Serie A 6:e omgången 2002

BOW Reklam - Svea  1-1
B:
Michael Eklund. S. Mårten Forsell.

Enligt SMHI så har sommaren 2002 varit den varmaste på 100 år. Denna morgon var 20 grader varm, hög luftfuktighet och en klarblå himmel. Det vär även lite dagg i gruset så att det inte dammade. Med de yttre förutsättningarna startade höstsäsongen i Reklamserien. Första paret ut var BOW Reklam och Svea. BOW inledde överraskande bäst mot serieledarna men det var ändå Svea som gjorde första målet genom den oerhört svårstoppade Mårten Forsell. BOW tappade inte sugen och tvingade Magnus Wihlborg till två kanonräddningar på raken. Med sju kvar av första bröt Michael Eklund ett anfall, störtade framåt i banan och passade till Olle Jeansson. Han i sin tur ryckte på kanten och spelade tillbaka in till Eklund som skjuten ur en kanon kom farande och stötte in 1-1 med full kraft. BOW hade sedan ytterligare en jättechans med en bra första halvlek slutade oavgjord. I andra halvlek tog Svea över och ett kämpande BOW krigade för poängen. Med nio kvar så gjorde duktige Henrik Strömblad en fin räddning och hade marginalerna på sin sida då returen träffade stolpen. Svea hade sedan en ribba och varje gång Forsell hade bollen i närheten av straffområdet var det farligt. En petig domare hade kunnat peka på straffpunkten i slutet men BOW räddades av gong-gongen. Svea behåller dock serieledningen.
MATCHENS LIRARE: MICHAEL EKLUND, BOW REKLAM

MarknadsTaktik - Spoon SC  2-1
M:
Freddy Hägglund, Mikael Brunell. S. Richard Hagenstam.

MarknadsTaktik tog en viktig seger över Spoon SC med knappa 2-1. Det var annars fjolårsmästarna som inledde bäst och matchens bästa spelare, Richard Hagenstam, har verkligen kommit igång efter skadan. Det var också Richard som elegant rullade in 1-0. MT såg vilsna ut och hade endast två målchanser genom Freddy Hägglund på kontring. I andra halvlek blev det scenförändring. Pelle Ericsson började komma igång och han serverade Hägglund bollen på ett silverfat och 1-1 var ett faktum. Matchen innehöll två mycket bra målvakter i Peder Edvinsson (Spoon) och Mats Sohlberg (MT). Efter sju minuter hade MT en hörna och bollen förpassades i ribban innan Mikael Brunell stötte in 2-1. Därmed hade MT vänt på steken. Spoon kroknade betänkligt i värmen men med sju kvar var man ytterst nära att kvittera. Bollen från Hagenstam tog i insidan av stolpen och att inte returen rakades in var en gåta.
MATCHENS LIRARE: MATS SOHLBERG, MARKNADSTAKTIK

Stromberg Media Group - Brindfors  10-3
S:
Erik Werner 5, Roy Henriksson, Mikael Andersson, Roger Bergman, Thomas Lindberg, Jimmy Jelleryd. B. Lars Axelsson, Anders Westin, Peter Göthe.

Stromberg Media Group tog en glasklar seger över ett decimerat (igen) Brindfors. SMG gick enkelt fram till en 3-0 ledning i paus. Brindfors sex spelare skall hedras för ett stort slit i sommarhettan och i år har man verkligen haft problem med den egentligen mycket duktiga spelartruppen. Gubbarna är inte där samtidigt. Idag var en nio kilo lättare Thony Andersson i högform och han skojade friskt med sina motståndare. Brindfors gjorde ett ryck i början av andra när man reducerade två gången genom Lars Axelsson (årets första) och Anders Westin. Inom loppet av fyra minuter gjorde sedan Erik Werner fyra mål så 3-2 blev 7-2. Det hela rann iväg till 10-3 med femton sekunder kvar att spela. SMG ser giftiga ut. Kom igen, Brindfors.
MATCHENS LIRARE: THONY ANDERSSON, BRINDFORS

Text & Rubrik - AGO Reklam  2-2
T:
Alexander Rauscher, Tor Sundberg. S. Kent Svensson, Marcus Berg.

