn Westberg 3-1 och då var det god natt för MT. Sista kvarten var en transportsträcka för båda lagen i värmeböljan. Tor Sundberg hann med att göra 4-1.
MATCHENS LIRARE: JONAS PERSSON, TEXT & RUBRIK

Eurosport - AGO Reklam  1-4
E:
Jarno Nieminen. A. Jonas Henriksson 3, Per Apelgren.

Precis lagom till den sista seriematchen så kom AGO Reklam upp i något som kunde liknas den gamla goda formen. Inledningen var jämn där Eurosport var närmast ett ledningsmål. Efter en kvart slog AGO till två gånger om. Först gjorde Per Apelgren 1-0 och minuten senare fastställde Jonas Henriksson halvtidsresultatet till 2-0. Eurosport öppnade andra halvleken på bästa sätt och Jarni Nieminens kanon betydde 1-2. Eurosport jagade sedan en kvittering men med åtta kvar skarvade Michel Gordin mycket elegant fram Henriksson som gjorde 3-1. Samme man fastställde sedan slutresultatet till 4-1 minuten efter. AGO lämnade därmed jumboplatsen. Matchens lirare-titeln blev klar när Peter "Nippe" Nirenburg äntrade planen. Sådan lirare behöver Reklamserien fler av. Man såg att det funnits ett steg där för något decennium sedan. När domaren frågade om slutet på Nirenburg stavades som hamburgare, så svarade han: " - Va, tycker du att jag ser ut som en hamburgare?".
MATCHENS LIRARE: PETER NIRENBURG, AGO REKLAM