En av årets absolut bästa matcher spelades mellan vårens spelmässigt bästa lag, Text & Rubrik, och AGO Reklam. Det var lite överraskande AGO som tog tag i taktpinnen och den centrala mittfältaren Fredrik Sträng, som sprungit i sommar, slog fram den ena godbiten efter den andra till sina kompisar. En som också skött sommarträningen var Kent Svensson som var mycket bra på backen. Det var trots det T & R som gjorde första målet när Alexander Rauscher styrde in 1-0. Med minuten kvar av första kom den rättvisa kvitteringen när Kent Svensson formligen dundrade in 1-1. Kent Böschen i AGO:s mål var direkt lysande matchen igenom och Christian Carlssons målvaktsspel, speciellt i första, var också av hög klass. Tor Sundberg gjorde tidigt 2-1 i andra och nu tog T & R över spelet. AGO utan avbytare fick det tungt i värmen men man gav aldrig upp så länge T & R inte fick trean. Med fem kvar så kunde Marcus Berg påpassligt få in kvitteingen till 2-2. AGO höll sedan ut och T & R stångades förgäves. Detta var en sevärd och juste match.
MATCHENS LIRARE: FREDRIK STRÄNG, AGO REKLAM

MindShare - Annons & Reklambryån  3-3
M:
Robert Schwartz, Torbjörn Larsson, Kenneth Danielsson. A. Kristian Jältsäter 2, Thomas Nilsson.

Matchen mellan MindShare och Annons & Reklambyrån inleddes i semestertempo men stegrades succesivt för att avslutas i rena mördartempot. Många spelare eftersvettades säkert en timme i värmeböljan. Själva matchen var en mycket bra Reklamseriematch och kan båda lagen visa upp denna intensitet i fortsättningen kan detta vara två finallag. Det har man ju visserligen sagt tidigare om dessa och sedan har det gått troll i slutspelet. A & R tog en litet spelövetag inledningsvis och Richard Westberg hade två fina avslut som duktige Niclas Fröberg avvärjde. Tobbe Larsson hade ett friläge men nu var det Peter Carlssons som var med på noterna. A & R avslutade halvleken med tre fräsande skott innan Kristian Jältsäter kunde stöta in 1-0. I andra halvlekens inledning gjorde sedan Thomas Nilsson elegant 2-0 med ett skott i krysset. Då såg de svart-vita ut som ett segrarlag. MS vaknade till liv på allvar efter det och Robert Schwartz kunde lyfta in 1-2 med ett härligt lobbskott i bortre krysset. MS fick blodad tand och minuten senare gör Larsson 2-2 med en säker vrist i nättaket från öppet läge. Av bara farten skjuter MS i ribban och på returen gör Kenneth Danielsson 3-2. MS spelar i trans och träffar ribban ytterligare en gång. A & R kommer igen och matchen böljar fram och tillbaka och vi ser många fina spelare ute på Hjorthagens fotbollsplan. Med 90 sekunder kvar av matchen kunde Jältsäter kvittera och ser man på matchen i sin helhet var det ett rättvist resultat. Juste spel, gubbar.
MATCHENS LIRARE: ROBERT SCHWARTZ, MINDSHARE

Fältman & Malmén - Eurosport  10-0
F:
Björn Ericsson 3, Ulf Olofsson 2, Andreas Krantz 2, Håkan Sjöstrand, Jonas Hörberg, Sten-Ove Ramberg.

Fältman & Malmén är i högfrom och kunde vinna med hela 10-0 mot ett blekt och decimerat Eurosport. F & M gick lätt fram till 5-0 i paus och det fortsatte i samma stil i andra. Efter 9:30 så var matchen klar. Eurosport står fortfarande utan seger och får rycka upp sig om inte nedflyttning skall ske. I Serie A måste man komma med fullt manskap och vara laddade. Björn Ericsson satte tre medan Ulf Olofsson och Andreas Krantz gjorde två var.
MATCHENS LIRARE: LASSE HÖRBERG, FÄLTMAN & MALMÈN (trogen supporter)